Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.05.2016 12:59 - За жените – 30 становища - 14
Автор: paralelno Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1019 Коментари: 0 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 За жените - 30 становища

14. За жените обичащи да обичат 

image

Обичта и любовта са две отделни думи със съдържание, в което има много сходства и разлики. Казваме “Обичам те!”, а “Любя те!” възприемаме само в смисъла на интимната близост между мъжа и жената. Обичта е неизменна част от Любовта! Може да има обич без силно изразена любов в нея, но любов без обич няма. Помислете над това! Жените умеят и двете, докато при мъжете има по-голям контраст в проявите на обич и любов. Да обичаш е като въздуха, който дишаме. Жената обича всеотдайно, влага цялата себе си като душевност в обичта - чувства, грижи, загриженост, подкрепа, споделеност, съпричастност, доверие...

Обичта на жената е многовариантна – към детето, мъжа, майката, бащата, близките, но е най-малка лично към себе си, като към жената, която са. Това поражда много негативни за нея следствия, ако не съумее да проявява и към себе си обичта, която дава на другите. Жените не могат да живеят без да обичат. Биха могли без любов, но не и без обич! Много мъже не разбират обичта на жената, което поражда конфликти, наранява чувствата и душевността й.

Мили жени, вие, които усещате-осъзнавате за себе си, че обичате да обичате, продължавайте да се усещате по този начин, надграждайте проявите си в обичта по многообразни начини, дори да не ви разбират тези, на които я давате! Учете любимия човек до вас на обич! Не се отчайвайте, ако трудно възприема, ако не прави разлика между Обич и Любов. Обичайте свободно, без ограничения до каква степен да се проявявате открито в истинската си същност! Когато обичате, сте ярка светлина, която завладява, успокоява, твори, изгражда, развива, създава благини, които имат силен енергиен заряд.

Ограничавате ли обичта си, все едно ограничавате свободата си, затваряте детето в себе си в рамки, което ви създава вътрешен дискомфорт, слагате маски, влизате в роля, за да се пригодите към обстоятелствата в околния свят, който изисква от вас да не сте себе си, а да сте това, което е нужно за статуквото. Животът в роля, с маска, без обич е затвор за душата. Не си го причинявайте! Бъдете смели, решителни, отстоявайте себе си, обичайте! Тази ваша устойчивост ще ви даде опора, която ще ви подкрепя по Пътя в живота, да давате обич и да получавате обич, в едно с Любовта!

следва продължение...

Галя Йосифова 
Консултант по психология / Персонален Коуч
Поведенчески анализатор – Взаимоотношения

Житейски и личностни проблеми 
Психологическа диагностика на заболяванията 
Регресивна хипноза / Полет на духа 
Енергийно-лечебна хипнотерапия

e-mail: gacreco@hotmail.com
www.galacreativeconsulting.com 
www.moyatjivot.com
фейсбук - Galja Josifova



Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: paralelno
Категория: Лични дневници
Прочетен: 567119
Постинги: 449
Коментари: 53
Гласове: 681
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031