Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.02.2016 12:18 - Какви уроци усвояваме в Живота? - 26-30
Автор: paralelno Категория: Лични дневници   
Прочетен: 731 Коментари: 0 Гласове:
0



 Какви уроци усвояваме в Живота? 
image

26. урокът за истинското приятелство със собствения, с другия пол, еднополово – Често човек осъзнава, че приятелството е по-важно от роднините, защото в Живота се случва така, че близките не те подкрепят, подпомагат, когато очакваш това от тях, нуждаеш се от разбирането и мотивацията им. Получаваш го от други хора, от приятели, от непознати и познати, които ти подават ръка с вяра и доверие в теб, че ще успееш в това, към което си се устремил самоотвержено, с  жар и устрем на всеотдайността в делото-начинанието. Понякога приятелството е поставено на проверка, доколко е истинско-такова, за каквото го възприемаш. Да поискаш пари назаем в трудна ситуация е често срещан вид изпитание, в което се сриват много взаимоотношения. И по други начини, все болезнени, неприятни, травмиращи, приятелството се проваля или обратното, се утвърждава. Между мъжете и жените иам искрено приятелство, в което няма намеса на интимности. Не е мит, истина е, това приятелство съществува, много силна обвързаност между душите, договореност в Програмата-Живот да е така.

27. урокът за целеустремеността, основополагането, съграждането – Основополагането е важен елемент в сътворяването, което душата като човек на Земята осъществява. Без основополагане няма съграждане, без ясна конкретна целеустременост няма какво да се съгражда. Трите елемента вървят ръка за ръка в мислите и душата на човека, като ръководство за Живота на Земята. Този урок е труден за много хора, защото трудно подреждат хаоса в мислите си, мързела на безволието, неяснотата за как-кое-какво-защо-кога-кой. Когато човек си изясни в дълбочина и широта желанията, какво иска да постига в живота, как да го живее, така, че да се усеща щастлив и възторжен, тогава този урок ще е голяма помощ.

28. урокът за силата на думите, словесното жонглиране, за съдържанието на понятията – Думите имат огромна сила, която е не по-малко силан от тази на действията-делата, чрез които човек се проявява в една или друга светлина като личност и същност. Съдържанието на понятията е категория, която много малка част от хората осъзнават като важна и значима, защото когато ползваш думи без да осъзнаваш и знаеш съдържанието им, се движиш като в мъгла в словесния си изказ, може да се изкажеш много точно и коректно, но може и в “калта да затънеш” от собственото си невежество, незнание, неосведоменост. Словесното жонглиране е вид изкуство, как да си служиш с лекота и майсторство с думите, езика на тялото и на лицето, допълнени с чувствата, емоциите, тембъра на гласа в едно единно цяло. Харизматичността на някои хора се крие именно в този талант, с който умеят да общуват така, че да успяват в делата си с лекота, да бъдат харесвани, следвани, обичани, предпочитани, желани. Големи са плюсовете и минусите на словото. Могат както да те качат на върха, да те поставят на висок пиедестал, така могат и да те сринат, свалят от там, болезнено, травмиращо. Да се усвоява този урок е лесно за някои и много мъчителен за други. Важен урок! За една дума само настъпват раздели между хората, заради мълчанието, двузначно и измъчващо, от липсата на обясняващи-поясняващи действията думи, заради криворазбрани думи, недобре подбрани думи, некоректен словоизказ, незнание, се случват много трагични взаимодействия между хората, с тежки последствия. Не избягвайте този урок, само защото си мислите, че го знаете! В речника си човек с “подхлъзвания” ползва думи като “страхотно”, “ужасно”, когато всъщност желае да изрази голяма радост. Паразитните негативни думи са саботаж за човека. Учете!

29. урокът за своеволията и чувството за безнаказаност – Човек понякога си мисли, че всичко може да прави, без да се замисля за последствията, за бумеранга, който винаги неизменно присъства и в добрите, и в недобрите дела.   Своеволията са моментно състояние на опиянение от свободата да се изявиш по начина, по който си решил да покажеш кой си, какъв си, колко си велик, какво можеш, каква власт имаш, какво правиш с нея. Чувството за безнаказаност да се проявяваш по непристойни начини винаги води след себе си бумеранг, от който се получават причинно следствени резултатности не само за извършителя, но и за близките му. Духовно осъзнатите хора разбират този урок, съобразяват се с него, но други хора не, които въвличат, умишлено или не, други хора в интриги, които нанасят поражения от всякакъв характер на живота на човека. Съобразявайте се с този урок! Той винаги може да почука на вратата ви, да ви провокира, до каква степен сте го усвоили, утвърдили, следвате безукорно.

30. урокът за владеене на егото и въвеждането му в мир, синхрон и разбирателство с духа – Сложен и труден е урокът за постигане на хармония, мир, разбирателство между дух и его, между разум и чувства. Конфликтността между тях пораждат много изпитания за човека, които са мъдър провокатор-мотиватор-учител в Живота. Не е добре за човека да дава превес само на егото-ума или само на духа. И двете са еднакво важни, нужни, полезни за Живота на Земята, за да се изпълнява Програмата-Живот, с която душата е слязла да се учи.  

 Галя Йосифова 

Консултант по психология / Персонален Коуч
Поведенчески анализатор – Взаимоотношения

Житейски и личностни проблеми 
Психологическа диагностика на заболяванията 
Регресивна хипноза / Полет на духа 
Енергийно-лечебна хипнотерапия

Бизнес-психология

e-mail: gacreco@hotmail.com
www.galacreativeconsulting.com 
фейсбук - Galja Josifova



Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: paralelno
Категория: Лични дневници
Прочетен: 567077
Постинги: 449
Коментари: 53
Гласове: 681
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031