Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.01.2016 20:19 - За жените – 30 становища - 3
Автор: paralelno Категория: Лични дневници   
Прочетен: 586 Коментари: 0 Гласове:
0



 За жените – 30 становища

image

3. За жените живеещи в подчинена обстановка – Сложно и трудно е да се обхване в обзор толкова широкообхватна тема. Какво съдържа в себе си понятието “подчинена обстановка”? Да живееш в условия, които те потискат, ограничават свободата, свободната воля, свободния избор да решаваш кое ти харесва, кое не, как да живееш, кого да слушаш-следваш, себе си или някой друг, от когото зависиш по една или друга причина, условията на битово-материалния живот в околния свят, атмосферата в социалното обкръжение, в приятелските кръгове, в семейството, с близките във фамилията, в работната среда и всякакви други фактори, които не са в хармония с желанията на душата за комфорт, спокойствие, жизнерадост, удовлетворение, това са част от поясненията за това понятие. Всеки би могъл да го допълни за себе си според възприятията си за околния свят, в който се проявява лато личността, която осъзнава, че е.

За жената такава обстановка може да е сбор от всякакви компоненти, наслагващи се, всеки със своя товар върху нейната психика-нервна-емоционално-чувствена система. Когато жената е способна да осмисли, че животът й зависи от нея самата, а не от други хора, би могла да промени условията на живот, в които е поставена. Вслуша ли се в гласа на душата си, вглъби ли се надълбоко в себе си, би могла да осъзнае положението, в което се намира, да анализира придобитата житейската опитност до настоящия момент, с благодарност-признателност да съхрани есенцията мъдрост от усвоените уроци, поуки, познания, а всичко негативно, травмиращо, вече изживяло ролята си на мъдър учител-провокатор-мотиватор (хора, условия, фактори, събитийности, околен свят, травми, болки, всякакви наранявания и страдания) с прошка-разбиране, с любов да освободи да си вървят от клетъчната памет на духа, организма, тялото, душевността й, да променя живота си и обстановката, в която се проявява, към по-добро, в която има комфорт и всичко онова, което оказва положително въздействие върху начина й на живот и я прави щастлива пълноценна удовлетворена от себе си жена.


Мили жени, вие, които усещате-осъзнавате-осмисляте за себе си, че живеете в обстановка на подчинение, съобразяване, дискомфорт, която ви потиска, не ви дава възможност да сте тази, която усещате, че сте като личност-творец-жена, в която нямате свобода да правите това, което на вас ви харесва-желаете, не се отпускайте в мрачни мисли, които затормозяват негативно душата ви. Припомняйте си, че следвате Програма-Живот, в която сте призвани да усвоявате и надграждате уроци, поуки, познания, да разгръщате творческия си потенциал (таланти, дарби, способности, умения), да ги прилагате на практика в общуването си с хората, в работната среда, в професионалните си изяви, във всякакви занимания радващи душата ви.

За всяко нещо, което ви затормозява, има две положения: ако не сте подготвени да промените условията, които ви потискат-подчиняват, приемайте мъдро-спокойно положението, със знанието, че не можете, не сте готови, не е сега моментът да ги промените. Не насилвайте нещата без да имате нужните за промяната условия, помощ, подкрепа, стабилност. Подготвяйте се обмислено, целенасочено, като отличен мениджър на своето време Живот. Вие най-добре познавате себе си, докъде можете да стигнете с помощта на силните си дух, воля, вяра, надежда, упование, дръзновение. Оглеждайте всичко в детайли, по ред, място, време, приоритетност, избягвайте хаоса, дезориентацията в мислите си. Всичко е възможно, когато не се отказвате от тях и дерзаете  с упование, вяра, търпение за тяхното осъществяване.

Ако сте в работна среда, която не усещате да е вече вашата, не се оставяйте да стоите още в нея, търсете промяната! Ако ви манипулират, неоценяват, използват, не се оставяйет в това положение, осмелете се да утвърдите достойнстовото на личността си по благ начин, с добро. Ако не го заявите уверено, няма как да очаквате промяна в отношението към вас. Ако условията на живот са непоносими за вас, помислете как да ги промените, така, че докато сте в тях, докато стигнете състоянието да можете да ги промените, да са приемливи, без да ви натоварват негативно, травмиращо.

Бъдете жена, която търси варианти как да се получат нещата, а не да търсите оправдания защо не могат да се получат, да се примирите, да оставате в тази подчиняваща ви обстановка. Ако сте дошли до състояние на невъзможност да не можете да търпите положението, в което се намирате, а се чувствате като в окови, в невъзможност да направите каквото и да било за положителна промяна към по-добро, потърсете страничен съвет, чуйте други гледни точки, които ще ви помогнат да се насочите към първата си смела крачка.

следва продължение...

Галя Йосифова 
Консултант по психология / Персонален Коуч
Поведенчески анализатор – Взаимоотношения

Житейски и личностни проблеми 
Психологическа диагностика на заболяванията 
Регресивна хипноза / Полет на духа 
Енергийно-лечебна хипнотерапия

 

e-mail: gacreco@hotmail.com
www.galacreativeconsulting.com 
www.moyatjivot.com
фейсбук - Galja Josifova



Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: paralelno
Категория: Лични дневници
Прочетен: 572773
Постинги: 449
Коментари: 53
Гласове: 681
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930