Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.12.2017 18:54 - БЪЛГАРИЯ ПРЕЗ 2018 Г.: МИЗЕРИЯ, ГЛАД И ТОТАЛНО ОБЕЗЛЮДЯВАНЕ!
Автор: zahariada Категория: Политика   
Прочетен: 4363 Коментари: 9 Гласове:
-7


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
  БЪЛГАРИЯ ПРЕЗ 2018 Г.: МИЗЕРИЯ, ГЛАД И ТОТАЛНО ОБЕЗЛЮДЯВАНЕ! Хора, наистина ли продължавате да вярвате още в Капиталистическата Коледа?! Че то по-идиотска от нея е само играта на „руска рулетка“. Човекът има само един живот и е крайно богоборческо да го прекара в наблюдение и псувни как само хитреците и разбойниците са най-големите умници в държавата и затова имат пари. Цялата Статия Прочети По-долу:

image

3-4 млрд. лв. търговски оборот за Коледа и Нова година със сигурност ще отчете статистиката още в първата седмица на януари. Бедни и богати – всички днес сме на юруш из молове и по-дребни търговски обекти. Пазаруваме като за последно. По касите са се извили такива опашки, сякаш по БНР са обявили военна мобилизация. Но така е само по Коледа.

Щедростта по празниците си ни е национална черта, която успешно се съчета с рекламираната широко шопинг терапия на пазарната икономика.

Въпреки логичната празнична еуфория в държавата обаче, много народ е тъй беден, че само чака да минат празниците, за да си отдъхне от пазарния натиск.

Много депресиращо е да гледаш как млада двойка купува играчки за 470 лв. за единственото си дете, докато ти си броиш стотинките отстрани. Тук веднага ще се разгвачат пазарните адапти и неолибералите, че тъй се полага на мързеливите, тъй се полага на неумните и нищите духом. Тъй се полага на хрантутниците, на ония, които са откъм разходната част на бюджета- да стоят като Гаврошовци пред лъскавата витрина и да чакат бюджетни подаяния по Коледа.

Разбира се, тази гласовита и нагла прослойка от 300 хил. новобогаташи няма да седи на екрана когато всеобщата ярост от недоимъка и несправедливото разпределение на националните блага в полза само на една бързоръка крадлива клика, се излее в кърваво улично насилие. 

Тази крадлива неолиберална клика ще е запалила самолета, надушила като краставо псе – тояга и бързешката ще се е изнесла зад граница. А продажната интелигенция ще е затънала в мечтания, вторачена в алтернативни ефири, като едновремешната „Свободна Европа“, бленувайки себе си в ролата на разслабил се новобогаташ. Ефир, който ни замъти главите с обещания за бъдеще с дънки, уиски и дъвки в изобилие. На ви сега „дънките“, „уискито“ и „дъвките“ – доедно зад недостижимата лъскава витрина.

Не ни излъгаха – измамиха ни жестоко! Тъй както сега ни мамят с отпадането на визите за САЩ. Пак няма да ни излъжат. Паднаха визите с Канада, скоро и „великата“ американска страна ще приема на корем българи без визи. Докато предприемачите ни ще се редят за руски визи, а руските туристи – за български визи. Нима наистина тази идиотщина не чопли зениците ви?!

image

САЩ ще отворят врати, ама също като Европа това ще е гостоприемно само за млади българи с еднопосочни билети и добър английски. Защото такива като нас, заразеното с либератарианство поколение, което нехайно позволи да му разграбят бащинията разни международни бандити, няма как да иде, че и да се впише в една хищна по същество икономика. Която се храни само с млада плът, годна да плаща данъци, да произвежда и да носи несметни богатства, увеличавайки чрез производителността си несметните богатства на една шепа транснационални компании. 

