Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.12.2016 07:00 - Основни уроци усвояване във всеки един живот на Земята - 65
Автор: paralelno Категория: Лични дневници   
Прочетен: 892 Коментари: 0 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Основни уроци усвояване във всеки един живот на Земята

image

65. урокът за трансформациите на физическото тяло 

Храната, която приемаме, всеки ден, по наш избор или поради липсата на избор и възможности, по ред причини, не е единственият фактор, който оказва влияние върху физическото ни тяло. То е в едно цяло с организма, но са и отделни самостоятелни величини, две в едно, също както духът и душата са в едно единно цяло.

В цялостната клетъчната памет, в която натрупаните спомени от позитивните-негативните изживявания се съхраняват (от всички минали животи и от настоящия) оказват много силно осезаемо влияние върху нашите външен вид, форма на физическото тяло, здравето ни.

Повлиява се от климатични условия, от енергийни космични влияния, от изживяванията на психика-нервна система-емоции-чувства, които ежедневно ни поставят на изпитания в различните събития, през които преминаваме всеки ден, причинно-следствените резултати от които физическото тяло възприема по свой си начин и натрупва в клетъчната памет на всяка своя клетка.

Трансформациите на тялото е урок за всекиго. Какво правим с тялото си, как се отнасяме към него (като физическо тяло и като организъм в едно) и до какво довежда това, всеки разбира сам по себе си. Когато не се обичаме, когато правим какво ли не, за да го накараме да отслабне, да има визията и размерите, които желанията ни ни диктуват, без да се замисляме за това, как би ги възприело то, е малка част от важността на този урок.

В различните възрастови периоди то променя формата си, визията си, теглото си, не защото зависи от храната, която поемаме, а от това, как осмисляме живота си, дали осъзнаваме житейските уроци, през които преминаваме (защото то участва във всички тях), дали сме в мир, хармония и баланс между дух-душа и ум-тяло, дали жизнената ни енергия не е затлачена, дали енергийните ни жизнени центрове са отворени и проходими, дали сме в баланс между даването и получаването, дали обичаме себе си, дали живеем така, както ние желаем, дали сме в баланс и хармония между мъжка-женска енергия, дали ние управляваме психика-нервна система-емоции-чувства или те нас, дали се самообвиняваме, нараняваме, дали живеем в голямо населено място или сред природата, дали полагаме грижи с любов към  организма и тялото си, дали живеем във вредна среда.

Списъкът е дълъг. Обществото е вторачено в модата, в налагането на стереотипи, рамки, правила, определения за не/красиво, което силно повлиява на отношението на човека към себе си и тялото си, което е дом и транспортно средство за духа и душата, да следват избрания Път в Програмата-Живот, в ролята-превъплъщение, в което душата е избрала да усвоява ценни важни нужни житейски уроци като мъж/жена, които й помагат в личностното и духовно развитие.

Не травмирайте тялото си, а се вслушвайте в неговите нужди, които са в неразривна пряка връзка с нуждите на душата! Обичайте се такива, каквото сте! Дайте свобода на тялото, не го подчинявайте, не го травмирайте! Така сами си създавате негативна обремененост, която после ще трябва да осъзнавате и полагате усилия да се пречиствате от нея, да я пренасяте като негативен товар за следващи животи.

Каквото сами си направим, няма кой друг да ни го направи. Ние си носим следствията от нашата суетност, неразбирания, желания. Другите ни възприемат и обичат не заради тялото и външния вид, а заради душата и личността ни. Учете този урок! 




Гласувай:
2



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: paralelno
Категория: Лични дневници
Прочетен: 566580
Постинги: 449
Коментари: 53
Гласове: 681
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031