Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.02.2016 12:22 - Какви уроци усвояваме в Живота? - 31-35
Автор: paralelno Категория: Лични дневници   
Прочетен: 696 Коментари: 0 Гласове:
0



 Какви уроци усвояваме в Живота?
image

31. урокът за поддържане на здрав организъм и физическо тяло, за добрия външен вид – Да се поддържа здраво тяло не е самоцел, еднозначно понятие, защото тялото е дом и транспортно средство за душата на Земята, в него да изпълнява Програмата-Живот, която е най-важна за нея като човек. Сигналната система на организма и тялото чрез болки, заболявания, травми му показва какви уроци има да усвоява, какъв път да следва, как да се проявява като личност-същност в ролята-превъплъщение, която е избрал за този живот. Няма напълно здрави физически тела, независимо от това, какви гриж полага човек за него. Важно е да има оптимално здраве, добър тонус, така, че да има уют-комфорт за душата в него, да е в разбирателство с него, а не във война. Крайностите вредят, не помагат. Добрият външен вид е важен, но само когато има умереност. Егото се влияе много силно от външния вид, до перфекционизъм. Отлична външност с кухо съдържание е много силно разпространена самозаблуда. По дрехите посрещат, по ума изпращат е поговорка, която добре илюстрира тази мъдрост. Учете умереност!  

32. урокът за лоялността, уважението, почтеността, честната дума, откровеността, чиста душевност – Сложен урок за много хора. Трудно се учи,  усвоява се само от осъзнато духовно развиващите се еволюиращи души. Другите го учат по сложен начин, с емоционално-душевни травми, страдания. Важен е за всеки човек. Общувайте с другите хора така, както бихте искали с вас да правят!

33. урокът за уважаване на личните свобода, пространство и гледна точка на другите – Този урок е масово труден, за всекиго. Учи се в житейски ситуации по начини, които осъзнато или неосъзнато проявяваш, а от тях произлизат причинно-следствени резултатности във взаимовръзките между хората с тежки последици-преноси за отрабоптване в следващи животи межди душите в други роли-превъплъщения. Не може да се избегне тежестта на влиянието на този урок върху Живота като цяло. Когато осъзнато се подхожда към него, с разбиране, тогава той не нанася поражения за душата. Учете този урок с приоритетност!

34. урокът за преодоляване на хорското мнение “Какво ще кажат хората” – Чуждото мнение е огледало за същността на човека, как се проявява в живота, как е възприеман с визията и линията на поведение, които е избрал за свои водещи в даден конкретен момент, с някаква цел или по силата на житейски събития, условия, начин на живот. Чуждото мнение е страничен поглед, помагащ да видиш слабостите си, къде си уязвим, какво пропускаш, накъде да се насочиш, в каква посока да дерзаеш, където външният околен свят ти подсказва като знак. Когато човек сляпо възприема това чуждо мнение исе оставя то да ръководи делата и чувствата му, е признак за тежко бреме, от което има необходимостта да се освобождава, осмислено, осъзнато. Урокът е важен за всеки човек, влияе на личната себеоценка, на егото, на взаимоотношенията с хората и околния свят.

35. урокът за коректността, доблестта, честността, достойнството – Този урок се усвоява по труден начин от тези хора, които са взели като пренос от минали животи некоректни, нечестни дела спрямо други, с користни цели. Болката съпровожда този урок по разнообразни начини, защото е обвързан с чувствено-емоционалната система присъща на душата. Да живее достойно, доблестно, с чест Живота е изкуство, което се постига след като си усвоил този урок. Свързан е с чувството за свобода, безпристрастност, лоялност, уважение не само към другите, но и към самия себе си, с респект към своята духовна енергийна същност.

Галя Йосифова 
Консултант по психология / Персонален Коуч
Поведенчески анализатор – Взаимоотношения

Житейски и личностни проблеми 
Психологическа диагностика на заболяванията 
Регресивна хипноза / Полет на духа 
Енергийно-лечебна хипнотерапия

Бизнес-психология

 

e-mail: gacreco@hotmail.com
www.galacreativeconsulting.com 
фейсбук - Galja Josifova



Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: paralelno
Категория: Лични дневници
Прочетен: 571374
Постинги: 449
Коментари: 53
Гласове: 681
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930