Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.10.2016 10:37 - Нужно е да се знае и осъзнае
Автор: paralelno Категория: Лични дневници   
Прочетен: 459 Коментари: 0 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Нужно е да се знае и осъзнае

image

    Има много разпространени знания, масово прилагани от хората, занимаващи се с личностното си развитие, за които не съвсем всичко знаят. Нужно е да се осъзнае и с лекота възприема, че ние човеците, принадлежим към хуманоидна раса, която е по-скоро светлинно време родена от Първосветлината-Първосъздателя-Първоизточника-Абсолюта и сме светлинни духовни енергийни същности със сферична форма, светеща в различен нюанс на бялата светлина, която в процеса на еволюцията и израстването преминава в други цветове – от разпада на бялата светлина: лилаво, виолетово, розово, синьо, зелено, златисто, жълто...

При произлизането ни от Първосветлината във всяка родена светлинна духовна енергийна същност е вдъхнат творчески потенциал и интелект, който задвижва процеса на еволюцията, изграждането и развитието на духовната същност, който е обвързан с преминаването през различните фази на обучение и ползване на материята. Първосветлината е Творецът, а тъмнината е материята, от която всичко произлиза.

В етапите на еволюцията и развитието на светлинните ни духовни енергийни същности преминаваме през различни фази на съзряване. Този процес е индивидуален за всяка същност, но и комплексен, обединяващ всички в едно общо цяло – в Общо Колективно съзнание, което обхваща цялата наша хуманоидна раса, а това оформя съществуването на Духовния свят на нашата хуманоидна общност във всемирното пространство, което е изпълнено е неизброимо число отдавна съществуващи, родени преди нас от Първосветлината други светлинни духовни енергийни общности. Всички те имат своята форма – като пеперудовидни, змиевидни, капковидни и т.н. Всички те при първопоявата си от Първосветлината са били бяла светлина. Според процесите си на развитие, израстване, еволюиране и ползване на материята, са променяли нюансите на излъчваната от тях светлина.

    Тези, които развиват с по-голям устрем и задълбоченост ползването на материята, развиват по-мащабно Научно-техническия прогрес, което ги отдалечава от Първосветлината, възприемат я като вече нетолкова нужна, оставят връзката им с Нея да изсветлее и разпадне. Така остават сами, разчитайки само на собствената си еволюция. Тези нюанси в развитието на еволюцията са довели до появата на необходимостта тази енергийна нишка с Първосъздателя да укрепва, затова в по-късно родените светлинни духовни енергийни общности освен всички друго са вдъхнати енергиите на емоциите и чувствата, в тях са вградени вярата, надеждата и всобхватната безусловна безгранична любов.

По-рано родените светлинни духовни общности, които са се насочили в процесите на своето евлоюционно развитие не към Научно техническия прогрес, а към постигане на баланс, хармония, равновесие, овладели са дуалността и я ползват еднакво ползотворно, са укрепвали своята светлинна основа и са израствали в по-високите нива на Съществуването, доближавайки се все повече до Първосветлината, оставайки само светлинни структури.

Такива високо еволюирали в развитието си светлинни духовни общности са призвани да помагат на други духовни общности от по-ниските еволюционни нива в Съществуването, които се нуждаят от подкрепа в процесите на ползване на материята и учението в дуалността. На нашата хуманоидна раса помагат такива високо еволюирали светлинни духовни светове, за да преодоляваме затрудненията, които срещаме в процесите на учение в дуалността и ползването-боравенето с материята.

Поради силната ни връзка с Първоизточника-Първосветлината към нашата хуманоидна раса проявяват интерес много други духовни общности, които са развили в голяма степен Научно-техническия прогрес и са оставили да се разпадне като ненужна енергийната им връзка-нишка с Първосветлината-Първосъздателя. От този интерес се появяват много агресия, възползване, манипулиране, обладаване, които много човеци усещат като въздействие върху себе си, но не могат да си обяснят откъде идва това състояние, в което изпадат, кой им го причинява, защо, докога и т.н.

Други човеци усещат състояния, в които възприемат благата подпомагаща светлина, мъдрост, знания, подкрепа, които високо еволюиралите духовни общности им подават. Това поражда появата на много разновидности на изявите и проявленията в Живота на човеците в нашата хуманоидна раса на планетата Земя, на която не само ние оперираме с линейното време Живот, но и много други населяващи я духовни общности – по-високо и по-ниско стоящи в еволюционните процеси на Съществуването спрямо нас. Темата е много обширна, с много подтеми в нея.

Така се появяват хибридните същности-човеци във физическо биологично тяло, което не е с еднакви показатели като биология и химичен състав. Редом един до друг крачим и общуваме помежду си различни човеци-хуманоиди, но трудно различаваме кой кой е и какъв е – разбираме го едва когато се случат събития във взаимоотношенията и взаимовръзките, които показват големите разлики. Когато хората развият потенциала заложен в духовната енергийна същност, когато развиват ресурсите на психичната енергия, тогава ще могат, ще са в състояние да разграничават човеците от неговата хуманоидна раса от другите – хибридите и не-човеците (физически биологични тела – плод на генно инженерство с изкуствен интелект – синтетична “душа” без емоции, чувства, вяра, история на развитието)...

Следва продължение...




Гласувай:
2



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: paralelno
Категория: Лични дневници
Прочетен: 567212
Постинги: 449
Коментари: 53
Гласове: 681
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031