Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.08.2016 09:01 - За мъдростта ТЪРПЕНИЕ и за бактерията "търпение"
Автор: paralelno Категория: Лични дневници   
Прочетен: 867 Коментари: 0 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 За мъдростта ТЪРПЕНИЕ и за бактерията "търпение"

image

 

Свикнали сме да приемаме съдържанието на думите, които ползваме като понятие еднолинейно, без да отдаваме внимание на това, че както всичко друго и те съдържат многоаспектен смисъл.

Мъдростта ТЪРПЕНИЕ е висша проява на осъзнатост, на умението да си космополит, да се издигаш и поставяш над нещата, да си в хармония със себе си и целите, които имаш пред себе си като Път в Живота.

Бактерията "търпение" е вид фалшивост, която често ползваме, защото в ситуацията, в която сме поставени нямаме друг изход-избор, освен да си наложим маската "Търпение", да влезем в роля, за да оцелеем, за да се самосъхраним от агресията и вмешателите в живота ни, които ни обиждат, нараняват, травмират, обсебват, манипулират по всевъзможни начини.

Свикнали сме да се занимаваме с голяма отдаденост и загриженост на пречистването на тялото и организма, и забравяме или не се досещаме, че обременяваме и свръх-претоварваме душевността си (психика, нервна система, емоции, чувства) и енергийните си тела - като цялост довеждаме цялостната си клетъчна памет до такава степен на замърсеност и обремененост, което в крайна сметка многоаспектно ни разрушава - всячески: в здравословен аспект, психика, нервна система, лична себеоценка, себеотричане-себеНЕобичане, вина, страхове, блокажи и какво ли още не...

Заплащаме висока цена заради привикването да живеем с бактерията "търпение". Досещаме се за нея, когато стане вече твърде... твърде късно...

Този житейски урок не се усвоява лесно, защото не знаем, че преминаваме през него. Имаме ли тази осъзнатост, тогава ще сме стабилни и устойчиви в мъдростта ЖИВОТ.

Галя Йосифова 
Консултант по психология / Персонален Коуч
Поведенчески анализатор – Взаимоотношения

Житейски и личностни проблеми 
Психологическа диагностика на заболяванията 
Регресивна хипноза / Полет на духа 
Енергийно-лечебна хипнотерапия

 

e-mail: gacreco@hotmail.com
www.galacreativeconsulting.com 
фейсбук - Galja Josifova



Гласувай:
2



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: paralelno
Категория: Лични дневници
Прочетен: 570910
Постинги: 449
Коментари: 53
Гласове: 681
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930