Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
01.07.2018 21:47 - Какво всъщност хората искат?
Автор: paralelno Категория: Лични дневници   
Прочетен: 476 Коментари: 0 Гласове:
4


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
image 

Какво всъщност хората искат?

Хората не знаят какво да правят с мира. Не го разбират, не го ценят, затова измислят какви ли не щури безсмислени неща – воюват, бият се, агресират се, обвиняват се, търсят причини за неразбирателства, с които заместват осъзнаването на мира и съхраняването му за вечността.

Хората говорят постоянно за любов, но не я разбират. Не знаят какво да правят с нея, когато усетят в себе си, че тя се проявява. Страхуват се от нея, затова често я потискат, премълчават, пренебрегват, неоценяват, не желаят да приемат или отдадат. Не знаят как да я съхранят, с нея да живеят, а все за нея говорят, мечтаят и към нея се стремят.

Хората често желаят да имат дете, да станат родител (майка, баща), а когато това се случи, с тях нещо се случва, променят се, сякаш не знаят какво да правят, как да се отнасят към душата, която е в живота им дошла. Често дори враждебни стават за нея и вместо да я подпомагат, те за нея врагове стават – потискат, манипулират, наказват, нагрубяват. Къде отива любовта, с която за дете мечтали, дерзали са?

Хората постоянно говорят, че желаят духовно да се възнесат, а всъщност ги е страх в себе си да се вгледат, със себе си да се запознаят, сякаш се боят кого ще видят, затова търсят някой друг вместо тях важнитr неща да прави, но не и те самите.

Хората все искат това, онова... Всичко е толкова просто, но не го осъзнават, защото от други неща и хора се повлияват, които благост и радост им обещават, а така ги подвеждат, живота им в друга посока отвеждат, далече от тази, която душата им за тях подготвила е.

Хората не слушат душата си. Хората обичат ума си. Него слушат, на него се подчиняват, него следват като водач, а не духа си. Душата си пренебрегват, накрая страдат, че не са я следвали, от неразбиране.

Хората обичат да учат. Затова си създават сложни програми, с които сами себе си предизвикват, да разберат какво и колко могат, до каква степен и докъде това ще ги отведе. Не хвалят душата си, а ума.

Хората забравят кои са, когато са на Земята. Забравят, че всички са в роли един за друг, а после се сърдят, когато играта не им харесва, не ги радва.

Какво всъщност хората искат, за да се усещат щастливи, обичащи, свободни, миролюбиви?

Картен

01.07.2018

 

 




Гласувай:
4


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: paralelno
Категория: Лични дневници
Прочетен: 571089
Постинги: 449
Коментари: 53
Гласове: 681
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930