Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.12.2015 09:03 - Началото – Как/откъде се е появил Първоизворът-Отецът-Създател-Първоизточник-Изначалието?
Автор: paralelno Категория: Лични дневници   
Прочетен: 724 Коментари: 0 Гласове:
2



 Началото – Как/откъде се е появил Първоизворът-Отецът-Създател-Първоизточник-Изначалието?

 image

Началото - пълен покой навсякъде в тишината. Около една точка в покоя се появява едва доловим полъх, породен от наслаганите през времевите линии трептения-напрежение. Полъхът задвижва етера с минимално въздействие. Настъпва промяна. Като поредна лека вълна вторият полъх показва, че “нещо” се случва, което разрушава вечния до този миг покой. Третият, четвъртият, петият полъх вече осезаемо доказват наличието на зародил се процес, който с всеки следващ полъх става все по-убедителен, че покоят е навлязъл в трансформиращи го процеси. Много други точки са въвлечени в тях, които образуват права. Тя се огъва и оформя спирала. В нея тласъците на пулсациите на полъха се движат като махало, което ускорява движението. В Изначалието всичко е вакумно пространство, като сгъстен въздух в разтягащ се надуваем балон. От силите на съпротивлението вътре в него, от завихрящите се процеси във вакума се поражда център (като във вихрова спирала), в който напрежението е нулево. Това е  причината да се нарича “нулевата точка” или Абсолют.

Представете си първо покоя, в който едно тихо, леко, плавно размърдване, едва доловимо, поражда първата вълна на завихрянето. Това първо движение се поема от съседните частици в пространството и по силата на съпротивлението те се задвижват и преместват, пораждайки движение. Така много частици са увлечени в поток, който се завихря с все по-нарастваща скорост, образувайки вихрово поле. Вакумът се изтласква все по-надалеч, образувайки сгъстени слоеве частици, които потъмняват, образувайки “черната материя”. В средата на завихрените процеси бликва Светлина (също както посятото семенце пробива почвата, за да покълне). Тази Светлина Първородена е Той – Първоизточникът, Изворът, Първоизлезлият, Първороденият, Първосъздаденият, за да създава “Роден”!   

Началото е положено. Покоят е приключил. Вихрите се движат с нарастващи темпове. Не могат да бъдат спрени или контролирани. Първороденият бликва като ярка бяло-сребриста плътна светлина, която заема  все по-голямо пространство, иззето от изтласканите частици, които оформят тъмната материя. Светлината е като многоетажен фонтан-гейзер, от който струи мощна енергия. Вътре в нея се зараждат вихрови процеси, които пораждат нови избухвания на Светлина, които като залп (като изстрелян фойерверк) се изстрелват от Светлината навън и те, потънали в тъмната материя, се преобразуват в плътна материя – раждат се космични “тела”, в които също протичат вихрови процеси, от които се пораждат нови образувания. Това е Отправната точка, от която започва всичко и не спира.   

Първоизточникът-Светлина пулсира на тласъци от нея. Чрез пулсации и флуидност изтичат нови светлинни форми, които са различни метафизични резултати от постоянните процеси на трансформации. Тъмната материя дава предпоставките за светлината, да придобие плътна форма, да се оформят структури с различни големини, състав, цветове, измерения на пулсациите във формите. Разпадът на светлината от центъра към периферията е спектърен, започващ с лилаво, преминавайки през различни нюанси на новообразувани цветове, произлизащи един от друг, от сливанията между тях (както в палитрата на художника). Появяват се пречупвания на светлината от огледални форми, които се пораждат от сблъсъка между светлина и гъста материя от частици тъмнина. Светлината е ефирна, етерна, в движещи се преобразуващи се форми (като облаците), докато плътната материя частици тъмнина е запазила вакума в себе си – да поглъща и да трансформира това, което в нея попада. В нулевата точка се събират противоположностите. В нея се завихрят с вливания два потока – светлина и тъмнина, като навлизайки един в друг те си взаимодействат взаимно, на тласъци, с пулсации, с флуидност.

