Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.11.2016 12:14 - За жените – 30 становища - 19
Автор: paralelno Категория: Лични дневници   
Прочетен: 607 Коментари: 0 Гласове:
1



 За жените - 30 становища - 19

image

За жените живеещи в недоимък 


В България има рязка граница в стандарта на живот в различните населени места - в София, в големите градове, в малките, в селата. Недоимъкът може да се разглежда от различни гледни точки: от битов характер в дома, от материален и финансов-паричен характер, от обкръжението (хора, с които да споделяш искрено и с доверие), от личния мироглед за периметъра на личностно проявление в живота, от ресурсите на душата като нейно богатство, да може да прави нещата, които желае, въпреки всичко и въпреки всички, да е в състояние да прави “от нищо нещо”, дори когато на пръв поглед изглежда невъзможно да се постигне успех в желаното дръзновение.

Осъзнавайте, осмисляйте това, че недоимъкът не е само от финансово-материален-битов характер, но и от духовно-душевен-енергиен-творчески-ресурсен-личностен характер. Беден духовно човек може да живее в материално охолство. Богат във финансово отношение човек може да живее в недоимък на духовно осмислен живот.

Много жени в страната ни са в недоимък на възможности за личностно и творческо проявление. Семейството, децата, родителите, работата, домът, заработването на пари са приоритети, които поставят жената в подчинено положение, в което тя трудно намира начин да направи нещо лично за себе си – като жена, като личност, като творец, като човек със свои желания в живота. по този начин недоимъкът за нея е многофакторен, определящ начина й на живот, с усещанията й за не/удовлетворение от проявите си в него.

Мили жени, вие, които усещате-осъзнавате за себе си, че недоимъкт в живота ви е непреодолим и съществено влияе на себеоценката ви, на качеството ви на живот, на не/щастието ви в него, не се тормозете, не унивайте! За всяко нещо има решение, важното е да пожелаете да действате в посока промяна към по-добро, базирайки се на ситуацията, в която се намирате, тук и сега, като изходна точка.

Замислете се, как живеете, какво ви заобикаля като дадености, какво имате, какво нямате, как то влияе на качеството ви на живот и на себеусещането ви в него. никога човек не е напълно беден! Дали си богат или беден, дали живее в недоимък умът определя, а не душата! Тя е богата на мъдрост, на опитности, на творчески потенциал и качества на личността, с ресурси на характера, с които е пребогата.

Недоимъкът в околния свят на живота винаги подлежи на промяна. Важното е да го осъзнаете, да определите за себе си кое от това, с което разполагате ще ви помага да промените недоимъка, да го превърнете в достатъчност. За това са ви нужни собствените ви представи за живота, който желаете да живеете. Всички ограничения са преодолими. Всеки недоимък, както и всичко останало, си има плюсове и минуси. Замислете се над това, какво ви дава и от какво ви лишава той.

Когато имате ясна представа за същността на това, което ви липсва и на това, което имате, бихте могли да оформите своите представи за това, какви промени желаете да внесете в живота си, как да живеете в достатъчност на всичко нужно за вас, за да се усещате щастливи, удовлетворени, жизнерадостни.

Пари се печелят, дом се строи, наема, премества, променя. Работа и приходи можете да придобивате по разнообразни начини. Социална, приятелска, работна среда можете да променяте според даденостите на личността ви. Семейство, дом, деца, родители можете да обгрижвате по много различни начини. важното е да освободите мислите си, разума си от представите за недоимък, за невъзможност да предприемате стъпки за промяна към по-добро, така, както усещате, че желаете да се случват нещата в живота ви.

Недоимъкът на свобода, простор за проявление, посоки и възможности за реализация на потенциала ви също подлежи на промяна. Няма нещо, което да не може да бъде променено! Важно е да го осъзнавате, да го желаете, да дерзаете, да сте търпеливи, да не се отказвате, да сте гъвкави, многовариантни, организирани, да не се възприемате като жертващи се в името на другите, те да са добре. Благодарете на недоимъка, че е мъдър учител провокатор мотиватор за вас, да действате, да не стоите на едно място, да се развивате, да живеете радостно!

следва продължение...

Галя Йосифова 
Консултант по психология / Персонален Коуч
Поведенчески анализатор – Взаимоотношения

Житейски и личностни проблеми 
Психологическа диагностика на заболяванията 
Регресивна хипноза / Полет на духа 
Енергийно-лечебна хипнотерапия

e-mail: gacreco@hotmail.com
www.galacreativeconsulting.com 
www.moyatjivot.com
фейсбук - Galja Josifova



Гласувай:
1



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: paralelno
Категория: Лични дневници
Прочетен: 571148
Постинги: 449
Коментари: 53
Гласове: 681
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930