Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.12.2016 07:00 - Основни уроци усвояване във всеки един живот на Земята - 67
Автор: paralelno Категория: Лични дневници   
Прочетен: 546 Коментари: 0 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Основни уроци усвояване във всеки един живот на Земята

image

67. урокът за пречистване на цялостната клетъчна памет от негативни обременености от настоящия живот и пренесени от минали животи 

Този урок идва на дневен ред за всеки човек според темпото на осъзнато развитие и израстване в личностен и в духовен аспект. Колкото по-рано се възприеме този урок за усвояване, толкова по-добре за израстването по Пътя.

В клетките на организма и тялото, в душевността (психика-нервна система-емоции-чувства) и на духа, всеки ден наслагваме изживявания с негативна и с позитивна резултатност. В тях се съхранява информацията и от всички наши минали животи-превъплъщения-роли като мъж/жена. Товарът, който носим в нас всеки ден, всеки миг, навсякъде, е огромен.

Този, който е с позитивно съдържание е в помощ-подкрепа за нас, но този, който е с негативно, е призив на душата ни към нас, да полагаме усилия да го осъзнаваме-осмисляме-анализираме, отработваме-зануляваме-надграждаме в позитивен аспект, съхранявайки есенцията мъдрост от придобитата житейска опитност, а всичко друго да освобождаваме като ненужно бреме в клетъчната си памет.

В този пречистващ процес бихме могли да се подпомагаме, като ползваме пет-стъпковия ритуал:
1. осъзнаване-осмисляне-анализиране,
2. благодарност-признателност,
3. прощаване-разбиране,
4. любов,
5. благословия,
както към хората, които са участвали в процесите на създаване на историите с негативни причинно-следствени резултатности, към околния свят (условия, фактори, събитийности), така и към самите себе си.

Полезността от навременното усвояване-утвърждаване на този житейски урок е в това, че вървим напред по Пътя олекотяващи се, с повече време на разположение за разгръщане потенциала на твореца в нас и на личността ни, за себеотдаване в дела, които ни носят ползи и удовлетворение, подпомагащи ни да живеем така, както ни харесва и желаем да се случват в живота ни събитията, през които преминаваме всеки ден.

Колкото по-навреме осъзнаете необходимостта от усвояването на този урок, толкова по-близо сте до усета за космополит, а живеете ли като такъв, сте в пълноценна свобода-жизнерадост-творчество-любов-доброта!




Гласувай:
2



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: paralelno
Категория: Лични дневници
Прочетен: 572873
Постинги: 449
Коментари: 53
Гласове: 681
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930