Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.02.2016 12:01 - Какви уроци усвояваме в Живота? - 6-10
Автор: paralelno Категория: Лични дневници   
Прочетен: 791 Коментари: 0 Гласове:
0



 Какви уроци усвояваме в Живота?

image

6. урокът за дадените обещания, за отстояване на дадената дума - Щом даваме обещание на някого за нещо, е нужно да го изпълним, да удържим на дадената дума, защото ако не го изпълним, се получават следствия, които засягат и двете страни, като бумеранг, като история за довършване в настоящия и/или в следващи животи пренесена за продължение, зануляване, осъзнаване, осмисляне.

7. урокът за не/изпълнение на дадена надежда на някого за нещо, двустранно в двете посоки - Тя изисква реализиране. Този урок има много общо с предходния. Сходни са, но не са едно и също като съдържание. Често в речта си казваме неща, които звучат като дадена надежда, но после бързо биват забравени, нереализирани с дела, дейности, отношение на далият надеждата към получилият я, а това може да повлияе променящо живота му, в неочаквана посока.

8. урокът за жизнерадостта, възторжеността, забавлението в Живота, за остаряването, за промените - Да се учим да се радваме на живота пълноценно с всички наши сетива, искрено, чистосърдечно, осъзнавайки неговата същност, да ценим всеки миг от него, да го изживяваме с радост, усмивка, с любов към всичко и към всички, да се забавляваме, без да го вземаме твърде на-сериозно, е труден урок. От него зависи качеството на живота, който сами си съставяме.

9. урокът за времето Живот и всеки миг от него като безценен дар и щастие за душата - Обвързан е с по-горния урок. Времето живот е най-ценното, което душата, облечена в човешко тяло, има на Земята, наравно с дъха, свободата и правото/задължението да упражнява свободен собствен избор за всичко в живота, сама да взема решенията си как да използва времето Живот така, както на нея й харесва. Времето на земята е линейно, движи се само напред, не се купува, не се продава, не се заменя с нищо друго. То може да се подари с любов и всеотдайност на някого, на кауза, мисия, творчество, но да се пропилява безцелно, да не се цени, да бъде крадено, поробвано, отнемано, е загуба за душата на Земята, даже безотговорност. Времето-Живот е най-ценният подарък, който някой на някого подарява! Този урок е най-вече за осмисляне, осъзнаване, анализиране.

10. урокът за подигравките, обидите, сарказма, иронизирането, унижението, черния хумор – Обвързан е с урока  за възвращаемостта на енергиите, за бумеранга. Каквото мислим и правим на другите (добро или лошо), рано или късно се връща към нас или към наши близки, най-вече към децата ни, с още по-голямо въздействие, защото на тях прехвърлено следствието на бумеранга боли много повече, ако е с негативен знак или радва неимоверно много, ако е с позитивен знак. Подигравката, сарказмът, унижението, иронизирането засягат достойнството на човека, нараняват неговите чувства, емоции, психика, оставят травми за цял живот с тежки последствия, които повлияват негативно в много отношения и посоки върху човека, взаимоотношенията му с хората, дейностите му. Те повлияват цялостно на човека, правят Живота ограничен, пълен със страхове, блокажи, комплекси, издигане на защитни стени против нови наранявания и болки.

Галя Йосифова 
Консултант по психология / Персонален Коуч
Поведенчески анализатор – Взаимоотношения

Житейски и личностни проблеми 
Психологическа диагностика на заболяванията 
Регресивна хипноза / Полет на духа 
Енергийно-лечебна хипнотерапия

Бизнес-психология

 

e-mail: gacreco@hotmail.com
www.galacreativeconsulting.com 
фейсбук - Galja Josifova



Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: paralelno
Категория: Лични дневници
Прочетен: 571250
Постинги: 449
Коментари: 53
Гласове: 681
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930