Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.02.2016 12:13 - Какви уроци усвояваме в Живота? - 21-25
Автор: paralelno Категория: Лични дневници   
Прочетен: 759 Коментари: 0 Гласове:
0



 Какви уроци усвояваме в Живота?

image

21. урокът за разгръщане-надграждане на творческия потенциал, дарбите, талантите, способностите, уменията – Този урок е основна част от общата мисия на душата за Живота на Земята. Те го подпомагат всестранно, дори да е неосъзнато от човека. Колкото повече усилия и дръзновение полагаме да разгръщаме творческия си потенциал, токова повече душата е удовлетворена, че успява да се развива, усъвършенства чрез практическата опитност на Земята. Да се отричат талантите, да не им се дава възможност да се проявяват, е страдание и загуба за душата. Подтиснатите нереализирани таланти, мечти, дръзновения са тежък негатоивен товар бреме за душата, което пренася в следващи животи като база за усвояване на уроците, в които не се е справила в предишни животи. Няма невъзможни неща, никога не е късно да се обърне човек навътре към себе си, да усети творческия си потенциал, да му даде живот със себеотдаване-жизнерадост.

22. урокът за търпението и търпимостта, да казваш твърдо ДА и твърдо НЕ, когато е нужно Много труден за усвояване урок за много хора. От него произлизат твърде тежки негативни последици, защото се оставят лесно да бъдат манипулирани, обсебвани, поробвани, използвани, губейки лична свобода и себе си като същност. Да казваш твърдо НЕ и твърдо ДА е изкуство, което учим по различни начини, но усвоим ли го, осъзнаваме колко много сме постигнали и в други уроци. Няма невъзможни неща. Важно е да искаш и да следваш урока.

23. урокът за познаване-владеене скалата на емоциите и чувствата, психика, нервна система – Всички знаем, че в момент на избор на решение за нещо емоците са лош съветник, защото могат да ни поведат в посока, която не е най-подходящата за постигнане на ползотворни резултати. Емоциите и чувствата са наше богатство и наша най-голяма слабост. Знаем ли осъзнато как да ги ползваме, без да нараняваме-ощетяваме себе си и/или дригите, сме успели да постигнем голям напредък в усвояването на деликатния житейски урок. Не всичко е такова, каквото изглежда, затова научим ли се да гледаме мнофоаспектно на нещата в живота, от различни гледни точки-ъгли, тогава лесно ще се себевладеем и упрявляваме Живота си с жизнерадост, без болки, наранявания, страдания.

24. урокът за смелостта, хладнокръвието, самообладанието, самоотвержеността, решимостта в живота, причини и начини на проявление – Сложнен урок, защото да надскочиш себе си, когато не си готов за преодоляване на  дадено препятствие, освобождаване от страхове, ограничения и какво ли още не, е сериозно изпитание, което би могло да доведе до нервен срив, себеобвинения, откази от важни дела, задачи, мечти. Всичко в Живота се случва по ред, място, време, по приоритетност, с търпение, вяра, упование, дръзновение. Важно осъзнаването на нуждата от пречистване от стари наслоени негативни бреме-товари от преживявания довели до блокажи, комплекси, ограничения, фобии, страхове, самоизолация и безброй други стресови за душата ситуации. Не е нужно човек да насилва нещата, да иска да се случват когато той е решил, че трябва. Това не помага, дори усложнява усвояването на урока. Стъпка след стъпка се стига до успеха, с воля, търпение, желание, осмисляне, осъзнаване, анализи. 

25. урокът за осмеляването, първата крачка, за преодоляване на раздвоение и колебание – Да се осмелиш е много труден урок за много хора, но не е невъзможно да се постигне. Когато човек много силно вярва и се стреми към нещо важно за него, той намира начина как да се осмели, да направи първата крачка в посока успешно реализиране на желанието-стремежа-мечтата. “Искай и ще ти се даде, почукай и ще ти се отвори” е постулат, който много помага за това.

Галя Йосифова 

Консултант по психология / Персонален Коуч
Поведенчески анализатор – Взаимоотношения

Житейски и личностни проблеми 
Психологическа диагностика на заболяванията 
Регресивна хипноза / Полет на духа 
Енергийно-лечебна хипнотерапия

Бизнес-психология

 

e-mail: gacreco@hotmail.com
www.galacreativeconsulting.com 
фейсбук - Galja Josifova



Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: paralelno
Категория: Лични дневници
Прочетен: 567287
Постинги: 449
Коментари: 53
Гласове: 681
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031