Там, в нулевата точка са Абсолютът, Хармонията, Мирът. Всички те се обединяват в името ЛЮБОВ. Така Първоизточникът, Първороденият, е самата Светлина и Любов и като такъв, от Него произлиза всичко друго, което оформя Живота. Животът се поражда от движението. Първото движение е Полъх. Полъхът е Светият Дух, който задвижва всичко. Той се поражда от леките, едва доловими трептения около една точка във вакумното пространство. Те се наслагват и силата им нараства, което “разклаща” първата малка вълничка, “родила” се от тези първи трептения. Те имат звук, имат тоналност, имат вибрация, имат честотата на пулсацията. Светлината се “ражда” задвижена от музиката на тези насложени трептения.

Пораждат се физични процеси, причинно-следствени връзки, които пораждат нови и нови разклонения от взаимовръзките между Светлината и тъмната материя. Така се проявяват химико-биологични форми, в които има състав от трансформирани по различен начин частици. Те са в съотношения, които имат пропорции. “Ражда” се математиката. Заедно с химията, биологията, физиката на процесите се формулират трансформациите, които динамичните процеси =Живот мълниеносно създават.

Така започна всичко. Продължението го знаете. Всичко се поражда от всичко друго преди него създадено. Така се получава Безвремието, в което всичко е в едно пулсиращо пространство, което е в постоянен кипеж на трансформации. Те са в постоянно движение, поддържано от Живота=Светия Дух=Движението, в едно единно цяло със Светлината.

Светлината поражда първоосновата за ново “раждане”, т.е. мъжката енергия, а Животът=Светият Дух=Движението го поема и подпомага да се развива, да се трансформира, да се оформя в структура. Това поражда женската енергия. Двете енергии една без друга не могат. Това са Ин и Ян (ваши наименования) , женската и мъжката енергия в общото цяло. Когато едната енергия е доминираща над другата (в съотношения, а не самоцелно), се оформят “мъжки” и “женски” структури. Когато двете енергии са в хармонично балансирано взаимодействие помежду си, се появяват двуполови структури мъжко=женски, с еднаква значимост на влияние и водеща роля, в съгласие помежду си.

Четирите науки, породени в тези процеси (математика, физика, химия, биология), са четирите посоки, които завихрени в пространството от Живота=Светия Дух=Движението, поемат всички онези произлезли от пулсациите=тласъци на Светлината форми като в миксер ги преобразуват, трансформират в различни съотношения на състава им, когато произлезли от Светлината навлязат в тъмната сгъстена енергия. Това е първообразът на ембриона в утробата на майката, в която той израства чрез трансформации. Това сравнение е причината да съществува изразът: “... и създаде Той, Отецът-Създател, човешкото същество, по свой образ и подобие”.  

Процесите продължават. Веднъж породени те не могат да спрат. В периферията на завихрянията “скоростта на Живота” намалява, почти до спиране, но такова няма. Полъхът отново с трептения задвижва “последната точка” на вихровата крайна дъга и я задвижва в нови процеси, които нещо ново създават, в нов динамичен Живот трансформират. Нищо не се губи, щом от Него създадено е, от Първородения – то само се преобразува от една форма (чрез Светия Дух=Живота) в друга. Затова съществува Прераждането=Обновлението.

В пирамидалната вихрова структура Той=Първороденият, е на върха, а под Него са спиралните вихри на всички други, “родени=произлезли” от Него, а те – другите, други “раждат”, носейки в себе си частица от Светлината=Любов и Светия Дух=Животът=Движението=Движеща сила в процесите. Вихровите спирали са безкрайни. Те се пораждат от “дишането” на Светлината, от което на тласъци в пулсации, във флуидност излизат потоци Светлина, които поети от динамичните процеси на Живота-=Светия Дух, поемат Първия Дъх=първото самостоятелно движение=Полъха, с което продължават своето развитие, израстване, еволюция, чрез трансформиращи обновления. Става преливане от една форма в друга, което създава верига от ДНК клетки, всяка от които носи=пази информация от предишните форми. Това са Приемствеността и Наследствеността в процесите. Нищо не изчезва, то се съхранява в ДНК-структурите. Така се ражда и науката Генетика=Приемственост, породена от причинно-следствените връзки. Процесите са безкрайни. Всичко тече, всичко се променя.

