Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.01.2015 13:02 - Храната-любов в нашия живот
Автор: paralelno Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1002 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 02.02.2015 20:33


image

Храната-любов в нашия живот

Това е тема, която засяга всеки човек. Какво е “храната-любов”? Тя се състои от милувка, целувка, нежност, погалване по лицето, по косата, поглед в очите, държане ръка за ръка, споделен смях, доверие, подкрепа, вяра, разговори, забавления, съпричастност...

В различните етапи на нашето израстване и преминаване през живота ние я имаме или нямаме, по различен начин, с различни усещания, с различни хора, в различни условия. Как тя влияе върху живота ни, когато я има и когато я няма? Защо е важна тя за нас? Защо е нужно да я има в живота ни? В зависимост от това, дали сме я получили в детството си от дамата родители или само от единия, или е липсвала цялостно, в живота ни като цяло ние учим уроци и живеем според духовни закони, които са основата, върху която стъпваме, за да се изграждаме като личности и да еволюираме като духовни енергийни същности.

За да се случва това на нас ни е нужна не само позитивна опитност, но и негативна, защото нея можем да я придобием само на земята, въплътени в човешко тяло, защото планетата Земя е училище за дуалност за душите ни. Всички ние сами си съставяме програмата-живот на земята, сами залагаме до каква степен да получим в детството си храната-любов, което ни дава първоначалния старт за самостоятелност в живота.

Липсата на майчина любов в детската възраст - нежност, милувка, галене, прегръдка и всичко друго, се отразява негативно върху нашите бъдещи взаимоотношения с всички хора, които ще срещаме по пътя си, осъзнато или неосъзнато, което ни кара да се стараем да попълним тези липси от детството ни. Когато в тази крехка възраст има негативно и нараняващо отношение на бащата към детето, към майката, поради алкохолизъм, агресивност, претовареност от работа и тази храна-любов тотално липсва, уроците в живота се усвояват с голямо усърдие и ентусиазъм, защото на душата й е нужно да занули този негативизъм, за да освободи клетъчната памет на духа от него. Има липси на храна-любов, които остават за цял живот като рани и/или празнини в душата. Търсим я в партньора, когото желаем да имаме до себе си в живота, с когото да го споделяме по пълноценен щастлив начин.

Какво се получава в действителност? За известен период я има, после малко по малко изчезва и ние отново усещаме нейната липса по силно осезаем начин. Отново я търсим и мечтаем за нея. Можем да я имаме и задържим докрай в живота си, когато променим гледната си точка, когато погледнем по нов начин на липсите, които правят угрижени и страдащи душите ни.

Какво е нужно да направим? Нужно е да излезем от статуквото, от зоната на “комфорта”, в която сме приели всичко за даденост, в която по силата на инерцията не правим нищо, за да внесем положителни промени в живота си. Това ни придава вид на мъченици, на които нищо и никой не може да помогне. До всекиго от нас има поне един човек, когото можем да прегърнем чистосърдечно, на когото да кажем с радост “Обичам те!” и да чуем в отговор същите вълшебни думички, за когото да мислим с любов и с усмивка, на когото да изпращаме по мисловно телепатичен начин голяма доза любов като благословия за успех и щастие в живота, за когото носим спомена в душата, в мислите, в сърцето, с когото всеки път с радост се срещаме, разговаряме, общуваме, хващаме се ръка за ръка, споделяме заедно мигове от живота. Можем го! Просто е нужно да се научим да се осмеляваме, да обичаме, да показваме себе си истинските такива, каквото сме, да не се притесняваме какво ще кажат другите за нашите действия, гледайки ни отстрани, да прощаваме, да благодарим, да обичаме!

Ползвайте храната-любов в живота си. Никога не е късно да започнете, ако още не сте!





Гласувай:
0


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: paralelno
Категория: Лични дневници
Прочетен: 566644
Постинги: 449
Коментари: 53
Гласове: 681
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031