Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.09.2016 15:15 - ЖИВОТ НА СВЕТЛО
Автор: paralelno Категория: Лични дневници   
Прочетен: 903 Коментари: 0 Гласове:
1



 ВЪВЕДЕНИЕ ОТ КНИГАТА: ЖИВОТ НА СВЕТЛО

image

http://shirinan.com/citati/kniga-4/235-vuvedenie-kniga-jivot-na-svetlo

Живеем във време, в което не всичко е такова, за каквото копнеят сърцата ни. Замисляли ли сте се защо се получава така, след като ние самите изграждаме реалността, в която живеем. Да, ние имаме силата да го направим и го правим с всеки изминал ден. В зависимост от това, как използваме енергията, която пропускаме през себе си, зависи какво ще привлечем към нас в бъдеще. Настоящето, в което живеем, е отражение на нашето минало, а бъдещето градим в този момент, тук и сега, с всяко действие, мисъл и ниво на осъзнаване.

Ако искаме да живеем в свят на хармония и баланс, облян в светлина и любов, тогава е нужно ние самите да подходим към живота с любов. Ако искаме да привлечем повече светлина в живота ни, тогава е нужно ние самите да светим повече. Всичко, за което копнее сърцето на един човек може да бъде постигнато, стига към него да се устреми. Така той ще го привлече, защото подобното привлича подобното, такива са вселенските закони и който ги разбира ги прилага в живота си.

Светът, в който живеем е отражение на начина, по който всички хора използват енергията, която протича през тях. По този начин всичко, което някога сме излъчили, се връща към нас със силата на бумеранг. Нужно е хората да осъзнаят, че всичко е енергия и тази енергия не е статична. Тя е в постоянно движение и според това, как я използваме и в какво я влагаме, зависи крайния резултат.

Ако се чудите как хората преди нас са използвали енергията, тогава се огледайте и вижте реалността, тя е отражение на миналото. Хора, които вече не са сред живите, оказват своето влияние и в настоящия момент с енергията, която са оставили след себе си. За да бъда по-ясен нека разгледаме следния пример. Представете си един силно негативен човек, който е изживял целия си живот в пещера.

Цялата негативна енергия, която е излъчвал този човек в своя живот, е попила по стените на пещерата и след него всеки посетил тази пещера ще усеща това негативно влияние върху себе си. Това влияние може да продължи векове наред, докато пещерата не бъде посетена от светъл човек, който е в състояние да устои на негативната енергия и я трансформира с любовта, която пропуска през себе си. Така светлия човек ще хармонизира енергийното поле в пещерата.

След него всеки посетил пещерата ще усеща благоприятното влияние на положителната енергия наслоена по стените. Същото се случва и в живота на хората. Всички хора по земята излъчват непрестанно енергия и цялата тази енергия се наслоява на енергийно ниво около земята, която оказва влияние върху цялото човечество. Така всеки човек е в състояние да окаже влияние на цялото, както и цялото оказва влияние на всеки човек.

Все още хората вярват в случайността и отказват да приемат отговорност за всяко свое действие. Зад всяко човешко същество има огромна сила, която се корени в неговия дух. Тази сила ни позволява да имаме контрол над енергията на заобикалящия ни свят. Една от основните причини да сме се въплътили в човешко тяло е имено желанието на духа да се научи да си служи с енергията. Животът в материалния свят ни позволява да изживеем собствените си творения като имаме възможността да се докоснем до тях.

Всеки сам поотделно твори своята реалност, но всички заедно колективно творим реалността на цялото човечество. Замисляли ли сте се, защо след като имаме такава сила ние не живеем в реалността, за която копнеят сърцата ни. Сега ще си кажете, че всеки има различни желания и до голяма степен това е вярно, но там, откъдето идваме, ние всички сме светли същности, копнеещи за едно и също, а именно за мир, любов, разбирателство, хармония, справедливост, смиреност и още куп други добродетели, които са заложени вътре в нас.

Въплъщавайки се в човешко тяло на планетата Земя, сме срещнали друга сила, обратна на тази, която носим в себе си. Тя през цялото време ни противодейства като по този начин ни тласка да се развиваме, за да имаме силата да я преодолеем. Тази сила е позната най-вече с името “зло”. Много изписани книги има за злото, които целят да го разобличат.

Тази книга не е една от тях, в нея няма да говорим за конспирации, а ще погледнем на злото от високо, стремейки се да го опознаем по-добре, за да сме в състояние да му противодействаме. Целта на книгата е да внесе повече светлина в живота на хората, за да са в състояние да прогледнат истината, която е пред очите им, но сякаш са слепи за нея.

Накъдето и да погледнете вечната битка между доброто и злото е на преден план. В миналото тези битки са се изразявали предимно на физическо ниво с многобройните войни, които са се водили по цялата земя. Сега тези битки се водят предимно на енергийно ниво и за мнозина те са непосилни, защото хората не знаят какво да правят. Когато човек чуе думата “битка”, я асоциира с бой и смърт, но не това се разбира, когато говорим за битки на енергийно ниво. Те се различават от тези на физическо ниво. Душата не може да бъде убита, защото тя е вечна, но може да бъде поробена, докато отново сили не събере и не си върне свободата.

Не всичко е такова каквото изглежда на пръв поглед. Вярвам, че когато затворите и последната страница от книгата, за вас животът вече ще бъде различен.

Откъс от книгата: "ЖИВОТ НА СВЕТЛО - Да изкореним злото от себе си"



Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: paralelno
Категория: Лични дневници
Прочетен: 567218
Постинги: 449
Коментари: 53
Гласове: 681
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031