Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.03.2016 14:42 - За жените – 30 становища - 6
Автор: paralelno Категория: Лични дневници   
Прочетен: 453 Коментари: 0 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 За жените търсещи сигурност 

image

По различни показатели, спрямо житейската философия и мироглед, жените имат отношение към разнообразни критерии и показатели, единият от които е “сигурност”. Тя се изразява в многопосочност: сигурна работа, сигурни заплата-доходи, сигурност в бъдещето, сигурност за децата и родителите, сигурност за дома, сигурност в мъжа до нея в живота, сигурност в стабилността на постигнатия стандарт на живота, сигурност за какво ли още не. Всички те може да са заедно вкупом или някоя от тях може да е приоритетна. В живота се оказва, че няма нищо сигурно и постоянно, всичко е променлива величина. Хубаво е, когато се постигне зона на комфорт, в която има спокойствие, сигурност, хармония за всичко.

Да, така е, но го има само за определен период от време, защото “Всичко тече, всичко се променя: хора, взаимоотношения, мироглед, личностна житейска философия, идеология, околен свят, световъзприемане. Жените, които не усещат себе си способни да се справят сами в живота, по една или друга причина, разчитат на някой друг да им помага в живота, сигурността е фактор, който е постоянно под угрозата да бъде спрян или променен, което срива психически, довежда до много страхове, ограничения, нерешителност, неспособност да живеят Живота. Да изпитваш сигурност, да си зависим от тази получавана от другиго сигурност е загуба на свобода и личен избор за вземане на решения. Каква е цената на сигурността, която много жени търсят у другиго, неуверени и невярващи в себе си, че могат сами да я постигнат?

Мили жени, вие, които усещате-осъзнавате за себе си, че сигурността в живота за вас е трудно постижима, това ви прави ограничени и зависими от други хора, знайте, че няма невъзможни неща! За всяко препятствие по Пътя, за всяка несигурност, ограничение, има решение! Важно е да се осмелите, да вярвате в себе си, в собствените си сили и личностен потенциал, да проявите смелост и дръзновение, да направите първата крачка към промяната, която ще ви помогне сами да разчитате на себе си, сигурността ви всячески да е ваше владение и вие да решавате кога, как, какво, по какъв начин и т.н. Когато се научите  сами на себе си да разчитате, тогава подкрепата от други хора към вас ще е добре дошла, но не и основна за вас, само допълваща, надграждаща.

следва продължение...

Галя Йосифова 
Консултант по психология / Персонален Коуч
Поведенчески анализатор – Взаимоотношения

Житейски и личностни проблеми 
Психологическа диагностика на заболяванията 
Регресивна хипноза / Полет на духа 
Енергийно-лечебна хипнотерапия

e-mail: gacreco@hotmail.com
www.galacreativeconsulting.com 
www.moyatjivot.com
фейсбук - Galja Josifova



Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: paralelno
Категория: Лични дневници
Прочетен: 572149
Постинги: 449
Коментари: 53
Гласове: 681
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930