Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.02.2017 06:00 - Енергийни центрове и жизнена енергия
Автор: paralelno Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1410 Коментари: 0 Гласове:
4


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Енергийни центрове и жизнена енергия – пречистване, обновяване, балансиране, програмиране - психологическа разработка

image 

https://www.youtube.com/watch?v=HJEQ7NIgdJA&index=1&list=PLRYkAa71dBZCBZJVqBhyw05b2-66g1rgC


https://www.youtube.com/watch?v=00rHjwiY6PA&list=PLRYkAa71dBZBHWz0TtP96pIDfY3cszCXp

Всеки човек притежава жизнена енергия, която ползва ежедневно във взаимоотношенията си с близки, в семейството, с роднини, колеги, приятели, околен свят, които влага в делата и заниманията си (не/осъзнато, не/целенасочено), прецизно планирано, организирано и/или хаотично разпиляно. Жизнената енергия се проявява в основните и във второстепенните ни жизнени енергийни центрове, обвързва организма и тялото с психиката, с нервната система, с емоциите и чувствата, с изживяванията, със сензитивностите и оказва пряко въздействие върху нашето себевъзприемане, влияе на взаимодействието ни с околния свят (видимия земно материален и невидимия духовно енергиен).

Основните седем енергийни центъра, познати ни още като чакри, както и второстепенните такива, са най-големите проводници на жизнена енергия, които ние (неосъзнато за разума ни) още от периода на ембрионалния растеж в утробата на майката и във всички следващи дни след раждането, обременяваме с негативни наслагвания, затлачвания, запушвания, които тежат на духа и душата, на личността, която сме тук и сега, пречат ни да живеем живота пълноценно, в мир и хармония, с лекота и в комфорт. В жизнените енергийни центрове запаметяваме чувства, емоции, преживявания, състояния, както позитивни, така и негативни: всякакви болки, блокажи, тревоги, страхове, травми, страдания, неувереност, ревност, ниска себеоценка, манипулиране, отхвърляне, изоставяне, унижение, пренебрегване и т.н.

Пояснения за жизнените енергийни центрове

Първи жизнен енергиен център се намира в областта на половата система. Отговаря за:

- сексуалната жизнена енергия, която ползваме в две основни направления: интимни партньорски сексуални взаимоотношения с партньор/ка и за трансформиране в творческа, която използваме в дейностите, заниманията си всеки ден, за всичко в ежедневието ни,

- усвояване на различни житейски уроци обвързани с общуването ни с други пол в различни взаимовръзки, с причинно-следствени резултати от взаимоотношенията ни с тях, влиящи на нас самите и в различните области на живота ни,

- разгръщане на женската творческа енергия (за жените) и мъжката творческа енергия (за мъжете),

- постигане на хармония и баланс между мъжка и женска енергия, въздействащи на омиротворението вътре в нас,

Жените и мъжете използват сексуалната жизнена енергия в неравномерност, с различна психическа и личностна обосновка и насоченост. Често има дисбаланс в използването на този вид жизнена енергия - повече за секс/интимност и по-малко за творчество и личностни изяви, или обратното. Много мъже и жени, поради безброй житейски причини и обстоятелства, използват сексуалната жизнена енергия само за преобразуване в творческа и никак за интимни взаимоотношения, или обратното, т.е. няма баланс между двата вида ползване. Този жизнен енергиен център има огледално отражение на гръбначния стълб в опашната кост, излъчва мека ярка червена светлина.

Втори жизнен енергиен център се намира в областта на пъпа. Отговаря за човешките взаимоотношения, личното отношение към самия себе си и усвояване урока за доверието. Двете направления са като скачени съдове на въздействие и обвързаност един с друг, тъй като следствията от едното непосредствено оказват влияние върху другото, т.е. как общуването с мъжете и жените рефлектира пряко върху нашата себеоценка. Втори жизнен енергиен център е затормозен и обременен при всеки човек. Въпрос на лично осъзнаване е човек да предприема действия за разтоварване, прочистване, освобождаване от блокажи и товари, които са следствие от обременяването му от преминаването през различните житейски казуси и събития (осъзнато или неосъзнато, волно или неволно). Първи, втори и пети жизнен енергиен център са най-тежко обременявани с негативни чувства, емоции, преживявания, травми от всякакъв характер, през които човекът неизбежно преминава в живота си, от които се учи и трупа ценни за душата житейска практическа опитност и мъдрост. Сривът в себеоценката идва именно от този жизнен енергиен център, от неразбирането какво човек сам си причинява, дори от незнанието за това, как функционират духът и душата в единение с ума и тялото и със сензитивностите ни. При хармонично балансиран втори жизнен енергиен център себеоценката е оптимална, стабилна, подпомагаща, без да влиза в рамки и крайности. Той има огледално отражение на гръбначния стълб, в прешлените на кръста и излъчва мека ярка плътна оранжева светлина.

