Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.05.2016 13:55 - За жените – 30 становища - 15
Автор: paralelno Категория: Лични дневници   
Прочетен: 583 Коментари: 0 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 За жените - 30 становища

15. За жените, които са вечно недоволни

image

 


Недоволството е израз на несъгласие с някого или с нещо, което не съвпада с представите за удовлетворение съгласно собствените изградени представи за такова. Изживяваме такива състояния почти всеки ден. Те са ни нужни, за да учим житейските си уроци, но преминат ли в крайна фаза на допустимост, тогава оказват недобро въздействие както за недоволния, така и за околните. Да си в мир и хармония със самия себе си е висша форма на духовна осъзнатост, но пътят за постигането на това състояние преминава през много форми на недоволство и несъгласия. Недоволството може да се прояви по безброй очаквани или неочаквани причини. Изкуство е да се научиш да го преодоляваш и минимизираш.

Мили жени, вие, които усещате-осъзнавате за себе си, че все има за какво да сте недоволни, от нещо или от някого и това ви създава много неудобства, загуба на доверие, поражда критика и самокритика у вас, понасяте загуби, променят се настроенията ви, чувствата ви, знайте, че това е част от Живота, нещо, което се явява на Пътя ви като мъдър учител провокатор-мотиватор за вас, за да не гледате едноколовозно, едностранчиво на нещата и на хората около вас, да учите и усвоявате важни уроци, да развивате себе си, да осъзнавате какво всъщност е дразнител за вас, да се вгледате навътре в себе си, да осъзнавате слабостите си, да доизграждате житейската си философия и мироглед в общуванията и възприятията на околния свят, да се научите да не се вживявате твърде надълбоко, да се учите да се забавлявате, живеете жизнерадостно. Няма как да го постигнете, ако не познавате вкуса на недоволството, ако нямате база за сравнение. Не се разпилявайте в недоволство, помислете над това, какво всъщност ви докарва до това състояние.

Когато анализирате и осмисляте, тогава разбирате, че напразно сте изхабили ценна жизнена енергия, защото сте реагирали първосигнално. Всичко случващо се има своя замисъл. Няма случайни неща. Всички хора сме провокатори-мотиватори един за друг, взаимно сме учители един за друг, околният свят само е декор за всички събития, през които преминаваме. Научите ли се да ги осмисляте, ще ги приемате без изнервеност, а с разбиране, ще щадите душевността си, организма, здравето си, себе си като цяло, ще помъдрявате. Поемете ли в тази посока, не само ще се самосъхранявате, но и ще се научите да обичате по-силно живота и себе си в него!

следва продължение...

Галя Йосифова 
Консултант по психология / Персонален Коуч
Поведенчески анализатор – Взаимоотношения

Житейски и личностни проблеми 
Психологическа диагностика на заболяванията 
Регресивна хипноза / Полет на духа 
Енергийно-лечебна хипнотерапия

e-mail: gacreco@hotmail.com
www.galacreativeconsulting.com 
www.moyatjivot.com
фейсбук - Galja Josifova



Гласувай:
1



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: paralelno
Категория: Лични дневници
Прочетен: 572686
Постинги: 449
Коментари: 53
Гласове: 681
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930