Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.02.2017 06:00 - Четвърти жизнен енергиен център
Автор: paralelno Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1236 Коментари: 0 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Четвърти жизнен енергиен център image
https://www.youtube.com/watch?v=dhjZ5ulC7kU&index=8&list=PLRYkAa71dBZBPoDjGKc4mxrnz-G7thKO0

https://www.youtube.com/watch?v=BGQTUg9kHGw&feature=youtu.be
Четвъртият жизнен енергиен център се намира в областта на сърцето. Отговаря за любовта във всички нейни форми и проявления, към всичко и към всички, и не по-малко важно - за любовта към нас самите. Любовта е сила, която ползваме по различни начини, осъзнато и неосъзнато, дори нараняваме чрез нея, когато я ползваме като обсебващ манипулиращ механизъм към хора и дейности, към които я излъчваме. Истинската безусловна чиста любов поражда светлина и обгражда с нея, подпомага, закриля, подкрепя, докато манипулиращата, обсебваща любов има мъте,н на петна зелен цвят. Масово хората рисуват и предлагат сърца като сувенири в огнено червен, а не в зелен цвят. Той символизира страст, а не безусловна любов.
Защо ли?! Пречистеният четвърти жизнен енергиен център излъчва мека тревисто зелена светлина. Огледално отражение на гръбначния стълб е в горната част между лопатките на гърба.
Четвъртият жизнен енергиен център се намира в областта на сърцето, (сърдечната чакра). Отговаря за любовта във всички нейни форми и проявления и любовта към себе си, която душата ползва в земния си живот по разнообразни начини. Любовта си претворяваме в различни превъплъщения, светоусещания, възприятия, мироглед, философия.
Разновидности много, съотнесени към едно и също нещо/човек. Те се променят постоянно в хода на събитията, обстоятелствата, превратностите по пътя на човека, във всяка стъпка на израстването му в живота, ползвайки мироглед и житейска философия, валидни за всеки конкретен период от живота му.
Важна е любовта към себе си. Най-вече нея забравяме, отхвърляме, отказваме, не разбираме, страхуваме от нея. Предавано от поколение на поколение хората са възпитавани да мислят първо за другите, после за себе си, ако останат време, възможности, средства да направят нещо лично за себе си. Да мислиш за себе си се е възприемало като признак за егоцентризъм, нарсицизъм, самовлюбеност.
Сега тези представи се променят. Силата на духовните закони, които въздействат на всеки човек на Земята, се проявяват в начина на живот, в отношението към самия себе си. Имат важно значение за себевъзприятието, възприемането на околния свят, общуването в/с него, себепредставянето като неповторима индивидуалност.
Не винаги човек мисли за себе си, не се отнася към себе си с любов. Самообвинява се, смята, че не заслужава любов, не заслужава да бъде обичан, подкрепян, ценен за дарбите и достойнствата, които притежава, че никой човек не заслужава му даде любовта и доверието си, по една или друга причина, които смята за основателни, защото ще ги предаде, няма да ги оцени.
Това довежда до потъване в свой собствен свят на изолация и ограждане със защитни стени срещу нараняване и всякакви душевни болки, потъване в тежки филми на самосъжаление, самота, самоизолация, паник атаки, липси, самоограничения, самообвинения.
В тези душевни състояния човек често заявява, че живее, за да помага на другите хора, че неговият живот няма смисъл и мисията му е да се посвети да помага на другите, отричайки себе си, необичайки себе си. Самозаблудата е голяма. Няма как успешно да помагаш на другите, ако не си успял първо на самия себе си да помогнеш, да показваш как си се справил, да дадеш личен пример като мотивиращ другите фактор. Липсата на любов поражда оформяне на житейски модели, в които винаги има причини, вина, жертва и виновни.
Четвъртият жизнен енергиен център се затлачва от много напластявания, породени от негативни тежки преживявания, чувства, емоции, травми, свидетелства, ужаси, констатации, които започват от ембрионалния растеж в утробата в майката, поемайки нейните лични преживявания като свои, продължавайки възприятията чрез емоционалната и нервна система от мига на раждането до момента на срещата с психолог.
Липсата на храната-любов в живота на човека води до сериозни затлачвания на четвъртия жизнен енергиен център. Любовта не се купува и продава, не я дават лекарите като хапче в болниците. Ако човек не осъзнава любовта като жизнена необходимост, не знае какво е да обичаш себе си, няма как да излъчи любов и да получава любов, защото има да учи уроците на любовта в разновидности, в преживявания, в лични утвърждения.
В клетъчната памет на този енергиен център се съхранява цялата информация от всички предходни превъплъщения-роли като мъж/жена, когато в различните форми на общуване любовта е била щастливо изживявана, подкрепяна, желана, ценена, възхвалявана, споделяна, взаимна.
В този си вид тези спомени ни подпомагат да си спомняме и да вярваме, че е възможно и в настоящия живот да я изживяваме, при новите съвременни условия на живот. В клетъчната памет съхраняваме и негативни трамвиращи спомени, когато любовта ни е била отхвърляна, нечута, нежелана, унизявана, забранявана, премълчавана, несподелена, поругавана (физически и психически), наказвана, когато е оставяла тежки белези в душата ни.
И от двата вида спомени са включени като пренос (карма) в настоящия ни живот недовършени житейски истории, които имаме за задача да продължим да надграждаме в позитивен аспект, да зануляваме негативни състояния във взаимоотношенията с душите, с които сме се срещаме сега в нови превъплъщения-роли. Чрез тях усвояваме многобройните уроци на любовта.  






Гласувай:
2



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: paralelno
Категория: Лични дневници
Прочетен: 572414
Постинги: 449
Коментари: 53
Гласове: 681
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930