Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.01.2016 09:53 - За понятията... - продължение
Автор: paralelno Категория: Лични дневници   
Прочетен: 601 Коментари: 0 Гласове:
2



 За понятията:
служене - посвещение, милосърдие - съпричастност, съжаление - съчувствие, подкрепа/помощ -  отплата за стойността на вложените труд-усилия-знания от някого към някой друг

продължение


image

“Милосърдие” – “Съпричастност” – Тези две понятия са много блиузки по съдържание, но с противоположен знак на ененргията, която изпращачът излъчва ктм получателя. Много деяния на хората се обличат в “ризата” на мислосърдието, вярвайки (или самозаблуждавайки се), че правят добро. Дали е така? Не, не е така. Милосърдието е вид усещане, което произлиза от душата, като чисто чувство. Истинското негово чисто сияйно излъчване е съпричатността. Когато се придаде материален израз на милосърдието, в името на някого, да му се окаже помощ-подкрепа за живота, тогава има даване, а то е вид ененргия, която е нужно да бъде овъзмездена.

Благодарността е вид стойност, енергийна, която внася баланс в извършеното действие. Когато е анонимно действие, няма адрес, към когото тя да бъде насочена, не се постига баланс, получава се разпиляване, полезността на делото се принизява. Когато милосърдието е вложено в големи каузи, касаещи много хора, няма обща благодарност от получателите, които в много случаи не знаят, не достига до тях този жест на излъчена позитивна енергия. Когато милосърдието е акт, “облечен” в комерсиалност, показност, завоалираност, с други, користни подцели в нея, тогава няма нищо общо с чистотата на намерението да има полезност, ползотворност. Даването на милостиня на просещи на улицата, също се възприема от хората като милосърдие. Дали?!

В речника си хората ползват думите-понятия по навик, без да осъзнават съдържанието им, а те, употребени, водят енергийни следствия след себе си, за котио те дори не подозират, че имат силата на бумеранг, че излъченаат енергия има възвратна сила, възвращаемост. Забравят какво са казали-излъчили, след това се чудят откъдеи защо им е дошло нещо негативно в живота. Никога не биха се досетили, че дори направено от тях милосърдие би могло да се върне към тях с негативен знак.

Доброто не винаги е добро, зависи от гледната точка и житейската философия на даващия и приемащия. На колко ли хора им идва на ум да мислят по този начин, многоаспектно, не-едноколовозно, преди да кажат или направят нещо. В желанието си да са полезни, да извършат нещо добро за някого те навлизат в живота на други хора, без да били поканени-помолени за това, извършват непоискано добро, което считат за милосърдие

Помислете добре, преди да решите да следвате усета, който душата ви излъчва! Бъдете съпричастни! В съпричастието вие изпращате духовна сила и енергия на нуждаещия се (човека, хората, на които желаете да помогнете), подпомагайки неговия дух да стабилизира своята вътрешна сила и устойчивост, да успее да рпемине през събитията, които има на Пътя му в неговата Програма-Живот.

Това е истинската помощ-подкрепа като добро дело! Милостиви бъдете към себе си, да не се изхабявате в името на това, други да са добре, лишавайки себе си, душата си от нейните потребности, защото тогава влизате в противоречие с мнгоо духовни закони, които съшо довеждат до причинни-следствени резултатности и бумернаг за вас! “Милост” стои в корена на понятията “милостиня” и “милосърдие”. Това означава подаяние, висше- и ниско- стоящи един към друг, зависимост-подчиненост на единия към другия. Правомерното съдържание на понятието е “мил + усърдие”, т.е. излъчване на блага енергия към нуждаещият се.

Вслушвайте се в гласа на сърцето си и го вписвайте в думите-понятия, които ползвате, за да има истинска полезност, както за получилия я от вас, така и за вас самите!

следва продължение...

Галя Йосифова 
Консултант по психология / Персонален Коуч
Поведенчески анализатор – Взаимоотношения

Житейски и личностни проблеми 
Психологическа диагностика на заболяванията 
Регресивна хипноза / Полет на духа 
Енергийно-лечебна хипнотерапия

e-mail: gacreco@hotmail.com
www.galacreativeconsulting.com 
www.moyatjivot.com
фейсбук - Galja Josifova




Гласувай:
2



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: paralelno
Категория: Лични дневници
Прочетен: 571524
Постинги: 449
Коментари: 53
Гласове: 681
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930