В което се състои и измамата, с която си служат за да ни ограбват. Елате в играта като служители, работници, чистачки и прочие прислуга, защото по-добре да сте в играта, отколкото идвън нея. Така поне ще имате пари за тока и парното, за водата. Защото иначе ще си имате работа с банкера, директора на столичната топлофикация, който първо съди задочно хората, пък после им обяснява защо. Продължаваме да се подчиняваме, защото няма алтернатива. Алтернатива всъщност има, но е тъй ужасна и кървава, че никой от нас – потърпевшите, не ще да почва пръв. 

Така че най-първата прогноза за предстоящата 2018 г. за обикновените българи е, че гнетът на българските чорбаджии ще продължи с пълна сила. Както и досега нашите заплати няма да съвсем наши. Първом, в тях ще бърка този, който ни е наел на работа. Той ще ни забива винаги на една трета от средната заплата в сектора и позицията, ще ви товари с несвойствена работа. И то не защото е човекомразец, а защото само така може да му излезе сметката.Работодателят винаги ще намери извинение и причини да ви подцени. Може – прави го! Няма кой да му противостои. Защото пазарът на работна сила е крайно непропорционален, небалансиран, дефицитен по същество. Той отразява както реалната демография, така и реалната икономическа несъстоятелност на днешната българска държава.

В добавка, заразата да се наемат почасово или на половин работен ден хора, увеличава армията от работещи бедни. Това са хора, които са дори в по-незавидно положение от пенсионерите. Защото те работят, но работят на една трета от нормалната заплата, а работата, с която са товарени, не може да бъде свършена в рамките на уж намаленото работно време. Извънредният труд често не се брои и на много хора в такава позиция им е неудобно да повдигнат въпроса с компенсациите пред работодателя си, защото могат да останат и без този мижав доход ако много искат. Даже ще ги нарекат и „алчни неблагодарници“.

Ако имате време по празниците, прегледайте кое да е литературно произведение за живота в България в началото на миналия век и ще ви светне от какви привилегии всъщност се отказахме докато ние строихме капитализъм и пазарна икономика, а недоучени хитреци си построиха свой – собствен комунизъм в рамките и мащаба на заграбеното национално богатство. Ръждясалите и разбити останки от едновремешните заводи, съхнещите ниви със слънчоглед през лятото поради липса на мелиорации заради разграбени съоръжения и неподдържани канали, са реалната картина на българската икономика. И стига сочихте фабриките за производство на цигари и шивашките цехове като някаква икономическа придобивка, защото 100 години след Христо Смирненски и Жълтата му гостенка в тези сектори е най-тежката експлоатация на заетите там. Този безрадостен пейзаж на разрухата през 2018 г. ще се задълбочава. И това няма да е по наша вина, а по глобална- планетарна и неолиберална. Но ние сме длъжни да се отърсим от заблудата, че можем да я караме по този начин и занапред. Едни да се занимават с усвояване на еврофондове и абордаж на излишъците в държавния бюджет, а много по-голяма част от народа да опъва каиша и децата на България да растат недохранени и недообгрижени. 

image

Работещите бедни днес са в ролята на едновремешните гаврошовци пред коледните витрини. Защото не само че осигуряват личния просперитет и благополучие на работодателя си, те са длъжни преди да нахранят децата си, да платят сметките на разбойниците от комуналния сектор – парното, тока и водата. Които пишат произволни и раздути числа, които осигуряват богатство на една друга паразитна прослойка от търговци. Само да напомним – собствениците на ВЕЦ-овете по водните каскади на Искъра взимат от бюджета по 5-6 млн. годишно суха пара и потни вода не пият. Който им е дал туй парче от държавния бюджет – той обира парсата. И със сигурност е на висша държавна длъжност, че да пази „бизнеса“. Инка другите грабливи хищници ще дръпнат кьоравата плячка за себе си.

