Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.01.2016 17:27 - За жените – 30 становища - 2
Автор: paralelno Категория: Лични дневници   
Прочетен: 613 Коментари: 0 Гласове:
-1



 За жените – 30 становища

 

image

2. За жените имащи връзка с по-млади мъже – Все по-често се случва в интимни партньорски взаимоотношения да влизат жена на по-голяма възраст с по-млад от нея мъж (4-8-10-15-20г). За обществения модел на наложено морално поведение това е нещо пошло, отричано, охулвано. В матричния модел на житейско възприятие, какви да са нормалните взаимоотношения между мъжа и жената, е прието мъжът да е по-голям на възраст от жената. Обяснения-доводи може да има всякакви за доказване на тази презумция, но всъщност, нужна ли е изобщо да я има, да се налагат правила, които да събират хората ввъв връзка-партньорство-смейство-брак-съвместно съжителство в общ дом? Толкова много нещастни изживявания трупа душата от следването на този модел на мислене!

Истината е, че за връзката между две души, които са се разпознали като взаимно подходящи за общуване-връзка помежду си, правила-догми-ограничения-забрани няма! Във въведението дадох поясния по какви причини душите преминават през едни или други обстоятелства-взаимоотношения-събития-преживявания. Няма еднозначност и еднотипност в причините довели мъж и жена до решението да влязат в интимна партньорска връзка помежду си. Те може да са много, преплетени една в друга, идващи от различни времеви пространства и причинно-следствени резултатности, които в днешно врмее не всеки човек разбира как и защо се случват, как да си ги обясни, да ги приеме като приемливо обяснение.

Единственото нещо, което не подлежи на избор във връзката между мъжа и жената, е земната им линейна възраст. Силата на чувствата, емоциите, изживяванията на душата не се съобразяват с нея. Възрастта е измерението в линейни земни дни-години на физическото биологично тяло, което всяка душа ползва, за да изживее Програмата-Живот, с която е слязла на Земята в превъплъшението-роля като мъж или жена. Когато мъж и жена се срещнат-разпознаят с душите си, че има привличане, има харесване, има причини за по-близко общуване, възрастта няма никакво значение, тя сякаш отсъства за двамата като фактор, влияещ на избора, дали да си или не с харесания за интимна партньорска връзка човек.

Чувствата-емоции на душата са по-силни от гласа на разума. Ако той се окаже по-силен и въздействащ за решенията, които мъжът/жената взема, се оформя травма за душата, защото в реалността не се случва това, което на нея й е необходимо, което е включила в Програмата-Живот като нужен елемент за придобиване на житейска опитност, за зануляване на негативна история от минал живот, за продължение-надграждане на силна връзка между нея и друга душа, в нови превъплъщения-роли, независимо от това, коя е слязла по-рано и по-късно в човешко тяло на Земята-Училище. Някой някога, по различни съображения, в различни епохи, е наложил стереотипното мислене, в което мъжът трябва да е по-възрастен от жената. Обратното на това дори не може да бъде помислено, камо ли да бъде възприето като възможно.

Времена и нрави, всичко тече, всичко се променя. Рухват забрани, всякакви, включително и тази, касаеща връзката-взаимоотношение партньорска двойка, в която жената е по-голямата на възраст. Вече се приема за нормално в днешно време да има такива двойки. Какво се случва в тях, обаче? Има ли в тях разбирателство, оказва ли влияние разликата във възрастта на взаимоотношенията им?

Мили жени, вие, които усещате-осъзнавате за себе си, че сте в такава партньорска връзка, с по-млад от вас на възраст или усещате, че има привличане между вас и по-млад мъж, но отричате в себе си тези вълнения, защото ги смятате-възприемате за нередни, неморални, знайте, че няма, не съществува никой и нищо, което да ви забрани да упражнявате свободната си воля, по силата на свободния избор сами да вземате решенията си и да носите последствията от тях, които биха били добри или не толкови добри за вас с причинно-следствените си резултатности. Това важи за всичко в живота.

Следвайте гласа на душата си, защото тя е съставила Програмата-живот, в която сте, не я е съставил разумът ви! Трудно е да се балансира между разум и чувства. Все още се учим на това. Ако връзката ви с по-млад от вас мъж е пълноценна и за двама ви, не робувате на хорски мнения и одумвания, чувствате се единомишленици в душите си, имате общи мечти, идеи, интереси, планове и ги следвате, земната възраст няма никакво значение за изживяваното от двама ви щастие, защото връзката е между душите ви, заедно с връзката на телата ви. Не те определят излъчването ви, а душите ви, усещате се на еднаква възраст.

Ако във връзката ви с по-млад от вас мъж вие сте водеща, вие определяте какви да са взаимоотноишенията ви, ако има създадени зависимости, които не са свързани с хармония, а с удобство някакво, тогава едва ли се усещате щастливи и обичани, по-скоро от друг тип са изживяванията ви, некомфортни, нито за вас, нито за него.

Ако в партньорска връзка ви е събрала химията на физическите тела, а душите ви не са в хармония, съглсие, единомислие, след период от време настъпват промени в общуването, които носят болка, разочарования, огорчения, усещане за провал, страдания, лъжи, ревност, зависимости и какво ли още не недобро за вас и душата ви. Това довежда до срив на личностната ви себеоценка, до действия от ваша страна, как да продължите връзката си, как да го задържите до себе си, защото ви е хубаво с него, не желаете да бъдете напусната заради по-млада от вас жена. Готова сте на всякакви компромиси, саможертви, за да го задържите. Струва ли си да причинявате всичко това на душата си?

Ако се намирате в такава ситуация, помислете, какво печелите и какво губите, ако продължавате да сте с него, във взаимоотношения без любов, харнония, разбирателство, партьорство или приемете раздялата с осъзнаването, че е нужно и за двама ви това да се случи, всеки да продължи по Програмата-Живот, запазвайки хубавите спомени от заедно изживяното време Живот, с  благодарност за тях. Не насилвайте нешата, не насилвайте себе си, да променяте външността си, да изглеждате по-млади, за да ви харесва, не е добра идея да травмирате тялото и душата си, за да продължите приключваща връзка. Проявете достойнство, приемете, че случващото се е за ваше добро.

Една врата се затваря, за да се отвори друга. Парите не могат да заплатят насилствено продължение на връзката. Никой човек не е собственост на никого. Всеки е свободен да решава кое е добро и нужно за живота му. Владейте себе си, емоционално-чувствената си система, мъдро подхождайте към решенията-избори. Не се превръщайте в майка за него, да го отглеждате като свое дете, да се усеща зависим от вас, заради облагите, които му давате! Това са зависимости, не е партньорска връзка, в която има любов, хармония, разбирателство, взаимна подкрепа.

Обичайте, уважавайте себе си като жената, която сте и знайте, че не възрастта е водещата в партньорската връзка с мъжа до вас, а душата!   

следва продължение...

Галя Йосифова 
Консултант по психология / Персонален Коуч
Поведенчески анализатор – Взаимоотношения

Житейски и личностни проблеми 
Психологическа диагностика на заболяванията 
Регресивна хипноза / Полет на духа 
Енергийно-лечебна хипнотерапия

e-mail: gacreco@hotmail.com
www.galacreativeconsulting.com 
www.moyatjivot.com
фейсбук - Galja Josifova



Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: paralelno
Категория: Лични дневници
Прочетен: 572575
Постинги: 449
Коментари: 53
Гласове: 681
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930