Трети жизнен енергиен център се намира в областта на слънчевия сплит. Там се намират каналите на жизнената енергия, чрез които приемаме от околния свят и отдаваме към него жизнена енергия. Там се намират вратите на знанието и на мъдростта, от които черпим знания и мъдрост за различни способности, умения, опитности, натрупани от нас в наши минали превъплъщения и роли на Земята, и от учението на душата ни в Духовния свят в различните направления на знанието. Напластяването, запушването на енергийните жизнени канали започва още в утробата на майката, когато ембрионът съпреживява заедно с нея чувствата и изживяванията й от най-различен характер, от общуването й с бащата, с другите хора, докато е бременна. Майката и детето са скачени съдове чрез пъпната връв, която е и мисловно-телепатична връзка между тях през целия живот, докато и двамата са на Земята. Взаимообвързани са. Детето подпомага майката със своята жизнена енергия, за да успява тя да се справя с нещата в живота. Майката благославя детето си чрез тази връзка, по която детето възприема това, което тя мисли и желае за него и за живота му. Тази връзка само осъзнато пожелано (от единия или от двамата) би могла да промени вида на енергията, която майка и дете взаимно си изпращат. Трети жизннен енергиен център излъчва мека жълто-златиста светлина. Огледалното отражение на гръбначния стълб е в долната част на лопатките на гърба.

Четвърти жизнен енергиен център се намира в областта на сърцето. Отговаря за любовта във всички нейни форми и проявления, към всичко и към всички, и не по-малко важно - за любовта към нас самите. Любовта е сила, която ползваме по различни начини, осъзнато и неосъзнато, дори нараняваме чрез нея, когато я ползваме като обсебващ манипулиращ механизъм към хора и дейности, към които я излъчваме. Истинската безусловна чиста любов поражда светлина и обгражда с нея, подпомага, закриля, подкрепя, докато манипулиращата, обсебваща любов има мъте,н на петна зелен цвят. Масово хората рисуват и предлагат сърца като сувенири в огнено червен, а не в зелен цвят. Той символизира старст, а не безусловна любов.  Защо ли?! Пречистеният четвърти жизнен енергиен център излъчва мека тревисто зелена светлина. Огледално отражение на гръбначния стълб е в горната част между лопатките на гърба.

Пети жизнен енергиен център се намира в областта на гърлото. Отговаря за промените в живота ни към по-добро, за реализиране на мечтите, целите, към които постоянно сме устремени, не/доволни, не/удовлетворени, към всичко, което е свързано с тях, всеобхватно, да живеем Живота така, както ние желаем, според своите представи, нужди, желания. Пети жизнен енергиен център е често затлачен, затормозен. Обвързан е с говорния център, словоизказа, тембъра на гласа. Когато е балансиран, спокоен излъчва мека небесно синя светлина. Огледално отражение в долните вратни прешлени на гръбначния стълб при гърба.

Шести жизнен енергиен център се намира в областта на челото, където се намира третото око. Отговаря за петте сензитивности: зрение, слух, допир, обоняние, вкус, за ресурсите на психичната енергия: ясновиждане, ясночуване, телепатия, четене на мисли, дежавю, интуиция, холограмна телепортация, енергийни пътувания на духа, енергия невидимост и други ресурси, които душата е включила в Програмата-Живот за ползване, които подпомагат човека за разгръщане на творческия потенциал в живота и за себеразвитието. Излъчва различни нюанси на лилава светлина.

Седми жизнен енергиен център се намира на върха на главата. Там се намира каналът-връзка с невидимия духовно-енергиен всемирен-космичен свят, връзката с духовните учители, ангели-хранители, с висши всемирни енергийни същности от високоразвити нива. Излъчва бяло-сребриста светлина.








Гласувай:
4



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: paralelno
Категория: Лични дневници
Прочетен: 567054
Постинги: 449
Коментари: 53
Гласове: 681
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031