Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.05.2016 12:17 - За жените – 30 становища - 13
Автор: paralelno Категория: Лични дневници   
Прочетен: 725 Коментари: 0 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 За жените - 30 становища 
13. За жените обичащи да флиртуват

image

Този вид общуване е интерпретирано от хората по какви ли не начини, в позитивна и в не толкова добра посока, поражда разностранни причинно-следствени резултатности за мъжете и жените, оставящи траен отпечатък в душата на човека. За мъжете флиртуването е обичайно състояние в поведението им, в общуването им с жените, което те приемат като забавление,  много случаи без да се замислят за това, как се възприема това от жената до тях, с която са в партньорска връзка. Жените си позволяват да флиртуват по-ограничено, премерено, защото на подсъзнателно ниво носят спомените от преживени душевни травми, когато са били пренебрегвани или наранени от флиртуващо поведение на мъжа, когото обичат.

Флиртът сам по себе си е свободна проява на душата, да покаже естествено привличане поради някакви сходства с другия. Това е присъщо за всеки човек, само че в обществото има наложени стереотипи във взаимоотношенията, които създават усещането за собственост - щом си обвързан с някого, значи не можеш, нямаш право да флиртуваш, защото причиняваш болка на човека, с когото споделяш живота си, навлизаш в “чужда” територия, създаваш конфликтни ситуации с негативни последствия за всички засегнати от фриволното флиртуване. Темата е деликатна и в същото време многопосочна в интерпетациите й. Има “за”, има и “против”, зависи от коя гледна точка-позиция се изхожда при обсъждането й.

Мили жени, вие, които усещате-осъзнавате за себе си, че ви харесва да флиртувате, знайте, че всяка забрана предизвиква нарушаването й, привлича като неустоим магнит да я нарушите. Не се поддавайте на ограничения, какво може и какво не. Бъдете себе си и ако ви се флиртува, правете го, но преди това осъзнавайте дали това ваше поведение ще ви носи радост, забавление, нови запознанства, разтоварване от умора-стрес-напрежение, за по-добро настроение или би станало причина да се появят неочаквани конфликти за вас, за други хора, да се получи “от нищо – нещо”, да не знаете как да излезете от ситуация, за която не сте били подготвени.

Не се страхувайте или ограничавайте да флиртувате! Важно е и как го правите, защото границите са размити за проявите ви. Във флирта има първосигнална естественост. Когато е преднамерено поведение, тогава има конкретен замисъл, усеща се целта на действията към какви резултати са насочени. Бъдете естествени и искрени. Ако това създава усещания за ревност, завист, злоба у някого, да ви вижда в такава светлина, то този човек има проблем със спомените за свои лични предишни изживявания, които са го наранили дълбоко, от които не се е освободил. Помислете за себе си, как се чувствате, когато флиртувате, успявате ли да се отпуснете, да сте естествени или се стягате, не смеете, да не би да направите нещо “лошо”...

Самоизучавайте се! Така ще разберете за себе си дали имате необходимостта да се освобождавате от дълбоко стаени болки, душевни наранявания, които не смеете да извадите на повърхността, които ви ограничават да се проявявате като истинската себе си. Темата е с продължение, много може да се говори по нея...

следва продължение...

Галя Йосифова 
Консултант по психология / Персонален Коуч
Поведенчески анализатор – Взаимоотношения

Житейски и личностни проблеми 
Психологическа диагностика на заболяванията 
Регресивна хипноза / Полет на духа 
Енергийно-лечебна хипнотерапия

e-mail: gacreco@hotmail.com
www.galacreativeconsulting.com 
www.moyatjivot.com
фейсбук - Galja Josifova



Гласувай:
1



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: paralelno
Категория: Лични дневници
Прочетен: 571521
Постинги: 449
Коментари: 53
Гласове: 681
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930