Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.11.2016 07:00 - За жените – 30 становища - 21
Автор: paralelno Категория: Лични дневници   
Прочетен: 641 Коментари: 0 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
За жените - 30 становища - 21 

image

За вечно болните оплакващи се жени 


Цялостното здраве на жената е повлияно от какво ли не: за организма и тялото от храната, от въздуха, от водата; за психиката и нервната система, за емоциите и чувствата от ежедневните изживявания в общуванията с всички хора, с които влиза във взаимодействие (в работата, в дома и в семейството, в обществото), с причинно-следствени резултатности, които повлияват на жизнената енергия, на имунната система, вкупом на всичко, което тя изживява, с различна натовареност и обремененост, която натрупва през годините.

Това е причината много жени да завишават въздействието на мъжката енергия в себе си като вид защитен механизъм, като средство за оцеляване и устойчивост на процесите, които с нищо не олекотяват положението й, начина й на живот, дори обратното, повече затормозяват. Сигналната система на тялото показва какво го обременява, от какво и защо страда чрез болки. В клетъчната памет на всяка една клетка се натрупва разболяваща травмираща обремененост.

В различните възрасти под влияние на тези сложни фактори жените издържат и се нагодяват по своя си начин, за да ги има още в живота, в който не живеят така, както на тях им харесваа, а както успеят да се справят. Под това напрежение много жени не издържат, споделят, оплакват се от дискомфорт, от затваряне в себе си, от липса на радост и смисъл в живота, от заболявания, които не разбират защо се появяват, как да лекуват, как да се почувстват щастливи.

За някои жени това споделяне се превръща в не/осъзнато постоянно оплакване, а това натоварва другите около тях, което от своя страна води до влошаване на взаимоотношенията и комфорта в живота. Много други области на живота се повлияват по негативен начин от това неразположение на жената. Превръща се в досада, която води след себе си още по-тежки усложнения в общуването.

Мили жени, вие, които усещате-осъзнавате за себе си, че не/осъзнато навлизате в това описано състояние, не сте разбрали как сте стигнали дотук, не допускайте да изпитвате чувство за вина, да се самокритикувате за неспособност да се справяте с процесите на живота. Вие най-добре знаете какво изживявате, през какво сте преминали, което никой друг не би могъл да разбере, ако не е бил вече във вашето житейско състояние.

Има жени, които манипулират околните чрез оплаквания, защото се нуждаят от внимание и любов, от доброта и грижа, от жизнена енергия, която само не знаят как да си набавят. Ако сте допуснали това да се случва, замислете се, дали сте направили всичко, което е било по силите и възможностите ви, за да не достигате до това положение. Чувствате ли се безсилни да се справите сами с внасянето на положителни промени в живота си, потърсете подкрепа от специалисти, които да ви насочат, подпомагат.

Споделянето е на една крачка от оплакването, когато темите са с негативно съдържание. Имате нужда да бъдете изслушани, да получите съвет, да срещнете разбиране, толерантност, доброта, любов. От изнервени да слушат едно и също хора в обкръжението ви това трудно ще се случи. Трудно ви е, но да си постоянен слушател е също трудно постижимо. Има много начини за самопомощ, когато усетите, че се превръщате в постоянно оплакващи се и боледуващи.

Няма кой друг освен вас да разбере най-добре какво чувстват и изживяват душата и духът ви, организмът и тялото ви, затова, намирайте начин да си водите дневник, да говорите пред цветята или пред чаша с вода, да изливате душевно-емоционалното си състояние спонтанно, искрено, без задръжки и усещане за вина, че натоварвате и/или обременявате някого със споделянето си.

Замисляйте се над това, как сте живели, как сте се проявявали в живота, как сте стигнали до това положение на болни и негативно затормозени душевности. Осъзнавайте причините, работете със себе си, с клетъчната си памет. Това ще ви дава идеи и тласък как да се променяте към по-добро, да оздравявате, да сте жизнени, енергични, изпълнени с позитивизъм, в добри взаимоотношения с другите хора. 

следва продължение...

Галя Йосифова
Консултант по психология / Персонален Коуч
Поведенчески анализатор – Взаимоотношения
Житейски и личностни проблеми
Психологическа диагностика на заболяванията
Регресивна хипноза / Полет на духа
Енергийно-лечебна хипнотерапия
e-mail: gacreco@hotmail.com
www.galacreativeconsulting.com
www.moyatjivot.com
фейсбук - Galja Josifova



 




Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: paralelno
Категория: Лични дневници
Прочетен: 571396
Постинги: 449
Коментари: 53
Гласове: 681
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930