Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.02.2016 21:49 - За жените – 30 становища - 5
Автор: paralelno Категория: Лични дневници   
Прочетен: 889 Коментари: 0 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 За жените – 30 становища - 5

image

5. За жените отдадени на майчинството – За много жени желанието да са майка, да отглеждат, обичат, възпитават, грижат се за свое дете, е огромна. Възприето е в обществото всяка жена да роди поне едно дете, ако не и две или три... Ако това не се случи, възникват тревоги, слухове, клюки, интриги, задкулисни за жената сложни взаимоотношения с кого ли не, как ли не, с какви ли не следствия за нея и за взаимовръзките й с много близки, с други хора от обкръжението й. Възникват съмнения, обвинения, вменявания, осъждания, които нараняват чувствителната душа на жената. Има друга категория жени, които не желаят да се докосват дори мисловно до тази тема, защото не усещат за себе си, че желаят да стават майки, да се отдават на това най-лично общуване с друга душа, израстваща под нейните грижи като голям човек. Има вманиачени в майчинските грижи и отдаденост в отглеждането на детето жени, в което се вкопчват и то става обект и смисъл на живота им. Категориите жени в майчинството са в много разновидности.

Да се опишат всички категории е дълга тема. Какво е нужно да знаят жените за майчинството? Не за всяко превъплъщение-роля на Земята като жена душата залага да преминава през уроците на майчинството. Важни са мисията и приоритетите в нея, на какви отдадености в заниманията си да влага цялата своя жизнена енергия, способности, любов, време-Живот. Важно е също дали в Духовния свят има душа, която избира за своята Програма Живот тази жена да й бъде майка, по силата на история на взаимовръзките межди тях от минал техен живот като негативна или позитивна база за новите такива в сегашните условия на околния свят. Важно условие е мъжът, който да има пресечна точка с тази жена в интимен план, от която да се зачене, отгледа в утробата и роди физическото тяло за душата очакваща да слезе на Земята чрез тази жена и този мъж, като нейни майка и баща.

Има голям брой жени, които силно желаят да станат майки на дете от конкретен мъж, когото те желаят за баща на детето си, но да не се получава, въпреки всички опити, дори чрез инвитро процедури. Това означава, че душата, която желае тази жена за своя майка не одобрява за своята нова земна Програма-Живот този мъж, затова всички опити за зачеване и отглеждане в бременността не са успешни. Много жени страдат от този факт, без да осъзнават причината за несполучливите опити. В същото време инстинктът в тях е силен, че се нуждаят от житейската опитност на майчинството, защото на подсъзнателно ниво усещат, че за душата им за тази Програма Живот те са нужни. Много ситуации мога да опиша като причини, поради които желаещи да станат майки жени не успяват да реализират своето желание. Всяка житейска история е с конкретика, която е специфична, няма общ знаменател за всички жени. Зависи от предисторията на духовната енергийна същност на жената, която е в основата на мисията на настоящата Програма Живот, която тя следва.

Мили жени, вие, които усещате-осъзнавате за себе си, че да сте майка, е призвание, а не само зачеване, износване в бременността, раждане, отглеждане, обгрижване на необходимостите на детето, давайте всеотдайно храната-Любов на детето си: нежност, прегръдки, милувки, целувки, гальовност, казвайте му димичките “Обичам те!”, “Гордея се с теб!”, “Справяш се чудесно!”, “Браво!”, “Подкрепям те!” “До теб съм!” и много други подкрепящи послания, които да помагат в растежа и израстването му. Всяка от вас знае през какво е преминала в Живота, за да стане майка. Историята на всяка жена е различна и заслужава уважение и респект. Майката е най-важният човек за детето, защото ги свързва пъпната връв и мисловно-телепатичната връзка на духовно енергийно ниво. Може вие да не сте получили храната-Любов в детството си, тя да ви е липсвала, което да ви подтиква да имате определен вид поведение към своето дете в отглеждането му.

