Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.02.2016 12:05 - Какви уроци усвояваме в Живота? - 11-15
Автор: paralelno Категория: Лични дневници   
Прочетен: 685 Коментари: 0 Гласове:
0



 Какви уроци усвояваме в Живота? 
image

11. урокът за похотта, интимните партньорски взаимоотношения, сексуалната разюзданост  - Труден и много важен урок, защото интимните взаимоотношения в съвремието не се обмислят от всекиго, с кого, защо, при какви условия, с какви последствия и за двете страни се влиза в тях. Има разпиляване на сексуална жизнена енергия, манипулиране, обсебване, подчиняване на чужда воля, негативно видоизменяне. Повлиява силно на човешките взаимоотношения и взаимовръзки. Обвързан  е с много други уроци.

12. урокът за поруганото достойнство, посегателства над личността, малтретиране, поробване, манипулиране, подчиняване на други хора на чужди воля и желания - Урок, който най-често в женско превъплъщение на Земята се проявява като тежко изпитание, при сложни човешки взаимоотношения-взаимовръзки с хора, в които чрез страданието, болката, самотността се осъзнават многолики истини за живота, при това многоаспектно. Чрез тях душата се учи на прошка, благодарност, себеобичане, променя отношението към самия себе си като човек на земята, учи се на общуване, доверие, себевъзприемане, себедоказване, себеотстояване, себеутвърждаване, отстояване на самия себе си-истинския, без маски и влизане в роли за оцеляване във враждебна недобронамерена среда.

13. урокът за лъжата и въздействието й върху човека, двустранно, волно-неволно употребявана - И леко, и сложно е да разпознаваме лъжата като такава, защото тя е многолика, има различни вариации. Има видоизменена истина, благородна лъжа, словесно жонглиране, интерпретирана истина. Лъжата е манипулатор и мотиватор. Когато сме откровени първо със самите себе си и знаем какви са последствията от лъжата, тогава не бихме я ползвали в делата си, за да нараняваме или да манипулираме някого чрез нея. В случаите, когато сами лъжем себе си, за да се спасим от дадена ситуация или за да подпомогнем на някого с някаква цел, пак е неполезност, защото оставаме слепи за истината, която дори болезнена е по-полезна, отколкото самозалъгването. Лъжем ли някого с някаква конкретна цел или на на шега, рано или късно бумерангът се връща в пълна сила към нас. Последствията от лъжата са трудно поправими и силно болезнени.

14. урокът за точността и закъсненията свързани с времето Живот, собственото и на другите - Да ценим своето време живот и това на другите, е висша добродетел, но за тези, които не го умеят, е сложен и трудно постижим за усвояване урок. Закъснението дори с минута би могло да доведе до непоправими последствия, загуби, дори да коства загуба на човешки живот/и. Неточността и закъсненията са често срещано проявление на съвременния човек. Когато са осъзнати, но не се предприема нищо за тяхното преодоляване, минимизиране и са признак за неорганизираност, безотговорност, неспособност в управляването на времето Живот. Житейската опитност дава безброй примери за това, как и чрез какви истории усвояваме този важен и сложен урок, носи тежки последствия.

15. урокът за балансирането, постигане на вътрешна хармония, омиротворение, мир със самия себе си, с околния свят във всички негови форми и проявления, с хората - Той се учи във всички животи, до последния земен живот, защото е обвързан и с много други уроци и духовни закони. Сложен е, усвоява се в безброй различни ситуации и събития, по разнообразни начини.

Галя Йосифова 
Консултант по психология / Персонален Коуч
Поведенчески анализатор – Взаимоотношения

Житейски и личностни проблеми 
Психологическа диагностика на заболяванията 
Регресивна хипноза / Полет на духа 
Енергийно-лечебна хипнотерапия

Бизнес-психология

 

e-mail: gacreco@hotmail.com
www.galacreativeconsulting.com 
фейсбук - Galja Josifova



Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: paralelno
Категория: Лични дневници
Прочетен: 571298
Постинги: 449
Коментари: 53
Гласове: 681
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930