Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.02.2016 12:30 - Какви уроци усвояваме в Живота? 41-45
Автор: paralelno Категория: Лични дневници   
Прочетен: 623 Коментари: 0 Гласове:
0



 Какви уроци усвояваме в Живота?
image

41. урокът за ролята на родителите, семейството, най-близките ни хора в живота ни – Да уважаваш, почиташ, обичаш родителите си не е така лесно за много хора, тъй като осъзнаването, че ние самите ги избираме за такива, не е утвърдено знание, с което човек да е в състояние да осмисля поведението си към тях, защо е такова или онакова. Всичко в живота започва с тях. Те създават биологичното физическо тяло, което е дом и транспортно средство за душата на Земята. Те оформят в първите десет години от живота на детето първоначалната база за възприятията му за околния свят, в който ще изпълнява Програмата си. Не е лесно да възприемеш ролята им в живота си без да си наясно защо те са точно такива, каквито са, а не други, с друго отношение, такова, каквото ни се иска да е.

42. урокът за вменяването  – обвързан с уроците за честта, достойнството на личността, с честолюбието. Има ситуации, в които в разговор с някого човекът насреща казва, че изпитваш чувства, емоции, казал си думи, които не са истина, т.в. вменяват се като казани-изживени, които не са присъщи за личността-душевността на човека, към когото са насочени, в противоречие са с неговите утвърдени мироглед и житейска философия. Това довежда до обида, негодувание, които са като вид самозащита-самосъхранение и предизвикват излизане извън контрол, дори и повече, когато засегнат и достойнството на човека.

43. урокът за преодоляване на страха от страха – Този урок е свързан с уроците за страха от самотата, самоизлоацията, от неизвестното, което ако се знаеше, щеше да промени ситуацията, да елиминира страха. Води лесно до паник атаки, нетърпение, неудовлетворение, високи изиксвания, силно чувство за контрол, да се владее ситуацията, за да не се случи нещо лошо, травмиращо.

44. урокът да не оставяш други хора да реализират според техните представи твоите желания-стремежи, игнорирайки твоите представи за реализацията им – Често се получава в общуванията между хората някой да реши да помогне на друг, със съвет, с подкрепа за споделена потребност или желание, да премине в изпълнението им, уж за добро, но всъщност измествайки ги от реалното изпълнение, правеки го лично или спред своите представи. Има разминавания в очакванията на двете страни, нуждаещият се и изпълняващият-подпомагащ, защото базите, от които те изхождат, гледните точки за ползотоврността са разлчини. Това води до разочарования, неудовлетворение в крайните реакции, недобри последици. 

45. урокът за самосъхранението, самозащитата – Живеем във време, когато да умееш да се самосъхраниш и самозащитиш от какво-кого ли не, е важно условие както за оцеляването, така и за проявите и развитието в Живота. За много хора това се оказва непосилна задача, затова търсят помощ-подкрепа в учения, в хора духовни гурута-водачи по Пътя, защото сами са неспособни да го постигат. За тези хора проявите в обществото са както трудни, така и примамливо привличащи. И двете категории са сложни за човека, ако не се вслушва в гласа на духа си, в инстинкта си за самосъхранение, да изгражда в себе си усета да различава полезно и неполезно за себе си, да се въздържа от увлечения появили се като примамливо привличаща мода, само защото другите го правят. Каквото човек сам си направи, няма кой друг да му го причини. Най-добрият познавач на себе си сме ние самите, затова усетът кое е за нас, кое не е, е определящ усвояването на този важен урок.

Галя Йосифова 
Консултант по психология / Персонален Коуч
Поведенчески анализатор – Взаимоотношения

Житейски и личностни проблеми 
Психологическа диагностика на заболяванията 
Регресивна хипноза / Полет на духа 
Енергийно-лечебна хипнотерапия

Бизнес-психология

 

e-mail: gacreco@hotmail.com
www.galacreativeconsulting.com 
фейсбук - Galja Josifova



Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: paralelno
Категория: Лични дневници
Прочетен: 567197
Постинги: 449
Коментари: 53
Гласове: 681
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031