Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.09.2016 20:01 - СПЕСТЯВАНЕ НА ПАРИ
Автор: paralelno Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1058 Коментари: 0 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 СПЕСТЯВАНЕ НА ПАРИ

image

http://shirinan.com/citati/kniga-1/266-spestiavane-na-pari

В повечето случаи спестяването на пари има отрицателно влияние относно привличането към нас на по-голям поток от финансова енергия. Никога не забравяйте, че нашето бъдеще се гради в настоящето, а самото настояще сме изградили в нашето минало. Когато заделяме пари за така наречените “черни дни”, ние даваме сигнал на вселената, че имаме предостатъчно пари, дори в излишък, който трупаме за период, когато няма да имаме достатъчно пари.

Как мислите, че вселената би разпознала тази наша постъпка? С нашето действие ние й показваме, че парите ни стигат, дори ни остават в излишък и освен това, ние го правим с намерение да имаме спестени пари за период, в който няма да имаме достатъчно пари. По този начин ние проектираме нашето бъдеще да бъде дори по-бедно от настоящето, а едва ли някой би искал точно това.

Финансовата енергия обича движението. Тя се стреми към развитие и по нищо не се различава от нас. Направете си експеримент и стойте дълго време затворени на едно и също място без да предприемате нищо ново в ежедневието си. Усетете как се чувствате и ще може да разберете как се чувстват парите когато са в застой. Когато ние сме в застой и дълго време душата ни не учи нищо ново, това ни измъчва и предизвиква в нас силен дискомфорт, който може да доведе до болестно състояние и дълбока депресия.

Същото се случва и с парите, като по този начин спираме тяхното развитие. За да се развиват те също като нас имат нужда от движение, а за да са в движение е нужно да ги пускаме отново и отново в обръщение с вярата, че ще се върнат отново към нас, мултиплицирани и обогатени от изминалия път.

В повечето случаи не ви съветвам да спестявате пари, защото по този начин вие задържате финансовия поток и той намалява притока към вас. По-добре похарчете парите, които имате за нещо полезно, което би подпомогнало както вас, така и парите, които нарастват лавинообразно от вашата излъчената любов и благодарност към ползите, които финансовата енергия ви е донесла.

Но ако все още се намирате в етап от вашия живот, в който не сте се научили до съвършенство да боравите с финансовата енергия и да я привличате в необходимото количеството към себе си, от която се нуждаете, за да реализирате своите цели в живота, в такъв случай, ако ви е необходима по-голяма сума пари, например за покупка на къща или на кола и все още ви е трудно да привличате към себе си такова голямо количество пари накуп, тогава бихте могли да спестявате до натрупването на необходимата сума за реализиране на вашата цел в живота, но в никакъв случай не спестявайте пари за черни дни. Това несъмнено ще окаже отрицателно влияние на вашето бъдещо финансово състояние.

Когато в живота излишък от пари имате, по-добре ги инвестирайте в нещо полезно или ги дарете за благотворителност, но не ги задържайте, защото застоят им би намалил притока на финансова енергия да тече свободно към вас. Винаги, когато използвате парите, знайте, че те ще се връщат мултиплицирани към вас в количество, което се определя до голяма степен от любовта и благодарността, която сте излъчили към тях, докато сте ги използвали.

Запомнете, че колкото повече използвате парите с любов и благодарност в своето ежедневие и цените по достойнство това, което получавате с тяхна помощ, толкова повече те ще се връщат към вас. Използвайте разумно финансовата енергия и я превърнете в свой приятел и сподвижник, който е готов да ви подпомага винаги в делата, когато имате нужда от него.

Всичко зависи от вас самите и от начина, по който си служите с парите. Стопери и прегради по пътя към тях има много, но те са част от пътя, който цели да ви научи да си служите все по-съвършено с тях, защото ако всичко се случва по най-лесния начин, тогава няма какво ново да научите, а не забравяйте, че вие сте дошли тук, за да се развивате и израствате. Душата обича предизвикателствата, те я тласкат към еволюционно развитие, затова, когато сте изправени пред трудности в живота не се измъчвайте, а с благодарност към тях подходете и открийте на какво ново целят да ви научат те.

ПРОДЪЛЖАВА В КНИГАТА: "ИСТИНАТА ЗА ПАРИТЕ - Част от поредицата да погледнеш на живота от високо"




Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: paralelno
Категория: Лични дневници
Прочетен: 567212
Постинги: 449
Коментари: 53
Гласове: 681
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031