Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.02.2016 12:39 - Какви уроци усвояваме в Живота? 51-55
Автор: paralelno Категория: Лични дневници   
Прочетен: 691 Коментари: 0 Гласове:
2



 Какви уроци усвояваме в Живота?
image

51. урокът за премълчаванията, сдържаността, издигането на защитни бариери срещу страха и нараняванията от всякакъв характер – За много хора това е болезнено състояние, което ограничава общуванията им, води до усамотяване, апатия, чувства за вина, агресия, себеконтрол, лишения, ограничения, загуби, неспособност да преценяват ситуацията, в която се намират, ръководени от първосигналната си емоционална система, плахост, ранимост, не/сдържаност. Да се усвоява този урок не е лесно, винаги има провокации и провокатори, които застават на пътя като учители. В общуванията си хората често реагират първосигнално, след това обмислят-осъзнават какво се е случило, през каква житейска ситуация са преминали. Няма случайни неща, а наниз от закономерности, които присъстват в живота ни, защото чрез тях усвояваме нужните за душата уроци-поуки-познания. В крайна сметка затова сме тук, за да трупаме по многообразен начин всякакъв опит.

52. урокът за обсебването, биовампиризма – Широкобхватен е урокът за енергийните общувания-излъчвания-обсебвания-манипулации-поробвания. Всеки човек по своя собствен начин се докосва до тях, двустранно – от други хора към себе си и от себе си към други хора, осъзнато или не, волно-неволно, дълготрайно-краткотрайно, към близки, познати-непознати, роднини, социален-приятелски кръг, неизбежна част е от човешките взаимоотношения. Духовно развиващите се хора осъзнато възприемат този урок превръщайки го в излъчване на любов-подкрепа към хората, които и да са те, без намеса в живота им, налагане на воля, ограничения на свободната им воля и свободен избор на решенията, които ги водят по пътя им в живота. Трудно се усвоява този урок, за много хора е дори невъзприемлив. Когато полагате усилия да се съсредоточавате към важните за вас неща в живота, без “да гледате в канчето на другите”, да разчитате сам на себе си, на своите дадености, ще се справяте с лекота в този урок. Не е невъзможно. Стремете се и успявайте.

53. урокът за принципите, моралните устои, личната житейска философия-мироглед-светоусещане  - Те се установяват като база в първите десет години, след това търпят развитие в различни посоки, в зависимост от околната среда за личностно проявление и разгръщане. Трудно е да се отстояват, да се надграждат, ако по пътя има силни саботьори, които всъщност са учители-провокатори-мотиватори, чрез които човек опознава себе си, живота, другите, учи, израства, преминавайки през дуалността на проявите на “доброто” и “не-доброто”. Те са силен водач по пътя, затова не предавайте себе си, следвайте ги, развивайте ги! Лишите ли се от помощта им, ще изпадате в зависимости, които ви ограничават.

54. урокът за уважаване личното простанство, личен свят, свободната воля на другите – Много хора не успяват дори да се доближат до същността на този урок, от неразбиране, от личностни ограничения, блокажи, страх от неспособност да се справят сами в живота. Ревност, ограничаване, подчинение, манипулации, обсебване, провокиране, раздразнения и какво ли още не пречи на човека да даде свобода и лично пространство на хората, които обича. Себеоценката е ниска, когато някой ограничава другиго. Всеки човек преминава през този урок по болезнен, дори мъчителен начин. В човешките взаимоотношения-взаимовръзки това е често срещана провокация за участващите в тях, във всички разновидности: дете-родител, жена-мъж, роднини, приятелства, работещи в обща среда. Стремете се да усвоявате този урок целенасочено, защото това ще ви помагас лекота да внасяте положителни промени в живота си, да имате хармонична споделена любов, успешна кариера-възход в творческото ви и личностно-духовно развитие. Всеки би могъл!

55. урокът за мечтаенето – Много важен урок е за всекиго. Мечтите са сигналите-послания на душата към какво да се стреми човек в живота си, да дерзае за тяхната реализация. Всички мечти са постижими, за всекиго. Много хора не вярват в тях, отричат ги, казват, че са невъзможни, че са блян-мираж-химера, нещо невъзможно. Мечтаенето е всъщност вслушване в гласа на душата. Следвайте го, не го отричайте! Мечтите се сбъдват, когато вярвате в тях, когато не се отказвате от тях, когато сте търпеливи, последователни, подпомагащи ги с делата си да стават реалност. Мечтите са безплатни, казват. Носят радост, жизнена енергия, присъстват в личния свят на човека, в който невъзможни неща няма. Там всичко е прекрасно.

55. други персонални уроци - За всеки отделен живот душата залага за усвояване в програмата си различна комбинации от нови и от вече отработени уроци, с акценти по приоритетност, с по-голяма или по-малка значимост за душата. Има уроци, които се надграждат по нов начин, като следствие от вече усвоявани в предишни животи, в превъплъщение и роли като мъж и като жена. Те са съпътствани винаги с болка и радост, със страдание и щастие, със загуби и придобивки, с възходи, падения, със силни чувства и психическа неустойчивост...

 Галя Йосифова 

Консултант по психология / Персонален Коуч
Поведенчески анализатор – Взаимоотношения

Житейски и личностни проблеми 
Психологическа диагностика на заболяванията 
Регресивна хипноза / Полет на духа 
Енергийно-лечебна хипнотерапия

Бизнес-психология

e-mail: gacreco@hotmail.com
www.galacreativeconsulting.com 
фейсбук - Galja Josifova





Гласувай:
3



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: paralelno
Категория: Лични дневници
Прочетен: 571274
Постинги: 449
Коментари: 53
Гласове: 681
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930