Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.05.2016 17:24 - За жените – 30 становища - 16
Автор: paralelno Категория: Лични дневници   
Прочетен: 782 Коментари: 0 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 За жените - 30 становища

16. За жените обичащи общуването-връзките с много мъже 

image

Всеки вид  общуване има своите основания и причини, за да се случва. Въпросът е доколко човек успява да осъзнае това, да разбере защо някой мъж обича да е с много жени или някоя жена обича да има връзки с много мъже. Трактовки и становища има много,  всичките те с изходна база поставена на житейската философия и мироглед на изказващия се. Преди всичко е нужно да се знае какви конкретно са причините, поставящи жената в ситуации да има връзка с много мъже. Обществото обича да критикува, да осъжда, да заклеймява, да унизява, да отхвърля такива жени. За мъжете то е по-благосклонно, сякаш за тях е нормално да имат повече връзки с жени, докато  за жената това се счита за развратност, лепват етикета “лека жена”. Разбира се, не може да се сложат в една обща група всички видове общувания на жената с много мъже.

Целта на темата е не да прави разбор за разновидностите, а за да я постави за обсъждане, защото не е маловажна. Моралната страна и ценностната система на жената са важни, но не те са основната причина една жена да влиза във връзка с повече мъже. Важни фактори са модел-шаблонът на бащата в детските години, как той се е отнасял към дъщеря си, към майката; в училище какви са били взаимоотношенията с момчетата, как те са се отнасяли към момичето; какви истории от минали животи са пренесени в настоящия като база за усвояване на ценни житейски уроци и поуки, за довършване на тези истории при нови обстоятелства в съвременни условия; работната среда и общуването с колегите и работодателя, отношението им към жената; семейството; партньорът в живота и неговото поведение към жената; външни фактори в социалната среда... Причините са комплексни. Не мислете, че жена общуваща с много мъже е щастлива от това, което й се случва.

Мили жени, вие, които усещате-осъзнавате за себе си, че сте в ситуация на общуване с много мъже, в различни взаимовръзки, положете усилия да осмислите това, което ви се случва, събитията, през които преминавате, което преживявате. Върнете назад лентата на живота си, до най-ранните ви спомени като малко момиченце. Спомнете си, потърсете причини за настоящето ви положение там, как са се отнасяли към вас баща, дядо, брат, близки от мъжки пол, съученици, децата от игрите на улицата... Осмислете какви са причините, които ви карат да сте в общуване с много мъже – в интимен план, като приятелска среда, като съмишленици в живота.

Не се поддавайте на странични хорски приказки, кой какво казва, мисли, прави, как ви осъжда. Важното е вие да сте наясно със самите себе си, как учите-усвоявате урока за общуването с мъжкия пол, за взаимоотношенията между мъжа и жената – в социалната среда и интимно. Да намерите отговори на въпросите се изисква време, упоритост, себевглъбяване, себеизучаване. Ще се справите! Когато осъзнаете първопричините, защо търсите връзка с много мъже, тогава вече няма да имате тази необходимост. Ще намерите отговорите, които са важни за вас, ще срещнете и най-достойния мъж за вас, да е до вас в живота – като интимен партньор, като приятели, социално обкръжение, колегиална среда. Това ще повлияе на живота ви като цяло, ще го задвижи в посока, която вие желаете да следвате, а душата ви ще е удовлетворена от успешно усвоените житейски уроци.

Нищо не е такова, каквото изглежда на пръв поглед, затова търсете и открийте това, което е най-доброто и ползотворното за вас!

следва продължение...

Галя Йосифова 
Консултант по психология / Персонален Коуч
Поведенчески анализатор – Взаимоотношения

Житейски и личностни проблеми 
Психологическа диагностика на заболяванията 
Регресивна хипноза / Полет на духа 
Енергийно-лечебна хипнотерапия

e-mail: gacreco@hotmail.com
www.galacreativeconsulting.com 
www.moyatjivot.com
фейсбук - Galja Josifova



Гласувай:
2



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: paralelno
Категория: Лични дневници
Прочетен: 571161
Постинги: 449
Коментари: 53
Гласове: 681
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930