Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.08.2015 09:12 - Психолог пред BIG5: Травмите от минали животи може да изчезнат
Автор: paralelno Категория: Лични дневници   
Прочетен: 2393 Коментари: 2 Гласове:
0

Последна промяна: 13.08.2015 09:17

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
  Психолог пред BIG5: Травмите от минали животи може да изчезнат Галя Йосифова прави регресивна хипноза или връщане в миналото за здраве

Често в живота имаме страхове, болежки и неосъзнати проблеми, които искаме да изчистим, но не знаем как. За това може да ни помогне регресивната хипноза, или връщането в предишни животи. Такава нестандартна терапия прави психоложката Галя Йосифова, която е завършила висшето си образование в Германия, и е надграждала знанията си с редица курсове.

- Галя, какво представлява вашият метод на регресивна хипноза?

- Много хора не знаят какво представлява регресивната хипноза. Като чуят за нея, изпадат в страх и ужас, защото в обществото го има този насаден страх. Много хора възприемат хипнозата като метод, в който те приспиват, ти не чувстваш нищо, и с теб правят каквото си искат. Има и специалисти, които злоупотребяват.  Когато говоря на хората за регресивната хипноза, им казвам, че винаги когато решат да се подложат на нея, и търсят назад в своите минали животи какво са преживели, какво са правили и какво са правили на тях, да се поинтересуват от човека, при когото отиват. Много терапевти не се наемат да преработват емоциите и травмите от минали животи, защото не са психолози, и не знаят как да отработват травми. Аз работя с тях и ги трансформирам. Т.нар. „полет на духа“ (самият процес на хипноза и споделяне на преживявания от минали животи) е строго личностен подход. Описах какво представлява методът в книгата ми „Да откриеш себе си в полет на духа“.

- Как подготвяте човек за хипноза?

- Първо подготвям човека, разговаряме за предстоящото събитие, за да може той да преспи с мисълта, че  ще прави регресивна хипноза, за да може духът, който ще лети, да подава информацията, която ще ни е нужна. Обикновено обяснявам на хората какво е дух, душа. Ние сме духовна енергийна същност, която се състои от мъжка и женска енергия. Духът е мъжката енергия, а душата е женската.  Духът съдържа в своята клетъчна памет всички минали животи, превъплъщения и роли, които душата като актьор, ту като мъж, ту като жена, слиза на земята, за да може да придобие тази ценна житейска опитност. Душата не лети, лети духът. Между духа и  душата има неразривна връзка и тя никога не се къса. Те са двете страни на една монета. Духът обича да пътува във всемирното пространство.

- Къде отива духът?

- Той посещава други общности, галактики, носи информация на душата, която учи в духовния свят. За някои може да звучи странно, но душата стои в духовния свят и в човешкото тяло. Ние като хора не сме със 100% цялостна духовна и енергийна същност на Земята. Тук човек може да слезе с около 50%  от своята духовна и енергийна същност. А другата част от нас е в духовния свят. Така че, когато човек изпадне в дневен транс, загледа се в една точка и изключи околния свят, тогава духът полита. Той може да отиде на много места, да се телепортира при този, когото обича, да го проследи какво прави, това е холограмната телепортация на духа.

- А какво се случва, когато човек заспи?

- Когато човек заспи, заспиват умът и тялото му, но духът и душата се пренасят в духовния свят. Чете се книгата на живота. Проверява се в краткосрочен и дългосрочен план какво има да прави човек, разговаря се с учители, с наставници. Обяснявам всичко това, защото „полетът на духа“ навлиза в тази материя.

- Как започва терапията?

- Чета текст, който цели да подготви човек за „полета на духа“. Текстът въздейства на тялото релаксиращо, за да може той да не мисли за ежедневието си, за проблемите, да слуша моя глас и да следва думите, които го насочват към отпускане и визуализиране. В текста има молитви, които подпомагат духа да се зареди с енергия и да се концентрира. Има връщане назад в 20-годишна възраст, в 10-годишна възраст, в утробата и накрая в тунела на безвремието - духовния свят и всемира, където духът влиза в историята на цялата духовна и енергийна същност, т.е в миналите му животи.

- Защо винаги провеждате предварителен разговор?

- Винаги провеждам предварителен разговор с човека, който трае час-два, с опознавателен характер. Човекът говори за неговата история, какви проблеми има, включително здравословни, фобии, страхове, взаимоотношения с хора, какво си припомня, а не може да си обясни. Обяснявам на духа в какво се състои полетът, който ще прави. Ние българите обичаме изненадите, а духът не ги обича. Когато влиза в ново денонощие той си е програмирал какъв обем енергия му е нужна за деня, така че като я разпредели, енергията да му стигне за всичко. Когато се появи изненада, за която духът не е подготвен, голяма част от енергия отива в поемането на тази изненада, защото тя е стрес. Така някои задачи се отлагат от днес за утре, защото енергията не ни е стигнала.

- Колко време продължава самият „полет на духа“?

- Чистият „полет на духа“ трае от час и половина до 5 часа и половина – сеанс, който имах веднъж. Искам да обясня нещо важно. Когато човек си отиде от Земята, страдат много хора, но те страдат заради себе си, че не са общували повече с този човек, че не са изказали обичта си, че не са му простили.  Много хора страдат от чувство за вина. Когато в „полет на духа“ правим срещи с вече отишлите си от живота, живите имат много силно преживяване. Тогава ние споделяме всичко. Тези срещи са полезни, защото при изказване на всичко това в духовния свят, двете енергийни същности (живият и починалият) се разтоварват от този товар. Ако се срещнат в друг живот, ще са с разтоварен негативен багаж, и ще се срещнат само, за да надграждат в позитивен план своите отношения.

