Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.11.2016 07:00 - За жените – 30 становища - 20
Автор: paralelno Категория: Лични дневници   
Прочетен: 524 Коментари: 0 Гласове:
1



За жените - 30 становища - 20  

image

За ученолюбивите жени 

Учението е присъщо за всеки човек, необходимост за развитието и израстването на личността, на разгръщане на творческия потенциал. Възможности за учение в сегашния свят има всякакви: университети, колежи, институти, школи, семинари, интернет, книги, учители появяващи се по Пътя в живота. Не винаги жените могат да учат това, което в себе си усещат като призвание, поради разбираеми обстоятелства, от един или друг характер. В подчинена среда са много жени, от финансова материална гледна точка, родителска намеса, от несъгласие на съпруга жената да се развива с ученолюбие, от прекалена заетост, липса на време, от физическа и умствена умора.

В патриархалния свят, в който живеем да се докаже една жена е вид еманципация, която не се толерира много от мъжкия свят или се подчиняват способностите на жената в услуга на мъжете властващи лидери. Различни са вариантите, в които попада жена, мечтаеща, дерзаеща да учи, да развива способностите си. Житейските ситуации пораждат не един казус, пред който се изправя тя, водещ я до избора, как да постъпи, какво решение да вземе: да се откаже поради спиращите я обстоятелства и фактори или да търси варианти за реализация на стремежа си за учение.

Много жени се отказват, неспособни да се справят с избора, как да постъпят и страдат, затварят се в себе си, потискат надълбоко желанията си, боли ги душата, че не са сред щастливките, които го могат. Има и жени, успели да вземат решение за отстояване на себе си, за следване на мечтите си да учат, но заплащат висока цена за това, чрез болка, страдание, ограничения, манипулиране, които близките или други хора им оказват.

Мили жени, вие, които усещате-осъзнавате за себе си, че желаете да учите, да се развивате, но не сте в състояние да си го позволите, вие си знаете по какви причини. Осъзнавайте, че животът е предизвикателство, че той самият е училище за всеки човек! В него усвояваме, придобиваме опитност в много важни житейски уроки, с поуки и познания, които ни носят мъдрост. Препъни камъни по пътя към учението често има. Това не го прави невъзможно за реализация. Важното е да го искате силно, да сте търпеливи, да не се отказвате, да търсите варианти за различни форми на учение. Не само университетът е важен!

Много жени са доказали себе си като отлично справящи се в живота без да имат диплома за висше образование по някаква специалност. Да си с диплома не означава, че си можещ и талантлив. Търсете за себе си форма на учение, която ви дава възможност да развивате потенциала си, способностите, талантите, които носите в себе си. Самообразовайте се. Не се отказвайте! Творете! Учението е на всяка крачка около вас! Имайте поглед за тях, приемайте ги с благодарност, развивайте се чрез тях! Не е нужно разрешение от когото и да било, за да учите.

Вашият живот е ваша отговорност. Каквото успеете да направите за себе си, това ще са успехите ви за развитието ви. Не се сърдете на другите, ако ви спират, не ви позволяват да учите. Приемете, че са провокатори-мотиватори за вас, как да преодолявате по Пътя си препятствията. Те са учител за вас. Търсете варианти. Не спирайте да сте упорити в стремежа си за учение, себеразвитие, себедоказване чрез способности, умения, дадености, които с лекота ползвате. Лесно полученото учение не е дълготрайно, не носи ползотворността, която душата очаква за развитието си. Парите не купуват учение. Връзките в обществото като уреждане на някаква позиция не са средство за учение.

Трудният път е истинското учение!

следва продължение...

Галя Йосифова 
Консултант по психология / Персонален Коуч
Поведенчески анализатор – Взаимоотношения

Житейски и личностни проблеми 
Психологическа диагностика на заболяванията 
Регресивна хипноза / Полет на духа 
Енергийно-лечебна хипнотерапия

e-mail: gacreco@hotmail.com
www.galacreativeconsulting.com 
www.moyatjivot.com
фейсбук - Galja Josifova



Гласувай:
1



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: paralelno
Категория: Лични дневници
Прочетен: 572959
Постинги: 449
Коментари: 53
Гласове: 681
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930