Отецът-Създател-Първоизточник не е само Светлина и Любов! Той е Творец, Мъдрост, Еволюция, Движение-Живот-Свети Дух, Прогрес! Седем лъча са неговите потоци в Извора Му, които обобщено Го представят, като всеки лъч-поток е самостоятелен сам за себе си, но и с другите – всичките, обвързан, защото изолирано не могат да съществуват.

Светлината е свързана с физико-математическите процеси.

Любовта е свързана с уникалността, екземплярността на всичко що съществува. Няма еднаквости. Те са оптична илюзия.

Творчеството е свързано с гениалността на способностите, които всичко сътворено от Него притежава и проявява, в прогресия.

Мъдростта се проявява в знанията за всичко, което е вече утвърдено, което за база служи ново да се сътворява.

Еволюцията след Прогреса върви и доразвива в по-широки възможности за полезност на туй, що ново се ражда.

Прогресът е двигател в тези процеси, а

Светият Дух-Движението-Животът темпото поддържа, застой да няма, да има вечно движение, което всичко движи, обновява, мултиплицира.

Първопроявена е Светлината

Задвижена от Светия Дух=Движението-Живота

След тях следват:

Любовта, която в процеса на Живота се заражда, с всяко новородено от Първо-Светлината, от плюса и минуса в Движението, които Ин и Ян (както вие ги назовавате) оформят, в Мъжкото и Женското, които винаги в едно цяло остават, макар и постоянно преливащи се едно с друго, в хармония и баланс

Така след нея Еволюцията, Творчеството, Прогресът настъпват

Всички заедно, като перпетум мобиле...

Има още потоци-лъчи, които тези – основните седем допълват, но за тях сега няма да говоря. 

Ограничени възприятия имате. Трудно различното приемате, агресивността с лекота разпалвате, с което еволюцията си назад, вместо напред тласкате. Излезте извън това шаблонно мислене на противоречия и осъзнавайте всичко! Сами до изводи ще стигате, че сами пред себе си препъни-камъни по пътя си поставяте. Не мислете само за Светлината и за Любовта, че само те ви помагат напред да се движите. За седемте лъча-потоци като общо цяло мислете! Ще осъзнаете колко много пропускате, като другите пет лъча-потоци пропускате в полза ваша да бъдат.

В Изначалието, когато възпламени се в пурпурна бяла светлина Първораждането, от натиска на напиращите нарастващи процеси – налягане, триене, огъвания, вибрации, честотност, импулси, резонанси, тласъци флуидност, ускорение на всичко вкупом, продължиха “нови раждания” на Светлина, на други енергетични форми, които от Първосветлината произлизаха, в математически пропорции еднаквост и различност, които се мултиплицираха с неимоверна скорост. Физичните процеси протичаха като взрив в атома – появяваха се цветовете, които от сребристо бялата светлина произлизаха, в нюанси, които трудно могат с думи ваши да се опишат. Сияние оформяха, ехо са, заради музика и тоналност се появиха. Цветовете затанцуваха, формите запяха, разпространявайки се в безкрайността, която след първите трептения, породени от Полъха, вече не бе същата. Роди се Светлината, а всичко друго, що от нея продължи да се ражда, предизвика Любовта да се появи! Така и тя роди се, с Раждането, затова, когато женските индивиди раждат своите рожби, всъщност раждат Любов!

