Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.09.2015 12:30 - ЩАСТИЕТО Е ВЪПРОС НА ЛИЧЕН ИЗБОР
Автор: paralelno Категория: Лични дневници   
Прочетен: 2377 Коментари: 0 Гласове:
-1

Последна промяна: 01.10.2015 07:26


 http://www.shirinan.com/citati/kniga-2/301-shtastieto-e-vupros-na-lichen-izbor

image   ЩАСТИЕТО Е ВЪПРОС НА ЛИЧЕН ИЗБОР

Щастието в живота на хората не е привилегия, а е въпрос на личен избор. Мнозина търсят щастието вън от тях и не го намират, а ако го намерят, то е мимолетно и не е цялостно. Това е така, защото щастието се намира вътре в нас, във връзката с нашата истинска същност. Заобикалящият ни свят е отражение на нашето вътрешно състояние. Каквото е вътре, такова е и отвън. Когато човек преоткрие щастието вътре в себе си, тогава той го излъчва с цялата си същност и така той го проектира в живота си. Да бъдеш в хармония със себе си и със заобикалящата те среда е най-голямото щастие, което човек може да изживее тук на земята, но за да го постигне, е нужно да го заслужи със своите вяра, мисли и дела. Освободете се от всички рамки и ограничения и си позволете да погледнете на живота от високо. Това ще ви помогне да преоткриете щастието вътре в себе си.

"Да откриеш щастието вътре в себе си е едно от най-хубавите неща, които могат да ти се случи в живота. Всяко щастие, предизвикано от външни фактори, е мимолетно и не може да се сравни с щастието, което човек изпитва вътре в себе си във всеки един миг от своето съществуване, намирайки смисъла, радостта и хармонията във всичко, до което се докосва. Една от най-големите ми мечти е, когато се разхождам по пътя, да срещам усмихнати и жизнерадостни хора, които са открили истинското щастие в живота си.

image

Живеем в свят, където много малка част от хората са истински щастливи. В тази книга ще намерите 144 мъдрости за живота, които ще ви помогнат да погледнете от един по-различен ъгъл ежедневните ситуации, с които се сблъсквате постоянно. Всяко нещо, което ни се случва, е многолико и има много странни. От нас зависи към какво ще насочим вниманието си и коя от многобройните страни ще забележим и преживеем. Щастието не може да бъде купено или предизвикано насилствено, то е състояние на душата, изпитвайки хармония и баланс, както със себе си, така и със заобикалящия ни свят...."

• • • • • • •

"Земята ни помага да трупаме житейска опитност, но за да я усвоим е нужно да заживеем истински пълноценен и осъзнат живот. Колкото по-осъзнато живеем, толкова и по-успешно ще се справяме с уроците, които съдбата ни предоставя. Един от най-добрите начини да изживеете своя живот е като го изживеете осъзнато, така, че в края на земния си път да не съжалявате затова, че сте позволили животът ви да изтече покрай вас, без да го осъзнаете дори. Живеейки осъзнато, за една година човек е в състояние да преживее и усвои много повече опитности, отколкото един неосъзнат човек преживява през целия си земен път. Щастлив е човек, който умело себе си владее и контрол над живота си има...."

• • • • • • •

Да бъдеш щастлив се оказва един от най-лесните и в същото време един от най-трудните уроци, които душата усвоява в своето земно превъплъщение. Мнозина хора търсят щастието вън от тях, но когато го открият, те много лесно го губят, защото светът, в който живеем е динамичен и се променя с всеки изминал ден. Едно е сигурно, че днешният ден никога няма да се повтори, а утрешният може да не е така благосклонен към нашата визия за щастлив живот. Едни хора откриват щастието в своето здраве, други са несметно богати на здраве, но в същото време това не ги прави щастливи. Хората са свикнали да определят своето щастието в миговете, които изживяват, когато получат това, което най-много им е липсвало. Но докато се случи това, животът продължава и понякога отминава много време, докато достигнем своята цел в живота, която в съзнанието на човек определя мига на неговото върховно щастие. Много хора живеят по този стереотип, но знайте, че всеки отминал ден, в който не си позволявате да бъдете щастливи, е един непълноценно изживян ден. Щастието е въпрос на избор и може да се открие във всичко. Огледайте се и вижте на колко много неща сте богати. Всичко това, което вече имате, ако го нямахте, щяхте да копнеете за него и да определяте своето щастие в това да го имате. Сега, след като го имате, защо не сте щастливи? Защото щастието е въпрос на личен избор. Научете се да вървите по своя път с благодарност и любов за това, което вече имате и  тогава можете да бъдете сигурни, че щастието ще се вкорени дълбоко във вас. То е състояние на духа, а духът се радва на всеки наш успех, а успехите в живота ни са толкова, колкото ние самите ги ценим и определяме като такива.

Откъс от книгата "ДА ОТКРИЕШ ЩАСТИЕТО ВЪТРЕ В СЕБЕ СИ - Част от поредицата да погледнеш на живота от високо"




Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: paralelno
Категория: Лични дневници
Прочетен: 572302
Постинги: 449
Коментари: 53
Гласове: 681
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930