Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.02.2016 12:09 - Какви уроци усвояваме в Живота? - 16-20
Автор: paralelno Категория: Лични дневници   
Прочетен: 839 Коментари: 0 Гласове:
0



 Какви уроци усвояваме в Живота?

image
   

16. урокът за самоизолацията, усамотяването, социализацията в обществото, самотата - От една страна те са вид изпитание за духа, учат човека да общува сам със себе си, да помъдрява и достига до житейски истини. От друга са следствие от негативни тежки, болезнени, травмиращи преживявания, наслоени в клетъчната памет  духа, организма, кръвта, от минали превъплъщения, пренесени в настоящия за осмисляне, осъзнаване, преработване, какви уроци има да усвоява духът от тях и чрез благодарност, прошка, любов и благословия да ги занулява и надгражда в позитивен аспект. Усвоеното от тях познание помага на духа да израства, да се развива в духовен план, да се пречиства, обновява. По своеобразен начин те учат човека как да общува с другите хора около себе си, как да обича и приема хората такива, каквито са, без да се стреми да ги променя и да изисква от тях това, което те самите не желаят за себе си. И не само това. Учат го как да проявява силата на духа си, да не позволява да злоупотребяват с него, по никакви начини, а случи ли се да изпадне в неочаквана нежелана ситуация, по силата на обстоятелствата, да съумява да се защити сам, когато няма на кого да разчита за помощ и съдействие. Този урок се учи по разнообразни начини. Често е съпроводен с много болка, страдание, загуби, душевни и физически травми. Много трудно изпитание за духа и душата е усвояването на този урок. В самотата човек се вглъбява в себе си, за да опознае себе си по-добре, дълбочинно и всеобхватно.

17. урокът да цениш Живота – Програмата-Живот на Земята душата сама съставя, с радост влиза в биологично физическо тяло, за да изживее всичко онова, което е планирала като важно и значимо за своето духовно-личностно-еволюционно развитие. В земния живот тя забравя този ентусиазъм-отговорност пред себе си и страда в трудните моменти, често отказва да преминава през тях,  в недоволство изпада, че й се случват такива неприятни неща, дори стига до там да отказва да продължи да живее и върви по Пътя, по който е избрала да върви, защото не осъзнава смисъла на Живота какъв е, не е наясно какво очаква от него. този урок повлиява върху личната себеоценка, която често е силно занижена, от неразбиране, незнание, липса на информация. Осъзнава-осмисля-знае ли човек, че тези състояния, преживявания са част от изпитанията, заложени съзнателно от душата в Програмата-Живот, нямаше да се оплаква от начина си на живеене, от ежедневните учители-предизвикателства-провокатори-мотиватори за душата, духа, ума и тялото, а ще се радва на всичко, което Пътят му предлага да премине през него с изживявания, осмисляне, осъзнаване, защото точно заради тази опитност тя е в тази роля-превъплъщение, да натрупа практически познания от негативното и позитивното в дуалното училище на Земята. Кой каквото сам си направи, няма кой друг да му го направи, всеки сам сътворява живота си в съдържание-проява.

18. урокът да разчиташ на себе си и на собствените си сили – Всяка душа слиза като човек на Земята с прецизно подбрани процент жизнена енергия, таланти, способности, дарби, умения, ресурси на личността, житейска философия, мироглед, които чрез характера, темперамента, емоционално-чувствената система проявява в делата, заниманията си, в начина си на живот. Никой не може напълно сам да успява във всичко, защото живеем в общество, в което си взаимодействаме по разностранни начини, с причинно-следствени резултатности, в позитивен и/или негативен аспект. Да разчиташ на себе си, да разгръщаш упорито, целенасочено и ползотворно творческия си потенциал, да отстояваш себе си, да следваш мечтите, дръзновенията си, да не се отказваш при трудности от тях, да търсиш варианти за успешното им реализиране, да вярваш, са всъщност съдържанието на този урок.

19. урокът да бъдеш себе си истинския, без маски, влизане в роли, в подчинение, без воля – Труден за усвояване урок, за някои сложни житейски програми е основен и водещ всички други. Все пак Животът на Земята е една игра и да се учиш да се забавляваш на неговата сцена е същината на този урок. Човек се вживява в ролята си на страдалец. Това му пречи да усеща красотата в Живота. Ако живее с широко отворени очи и сетива, ще съумява да го възприема и радва.

20. урокът да обичаш себе си, да носиш отговорност за своя живот, грижа за тялото, здравето на организма, психиката, душата Това човек често забравя, не осъзнава, все се втурва да помага на другите, да принася себе си, своя живот, своите желания, мечти  в жертва, в името на това, другите да са добре, вярвайки, че така постъпва правилно. Това води до много тежки сериозни последствия както за душевността, така и за здравословното състояние на човека. Сложно е за него да възприеме, че в Програмата-Живот влизат всякакви задачи, отговорности, дейности, свързани и обвързани с най-близките хора (майка, баща, деца, други обичани хора), социално и приятелско обкръжение, хора в работната среда, в обществото. Всички уроци в живота са преплетени един в друг в сложни взаимовръзки, трудно се изолират, в тях има приоретизиране, някои са по-важни и знаичми спрямо други. Човек носи отговорност първо за своя Живот, след това е в помощ и подкрепа за другите. Ако не е в състояние да обгрижва сам своя живот, няма как да помага ползотворно на другите, колкото и да е всеотдаен в това.

Галя Йосифова 

Консултант по психология / Персонален Коуч
Поведенчески анализатор – Взаимоотношения

Житейски и личностни проблеми 
Психологическа диагностика на заболяванията 
Регресивна хипноза / Полет на духа 
Енергийно-лечебна хипнотерапия

Бизнес-психология

e-mail: gacreco@hotmail.com
www.galacreativeconsulting.com 
фейсбук - Galja Josifova



Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: paralelno
Категория: Лични дневници
Прочетен: 566584
Постинги: 449
Коментари: 53
Гласове: 681
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031