- Само един живот назад ли се връщаме при регресия?

- При мен няма само визуализация и виждане на една картина от един живот, има огромен сценарий.

- Човекът легнал ли е по време на сеанса?

- Да, той е със затворени очи. Нужно е около него да е тихо. Муха да бръмчи, ще го дразни. В много случаи по време на сеанса прилагам психотерапия, т.е преработваме негативни травми. Като винаги питам човека дали иска да преработи травмите си. Не правя нещо, което той не желае или е изненада за него. Когато преработваме някаква травма, връщам душата и духа в тялото, което той е напуснал, минути преди да се случи силната травма, страхът, ограничението. Аз също съм в „полет на духа“ с човека и съм там, където е той. По време на „полета на духа“ може да се преживеят уникални емоции. А всичко, което виждаме в миналия живот, има отношение към настоящия. Ние търсим полезното за човека, което да му даде обяснение за живота, не любопитстваме.  

- Как преодолявате травма, фобия?

- Когато някой е в минал живот, го довеждам до последните 5 минути от неговия край. Човек винаги прави ретроспекция на живота си в последните 5 мин от него. Тогава може да видиш какъв живот си имал, какво си успял да направиш, на какво те научи, имаше ли хора или условия, които са ти попречили да живееш така, както си искал. Това преживяване превърнах в моя практика. Едно от упражненията, които давам на клиентите ми е като се приберат вечер от работа да се усамотят, да си кажат, че им остават 5 мин. до края на живота, и да се запитат как са живели до момента, какво са успели да направят, дали са си изпълнили мечтите, били ли са мързеливи, пропуснали ли са шанс. Когато правиш анализ на живота си, можеш да разтовариш клетъчната памет на духа си. Да се олекотиш и да продължиш напред със свежи идеи и много енергия.

- Как приключва срещата?

Когато по време на сеанса, приключим с тази равносметка на живота, питам духа и душата дали искат да напуснат това физическо тяло. Ако човек каже „да“, броя 3,2,1 и настъпва физическата смърт на тялото. Тогава се къса нишката, и излиташ на свобода извън тялото от миналия живот. Това е „полетът на духа“, и уникалното чувство да си освободен от тялото. Това може да се усети само по време на сеанс. Всеки влязъл в това състояние, вижда, че духът и душата са безкрайно щастливи, защото ценният житейски опит може да се получи само тук на Земята.

- Кое е ценното в тази терапия?

- По време на сеанса може да зададем важни въпроси като това каква е мисията ми в живота, защо съм роден в тази страна, какви негативни и позитивни истории от миналото имам да продължа, какви таланти и умения имам, какво ме прави щастлив. Те помагат на човек.

- Какви емоции изпитва човек след сеанса?

- След сеанс човек излиза силно зареден. Накрая прилагам среща с енергийните същности на Исус Христос и Св. Богородица. Те обгръщат човека в спирален пашкул и се извършва лечение и пречистване на тялото и на нервната система от всички болки, наранявания, стрес, травми. Казваме последните 2 молитви и излизаме от това състояние. Като молим Създателя да разтвори всичко негативно и човек да продължи като прероден по своя път.

Румяна Смилкова, BIG5.BG

http://big5.bg/psixologt-galya-josifova-travmite-ot-minali-zhivoti-mozhe-da-izcheznat.html


http://galacreativeconsulting.com/regresivna-hipnoza

image

https://www.youtube.com/watch?v=0JqaRDwHzQk


http://big5.bg/psixologt-galya-josifova-travmite-ot-minali-zhivoti-mozhe-da-izcheznat.html










Гласувай:
0



1. tera - Моля обяснете този пасаж:
13.08.2015 10:33
"Ако човек каже „да“, броя 3,2,1 и настъпва физическата смърт на тялото. Тогава се къса нишката, и излиташ на свобода извън тялото от миналия живот."

Да не би да умират при Вас на кушетката?

цитирай
2. paralelno - отговор - пояснения
13.08.2015 11:56
здравейте, благодаря за коментара! ... Наистина имате основание да зададете този въпрос, защото и мен ме смути много в текста на репортерката... при свършен факт няма какво друго да направя, освен да внасям пояснения, когато човек (също както Вие) забележи несъответствията. .. В разговора давах пояснения как духът и душата напускат физическото тяло, в което човекът е бил в превъплъщение и роля в минал живот, който той си припомня по време на сеанса. Тогава настъпва физическата смърт на тялото в миналия живот, не в настоящия (както се възприема от текста в интервюто). Интервюто е съкращавано и затова се получават тези недоразумения... Това ме притеснява, откровено казано, не очаквах да чета моите изказвания по този начин... Ако имате още въпроси ,моля пишете ми! gacreco@hotmail Желанието ми е да е коректна информацията, но тя е такава, само когато аз я пиша, а не е пре-предадена и пречупена през призмата на някой друг. Хубав ден Ви желая!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: paralelno
Категория: Лични дневници
Прочетен: 566597
Постинги: 449
Коментари: 53
Гласове: 681
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031