Посоките също появиха се: ляво-дясно, вътре-отвън, вертикално-хоризонтално, горе-долу. Маховикът плюса и минуса породи, а също и мъжкото и женското начало в различия, не еднакви да са те, а взаимно допълващи се, едно без друго да не могат, винаги да се търсят, така както Тъмнината и Светлината се вливат постоянно една в друга, за да има вечно Движение. Мъжката и женската енергия, заедно създават баланса. Светият Дух-Движението-Животът пак с благост процесите на Продължението, на всичко, което от Първосветлината продължи да се ражда, в различни форми, които в нюансите на цветовете и вибрациите различни се проявяваха, като всяка една от тях от само-себе си се мултиплицираше и умножаваше в нови разновидности. Така и химията се роди, и биологията също. В тези динамични неспирни процеси и миризмите се появиха, наравно със звуците, цветовете, формите и плътността на енергията, която при всички, вече родени, различни биваха, в зависимост от това, колко далеч от Първоизвора са се оказали при тласъка на пулсациите Дихание на Светлината.

Представете си ефекта на разлята чаша с вода върху покривка на маса. Това са ваши термини, за по-ясна представа. Докато премигнете, водата вече е заела голяма площ от покривката. В милиарди и милиарди пъти ускорение си представете как се случват процесите на Първоизбухването, породено от налягането на нарастващите усилващи се тласъци на Полъха в една точка, оказала се събирателен център за всички бъдещи събития, които от нея започват. При Полъха, който в трептенията си към нея се е насочил, не е била права линията, а спирала-обгръщане на точката, в различни посоки. Този спирален процес го има в много форми на вашата планета Земя. Това създава ускорение за Полъха, затова силно напрежение се поражда, довело до избухване, появата на Светлината, която мъжкото в нея засилва и Твореца заражда, а всичко раждащо се от Него-Първородения, с Любов се обгрижва, което женското в Него в хармония мъжкото допълва. Затова Той е и мъжко и женско в едно единно цяло-Проявление-Светлина и Любов, Творец задвижен от Светия Дух-Движение-Живота-Полъха в Прогрес и Еволюция прерастващи. Така седем лъча-потока на Проявлението на Общото Цяло – Изворът на Изначалието оформят. Всичко родено след тяхното Единство по самостоятелен път поема и свое собствено развитие получава. Там, където силни процеси на триене в енергийните полета се появяват, до изкривявания довеждат, до деформационни отклонения, които седемлъчието в нова плоскост поставят, на която лесно и бързо могат да угаснат от недостиг на Светлина, Любов и всичко друго що редом с тях се движи от другите пет, енергийно да се разтварят и сливат с други енергийни проявления намиращи се в близост до тях. Така малформациите се получават, които неравномерност създават и своя собствена територия обособяват, за да продължат да съществуват.

Седемте лъча във всичко присъстват – в най-бляскавите и в най-тъмните проявления, родени от Първоизвора. Има взаимопомощ, пораждат се всемирните закони, които процесите регламентират, в хаоса ред и поредност да има, за да е в баланс Абсолютът, където е нулевата точка-Покоят, Тишината, Мирът, Омиротворението, Свободата, Хармонията, Музиката на Звуците, Поезията на Опитността, от която поражда се Съзнанието, а то от своя страна в себе си Познанието събира, в Знания и Мъдрост в хронология отчита. Така се появява и Историята, която Всемирната Историческа Библиотека създава, в която всичко се записва, още от първия миг на енергийните процеси, най-общо казано. Всичко е родено от други преди него родено, оформяйки различни структури с обща сърцевина, която в себе си информация от седемте лъча-потоци на Първоизвора съдържа. Така в тези бурни процеси се появяват и Контролните сили Наблюдатели при Абсолюта, които процесите отчитат и сигнали подават там, където нужда се появи. Всичко това и просто, и сложно е, в едно...

 

 Откъс от книгата: 

"Седемте потока в Извора на Първородения"





Гласувай:
2



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: paralelno
Категория: Лични дневници
Прочетен: 569316
Постинги: 449
Коментари: 53
Гласове: 681
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930