Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.04.2016 16:25 - За жените – 30 становища - 12
Автор: paralelno Категория: Лични дневници   
Прочетен: 656 Коментари: 0 Гласове:
2



 За жените - 30 становища
image

12. За жените принасящи себе си в жертва – Живеем във време, в което много жени се усещат в позиция на подчиненост, липсваща, ограничена свобода, манипулирани, следващи волята на друг/и, неживеещи така, както на тях им се иска, защото са подвластни на обстоятелствата на околния им свят, начина на живот, обкръжението им, позицията в обществото, работната среда, отговорностите към деца, родители, дом, финансови обвързаности, поради какви ли не още причини, които не им позволяват да живеят така, както те желаят за себе си, създаваща усещане в тях, че са жертва. Животът се възприема като мъчение, изтощение, наказание за някогашни недобри проявления към някого, което като бумеранг се връща при тях, за да осъзнаят какво има да осмислят и променят в живота си.

Да си в ролята на жертва за някои дори е удобна причина да не поемат отговорности, да се примиряват, че “така им е писано”, нямат сили да променят нещо в живота си, защото изграждат зона на комфорт, в която това, с което са свикнали, е познато, а всичко друго е непознато, носещо страхове, съмнения, паника, как ще се справят. Животът в ролята на жертва е ограничение на периметъра за проявления, в който душата да може да разгръща творческия си потенциал, а духът е като в затвор, не може да управлява свободния си избор за решения за действия.

Дните са трудни, с повече оплаквания, негативизъм, с бледа светлина в тунела за радост и щастие. Любовта е химера, която я има за другите, но не и за тези, живеещи в капана на жертващите се, подчинени на другите, неживеещи за себе си. В обществото има не една и не две възприети рамки за социална принадлежност, на различни нива: в семейството, в работна среда, сред близките. Жената често е в подчинена роля: работеща, домакиня, съпруга, майка отглеждаща и възпитаваща децата, приятелка, любима, в различни социални роли, работата, отговорност към родителите, какво ли още не се струпва на главата на жената, тази, която е възприела а себе си да е в тази роля.

Мили жени, вие, които усещате-осъзнавате за себе си, че живеете в капана на ролята “жертва”, условията, при които живете често ви поставят в такава роля, но не бързайте да се отчайвате. Спрете за малко и се замислете, какъв е животът ви, какво преобладава в него, къде сте вие в него като позиция, като значим фактор. Помнете, че нищо не се случва случайно, има замисъл. Когато осмислите, анализирате, осъзнаете защо се намирате в това положение, ще разберете, че всяко нещо има две страни (позитивна и не толкова), печелите нещо за сметка на нещо друго. Няма постоянно положение, всичко е в движение, променят се периодите. Винаги идват възможности за новости в живота, които са шанс за вас да промените участието си в живота, да го заживеете като жизнерадостен свободен да решава сам съдбата си човек. Важното е да знаете, че няма невъзможни неща, че всичко се постига, стига да сте наясно какво точно желаете, да се стремите към осъществяването му.

Благодарете на трудностите, че ви поставят на изпитания, за да разберете на какво сте способни, колко сте издръжливи, как постигате успехите си, какво учите, усвоявате като опитности чрез дарбите, талантите, уменията си. Премахнете призмата на органичаващите погледа и възприятията ви за света рамки, усещайте се свободни с духа си! Той знае в каква посока да ви води, за да стигнете там, където е вашето щастливо пълноценно проявление в живота. Променяйте гледните си точки за всяко едно нещо и ще разберете, че всъщност нищо не е такова, каквото изглежда, че може и да се окаже, че живеете щастливо, а вие да си мислите, че сте жертва и живеете в ограничен свят. Животът е хубав, затова душата се радва да слиза в ново превъплъщение роля на Земята! Повярвайте в това и живейте свободно!

следва продължение...

Галя Йосифова 
Консултант по психология / Персонален Коуч
Поведенчески анализатор – Взаимоотношения

Житейски и личностни проблеми 
Психологическа диагностика на заболяванията 
Регресивна хипноза / Полет на духа 
Енергийно-лечебна хипнотерапия

e-mail: gacreco@hotmail.com
www.galacreativeconsulting.com 
www.moyatjivot.com
фейсбук - Galja Josifova



Гласувай:
2



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: paralelno
Категория: Лични дневници
Прочетен: 570894
Постинги: 449
Коментари: 53
Гласове: 681
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930