Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
08.09.2016 15:15 - ЩАСТИЕТО Е ВЪПРОС НА ЛИЧЕН ИЗБОР
Автор: paralelno Категория: Лични дневници   
Прочетен: 858 Коментари: 0 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Щастието е въпрос на личен избор

image


http://shirinan.com/citati/kniga-2/301-shtastieto-e-vupros-na-lichen-izbor

Да бъдеш щастлив се оказва един от най-лесните и в същото време един от най-трудните уроци, които душата усвоява в своето земно превъплъщение. Многозина хора търсят щастието вън от тях, но когато го открият, те много лесно го губят, защото светът, в който живеем е динамичен и се променя с всеки изминал ден. Едно е сигурно, че днешният ден никога няма да се повтори, а утрешният може да не е така благосклонен към нашата визия за щастлив живот.

Едни хора откриват щастието в своето здраве, други са несметно богати на здраве, но в същото време това не ги прави щастливи. Хората са свикнали да определят своето щастието в миговете, които изживяват, когато получат това, което най-много им е липсвало. Но докато се случи това, животът продължава и понякога отминава много време, докато достигнем своята цел в живота, която в съзнанието на човек определя мига на неговото върховно щастие.

Много хора живеят по този стереотип, но знайте, че всеки отминал ден, в който не си позволявате да бъдете щастливи, е един непълноценно изживян ден. Щастието е въпрос на избор и може да се открие във всичко. Огледайте се и вижте на колко много неща сте богати. Всичко това, което вече имате, ако го нямахте, щяхте да копнеете за него и да определяте своето щастие в това да го имате.

Сега, след като го имате, защо не сте щастливи? Защото щастието е въпрос на личен избор. Научете се да вървите по своя път с благодарност и любов за това, което вече имате и тогава можете да бъдете сигурни, че щастието ще се вкорени дълбоко във вас. То е състояние на духа, а духът се радва на всеки наш успех, а успехите в живота ни са толкова, колкото ние самите ги ценим и определяме като такива.

Откъс от книгата "ДА ОТКРИЕШ ЩАСТИЕТО ВЪТРЕ В СЕБЕ СИ - Част от поредицата да погледнеш на живота от високо"




Гласувай:
2



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: paralelno
Категория: Лични дневници
Прочетен: 566581
Постинги: 449
Коментари: 53
Гласове: 681
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031