Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.12.2016 16:16 - За Бъдни вечер - послание до хората
Автор: paralelno Категория: Лични дневници   
Прочетен: 784 Коментари: 0 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 За Бъдни вечер - послание до хората

image

- Мили мой духовни учителю Илуес, сърдечно ти благодаря за помощта и подкрепата, които ми оказваш по пътя в Живота. Времената, в които живея са вече много различни, с общата дума – неспокойни. Какво очаква хората занапред? Бъдни вечер е днес, какво мога да им предам като послание от вас, духовните учители в Духовния свят?

- Мъдрост е нужна на всеки, що осъзнал е какво оставя в миналото зад гърба си и с какви познания напред в Новото продължава. Разликите все по-големи между хората стават и на слоеве те се подразделят, защото в едно те не могат да виреят. Едните са разгръщащи се цветя, други са плевели, трети са паразити, четвърти са загниващи, пети са изсъхващи. Разликите между категориите са очевидни и разграничими. Всеки сам кове Историята на Живота си.

За постиженията си може на себе си да благодари, че упорит е бил, трудолюбив, безотказен, дръзновен, волеви, търпелив, стремящ се Пътя си да следва, без целта и посоката да променя, търсейки варианти за успех в учението си в Живота. Никой не може на никого да се сърди, ако не се е справил или в заблуда е бил, вярвайки, че нещо постига. Търсете себеподобни на себе си, в своята категория. Всички други внимателно наблюдавайте, подкрепяйте, ако ви помолят и се самосъхранявайте, ако в своята история ви въвличат, която нищо полезно не ви носи и назад ви дърпа.

Променяйте философията и мирогледа си според нивото си на израстване. Не робувайте на остарели вече, неактуални възгледи. Те изпълнили са своята роля-предназначение и място на Новото отстъпват, което Прогреса в Движението-Живот движи. Израствате в технологии всякакви, а мирогледа си за Живота в стара форма поддържате. Прозрете за всичко, що край вас се случва. Пречиствайте се от старото и ненужното вече. Други са събитията по пътя ви, за които то с нищо не ви подпомага, само ви затруднява и забавя.

Стремете се към истинските неща. Фалшивото-манипулиращото от истинското всеки за себе си със своите усет и сензитивности да разграничава, своята истина да следва. В Колективното съзнание индивидуализмът е важен, защото в него проличава кой как със себе си е работил, така че в Общото Съзнание всички като себеподобни в едно да се слеят. Сега говорите за Колективно Съзнание, но не сте в него, защото сте в разнобой, в много разновидности – по-горе го споменах. Колкото повече себеподобни на себе си срещате, толкова по-широкомащабно поле от силна енергия Колективно Съзнание обособявате. То е истинското, а не цялото общото, в което всички сте вкупом.

Мислете за Храната-Любов, за въздуха, който дишате, за храната, която с очите и със сетивата си поемате, със сърцето си намирате, с душата си в необходимост-щастие преобразявате. Земната храна е нужна за телата ви, но те също се видоизменят и от все по-малко такава ще се нуждаят. Душевността ви поражда нуждата от хранене според информационния поток, който през вас преминава и чрез стомаха и целия организъм в едно обработвате, селектирате, съхранявате и от ненужното се освобождавате.

Учете се с очи, сърце и нос да се храните, а устните ви да са за добро слово, вода и добросърдечна усмивка. Телата ви все по-леки и гъвкави ще стават, а за това приспособимост се изисква - за условията и начина ви на живот. В замърсена среда живеете и това за вас спънка се явява, защото обвързани сте в общество, което норми и правила налага, в матричен модел ви държи, страховете ви подхранва да не можете да сте самостоятелни, чрез тях ви поробва, несмели и неосмеляващи да сте, в Прогреса всеки да участва.

Затова само подготвените истински, дръзновените, това статукво променят и средата сами избират, в която извън матрицата себе си истинските да чувстват, силни да се усещат. Тук родство и кръв няма. Всяка душа своя Път следва, а не земната кръвна обвързаност. Преодолявайте с толерантност тези симптоми, които в капан ви поставят, манипулират чрез чувства Пътя си да променяте, за да им е на тях добре. Не се двоумете решенията си сами да вземате, да ги отстоявате, далновидни да сте. В морето на събитията устояват тези, които са се подготвяли, а не тези, които в последния момент неподготвени са се присъединили.

Ръка подавайте на тези, за които усетът ви подсказва, че могат да се приспособят и напред продължат. За другите, които не са, е напразна надежда, която тъга поражда, но, пак казвам, всеки сам Пътя си е изграждал и следвал със своите решения-избори. Няма вина и виновен. Няма грешки и правилно. Няма редно-нередно. Преосмисляйте словоизказа си, мъдри бъдете само с положителни слова да си служите, за да ви подпомагат те с енергията си, а не да ви саботират.

Успех ви желая и постигайте нови хоризонти по Пътя си!

Илуес

София

24.12.2016 – 16ч 




Гласувай:
2



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: paralelno
Категория: Лични дневници
Прочетен: 566692
Постинги: 449
Коментари: 53
Гласове: 681
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031