Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.11.2016 10:44 - За жените – 30 становища - 18
Автор: paralelno Категория: Лични дневници   
Прочетен: 893 Коментари: 0 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 За жените – 30 становища - 18

image

За жените неосмеляващи се да правят нещата, които им харесват 

В живота не винаги знаем точно какво желаем да правим, да изживяваме, да ни се случва. Не сме наясно защо го искаме, за какво ни е нужно, с какво ни помага в живота. Често се случва да не сме осъзнато готови да поемем по пътя на осъществяването на желанията ни. Търсим си оправдания защо не се случва, изживяваме тъжни болезнени емоционални душевни състояния, бленуваме за това, “какво би било, ако...”

Много жени са в тази ситуация. Желаят, но не се осмеляват да направят първата крачка, смело и решително, не дерзаят да реализират желанията си, но продължават да мечтаят и говорят за тях, хипотетично или сами се въвеждат в ролята на жертва, за да оправдаят собственото си безсилие да живеят така, както душата им желае, така, както биха се усещали истинските себе си, щастливи и удовлетворени от себе си, от живота си, от делата си, цялостно от личностното си творческо проявление в живота.

Много жени се усещат самотни, неразбрани, неподкрепяни, изоставени, невярващи, че е възможно да се случи това, към което са устремени. Вглеждат се в щастието, в радостта, в успехите, в живота на други жени и си мислят, че те имат късмет, а на тях им липсва, че са ощетени по някакъв начин, че са зависими от нечия друга воля, а не от своите собствени решения и от изборите, които те, осъзнато или не, правят. Търсят вина и причини за това в някой друг, не се вглеждат навътре в себе си, да осъзнаят, осмислят и прогледнат за живота си в по-широк периметър на философията, с която преминават през него.

Мили жени, вие, които усещате-осъзнавате за себе си, че се чувствате по този начин, че не сте сред тези жени, които виждате, че са успели, реализиращи себе си, живеещи така, както на тях им харесва. И вие го можете! Огледайте се, какъв е околният свят, в който преминава животът ви, в каква атмосфера на социална среда, общувания в семейство, роднини, приятели, работна среда и колеги, дом, бит и всичко друго, което го изпълва, сте обгърнати, до каква степен сте зависими от тези условия, фактори, събитийности, до каква степен разполагате със свободата си, доколко успявате да следвате свободната си воля за свободен избор и решенията, които вземате за различните неща в живота, доколко ви харесва да живеете така, усещате ли се да сте в мир и хармония със себе си или сте потиснати, зависими, в невъзможност да внасяте промени в живота си.

Анализирайте живота си в различните области, направления, аспекти и си задавайте въпроси:
Харесва ли ми да живея така?
Как се чувствам?
Имам ли свободата да правя това, което желая, което ми харесва, да се развивам, така, както го чувствам вътре в себе си като необходимост?
Мога ли да кажа, че съм щастлива жена?
Какво мога да променя в живота си, за да се усещам удовлетворена от себе си и от живота си?
Готова ли съм да поема решително в тази посока?
Имам ли смелостта да се осмеля?
Какво ме спира?
Какво ме притеснява?
От какво се боя? Защо?
Как да го преодолея, превъзмогна?
Има ли кой да ме подкрепи, да е до мен в тези промени?
Как бих се чувствала, когато успея да съм в състояние да правя това, което харесвам, което желая и усещам като необходимост за себе си, за живота си?

Задавайте си много въпроси и се вслушвайте във вътрешния си глас – гласът на душата ви! Помнете, че носите отговорност приоритетно за собствената си реализация в живота, за проявленията ви в него!

Осмелявайте се! Полагайте усилия да се издигате над нещата, да гледате на себе си и на живота си с очите на страничния наблюдател, дерзайте, желайте, действайте! Няма кой друг да ги направи за вас, освен вие самите! Желаете ли, няма прегради пред вас за реализацията. Всичко е постижимо.

следва продължение...

Галя Йосифова 
Консултант по психология / Персонален Коуч
Поведенчески анализатор – Взаимоотношения

Житейски и личностни проблеми 
Психологическа диагностика на заболяванията 
Регресивна хипноза / Полет на духа 
Енергийно-лечебна хипнотерапия

e-mail: gacreco@hotmail.com
www.galacreativeconsulting.com 
www.moyatjivot.com
фейсбук - Galja Josifova



Гласувай:
2



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: paralelno
Категория: Лични дневници
Прочетен: 572915
Постинги: 449
Коментари: 53
Гласове: 681
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930