Чрез пъпната връв детето поема от вас енергия и ви захранва с енергията си, когато вашата жизнена енергия е изчерпана, по една или друга причина. То страда и се радва с вас на вашите изживявания. Не можете да прекратите тази взаимна обвързаност. Ще я има през целия живот, докато сте двамата на Земята. Детето боледува по необясними за медицината причини, когато вие страдате, боли ви, отнасят се зле с вас. Не можете да го скриете, детето усеща, помага ви. То не пита дали искате да ви помага или не, прави го несъзнателно, с любов. От вас зависи в каква среда ще отглеждате и обгрижвате детето си. Бащата е важен за него, макар, че много често той не е заедно с майката, по различни причини. Полагайте усилия да не лъжете детето си, защото то разбира всичко, но не може да ви го каже, заради малката си земна възраст. Общувайте с него като с голям човек.

Не робувайте на стари модели на възпитание или на намесващи се съветващи ви други хора, които и да са те. Следвайте инстинкта на майката във вас! Душата ви е заложила в Програмата-Живот да усвоявате уроците на майчинството, които са обвързани и с други важни за вас и за детето уроци. Бъдете умерени, не прекалявайте и не изпадайте в крайности, да му обръщате малко внимание или да му давате свръх внимание, забравяйки всичко друго и всички други. Живейте Живота, не спирайте развитието си, обичайте и другите важни за вас близки хора, подреждайте по приоритети задачите си, така, че да имате време за всичко.

Мили жени, вие, които усещате-осъзнавате за себе си, че всичко от себе си бихте дали, за да сте майка, знайте, че е нужно да осъзнаете от много гледни точки живота си и себе си в него, да си изясните много важни аспекти в него, които да ви помогнат да осмислите състоянието, в което се намирате, околния свят, в които живеете, да анализирате защо не се получава случването да заченете, износите докрай ембриона в утробата си, родите и отгледате свое дете. Не търсете вина и причини, нито в себе си, нито в другите. В общественото пространство не се говори открито за истинските причини за неслучването на зачеването и раждането, разчита се само на медицинските гледни точки и показания. Следвайте вътрешния си усет, търсете информация и хора, които да ви подпомагат, не разчитайте само на медицината да реализира мечтата ви да сте майка!

Мили жени, вие, които имате щастието да сте майки, но по различни причини, най-вече поради професионална ангажираност, не намирате достатъчно време да сте заедно с детето си, знайте, че първите десет години за детето са много важни и то се нуждае от вас, да сте до него, да усеща любовта ви, близостта ви, нежността ви, прегръдките ви, закрилата ви към него. Нищо не може да замени тази нужда на детето! Подреждайте така живота си, заниманията си, ангажиментите си, че да имате време, любов, жизнена енергия за детето си! Всички травми за него в детската възраст и вече като пораснал човек идват точно от липсата на близостта с майката в тези първи десет години. Бащата е отделна тема, затова не пиша за него тук. Бъдете с детето си, не поставяйте други приоритети като значимост над него, колкото и да ви е трудно!

Мили жени, дали сте или не сте все още майки, знайте, че майката и Животът са неразривно свързани. Без нея душата няма как да слезе на Земята и да се проявява, да се развива, да еволюира. Сложни са взаимоотношенията с майките, по безброй причини. Всички сме деца на своите майки, щом ни има. Обичайте майка си и й бъдете благодарни, че въпреки всичко тя ви е осигурила възможността да сте тук и да следвате своя жизнен път, в изживяване на щастието си по начина, по който вие желаете.

следва продължение...

Галя Йосифова 
Консултант по психология / Персонален Коуч
Поведенчески анализатор – Взаимоотношения

Житейски и личностни проблеми 
Психологическа диагностика на заболяванията 
Регресивна хипноза / Полет на духа 
Енергийно-лечебна хипнотерапия

 

e-mail: gacreco@hotmail.com
www.galacreativeconsulting.com 
www.moyatjivot.com
фейсбук - Galja Josifova



Гласувай:
2



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: paralelno
Категория: Лични дневници
Прочетен: 566822
Постинги: 449
Коментари: 53
Гласове: 681
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031