А ние продължаваме да пасем говедата и да не обръщаме внимание на дворците, които никнат наоколо. Сякаш е естествено те да са в бедняшки квартали, села и паланки. Но битието определя съзнанието и тази истина е отпреди марксистко-ленинската философия. Затова е крайно важно в какво вярваш. Ако вярваш, че си тъп и некадърен, другите не го подлагат на съмнание. А хитрецът, който знае как да го използва, почва да те мами със сух хляб в капана.

Хора, наистина ли продължавате да вярвате още в Капиталистическа Коледа?! Че то по-идиотска от нея е само играта на „руска рулетка“. Човекът има само един живот и е крайно богоборческо да го прекара в наблюдение и псувни как само хитреците и разбойниците са най-големите умници в държавата и затова имат пари. Истината е че нямат грам морал и свян и продължават да дерибействат само поради липса на правоприлагане. 

image

В услуга на чорбаджийския гнет е самата държава.

Така че 2018-та година наистина няма да се различава ни от 2017-та, ни от 2016-та- богатите ще стават все по-богати, а ние – по-бедни! Защото отказваме радикалната промяна – а именно излизането на България от унищожителния Евро-атлантически пакт и започване на градежа на Евразийски държавен модел. Отказваме да платим цената, която може да ни извади от ступора на Гавроша пред лъскавите витрини. А е крайно време да повярваме наистина, че повече така не можем да я караме. И да ни съмне и на нас най-накрая! Skandalno.net

Автор: Пею Благов, Skandalno.net




Гласувай:
8



Спечели и ти от своя блог!
1. apostapostoloff - Мизерия и глад в България няма и няма да има, но
31.12.2017 06:11
Пеню Благов и захариада ще стават все по- големи тъпанари и най- накрая тотално ще изкукат и превъртят.
цитирай
2. kremenova - Аз се надявам големите крадци да се ...
31.12.2017 09:10
Аз се надявам големите крадци да се изпострелят едни други от алчност и лакомия кой е баш крадеца,че да си отдъхнем...Напоследък констатирам,че все повече бели хора с интелигентен вид бъркат в кофите,младежи...да не говорим за катастрофите по тези дефектни магистрали,населението ни изчезва всеки божи ден с по няколко души...Страшно е да се замисли човек за бъдещето...
цитирай
3. zahariada - Да
31.12.2017 10:34
Така е.
цитирай
4. alhimik1 - Жестоко се самоизтребваме по пътищата...
31.12.2017 14:26
и с активното съдействие на управляващите да няма пенсионери и болни....
цитирай
5. qaufland - Понеже в България е ужасно, аз пр...
31.12.2017 14:57
Понеже в България е ужасно, аз предлагам на всички путиноиди в блога да не се мъчат тук, а да се преселят в Русия.
цитирай
6. apostapostoloff - Точно така!
31.12.2017 18:03
И този провокатор, вредител и диверсант с болшевишката брадичка да върви в Русия, като толкова много мрази родната си страна.
цитирай
7. smilet - С този песимизъм до никъде няма да ...
31.12.2017 18:05
С този песимизъм до никъде няма да стигнем!!!
цитирай
8. radostinalassa - На някой му трябва територията ни.
31.12.2017 19:02
Още този от Атака го прозря, но май е забравил вече. Да е пълна с мургави и тъпи роби, които не стават за мислене.
цитирай
9. felixedmundovich - За Пею Благов не се тревожете...
01.01.2018 09:29
Въпросният драскач -Благов/или Мизернеков / няма да се нареди в редиците на бедните- не се вълнувайте за осквернената му душа-явно доста пари получава /от къде ли ??/ за да дращи бълвочите си и да ни стряска...
Пожелавам му през Новата година някой да му вкара поне малко мозък в главата !

ЧЕСТИТА 2018 ГОДИНА ЗА ВСИЧКИ /приятели и врагове /. Бъдете умни и, здрави и с късмет! БОГ ДА ВИ ЗАКРИЛЯ !
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: zahariada
Категория: Политика
Прочетен: 39749584
Постинги: 21940
Коментари: 21633
Гласове: 31017
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031