Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.12.2016 21:27 - За жените – 30 становища - 28
Автор: paralelno Категория: Лични дневници   
Прочетен: 355 Коментари: 0 Гласове:
1



 За жените 30 становища - 28
image

За жените понасящи домашно и психологическо насилие 

 

Мъжкият свят често е манипулиращ жените, в немалко случаи нараняващ ги по различни начини: с физическо насилие, с агресивен алкололизъм и бруталност, с изнасилвания като жена, психологически чрез лоши думи, обиди, нападки, обвинения, хули, с поведение, с отношение уронващи достойнството й на жена и личност.

В практиката ми като психолог в 95% от случаите житейските казуси на жените имат такива изживявания, които водят след себе си безброй различни травмиращи причинно-следствени резултатности, с негативно влияние във всички сфрери-области-аспекти-направления на живота им.

Има жени, които се осмеляват да напуснат тази среда, в която понасят всичко това, за да внесат положителни промени в живота си и заживеят без насилие от страна на мъжете към тях. По-голям е броят на жените, които не се осмеляват, поради различни страхове или от невяра в себе си, че ще се справят сами, от опасения дали няма да стане по-лошо за тях, ако не успеят с промените.

Страхът неизменно присъства в ежедневието им, парализира всички надежди за по-добър живот, без насилие. Доверието е силно занижено, вярата е едва мъждукаща, жизнената енергия е слаба за осмеляване за действия и за противопоставяне. Неразбирането от страна на близки-роднини още повече засилва страха и невъзможността за постигане на успех, поради липсата на подкрепа и помощ.

Заболяванията и нестабилното здраве са неизменен спътник утежняващ още повече и без това нелекия начин на живот на тези жени. По тази причина много жени се разболяват от рак на гърдата и на половата система, защото душата и тялото не са в състояние да понасят повече страдания, които агресивният мъжки свят им причинява. Затварят се навътре в себе си, състаряват се бързо. Когато не могат повече да издържат да живеят така, напускат живота. Възрастта е без значение.

Мили жени, вие, които усещате-осъзнавате за себе си, че в живота ви се случва да понасяте агресивно мъжко поведение и отношение (от мъжа до вас, с когото споделяте живота си, баща, брат, син, колеги, работодатели, навън в обществото) по начини, които ви наскърбяват, обиждат, унижават, нараняват физически и/или психически, уронват достойнството ви на жена и личност, не се примирявайте, не се предавайте, не се отказвайте да дерзаете да промените положението на нещата за вас в средата, в която изживявате страдания, а търсете начини за промяна! 

Нужно е първо да се замислите, защо ви се случва всичко това. Прегледайте всяка една взаимовръзка-взаимоотношение с всеки мъж, който има нараняващо поведение към вас. Задавайте си въпроси, бъдете обективни. Не гледайте на себе си от позицията на жертва. Проследете историята на общуването между вас от позицията на страничния наблюдател. Така бихте могли да видите себе си от друга гледна точка, която е убягвала от вашето полезрение, не сте й обръщали внимание, по различни причини.

Осъзнайте какви уроци усвоявате с тези изживявания касаещи общия глобален урок за общуването между двата пола, как мъжът се отнася към жената, как тя се отнася към него, как усвоявате урока за любовта в интимен план, урока за доверието, урока за себеотстояването, себесъхранението, решимостта, смелостта да предприемете първата крачка в посока промяна към по-добро. Нужно е добре да осмислите житейските уроци, които душата ви е заложила за усвояване в Програмата-Живот, през която преминавате всеки ден в различнисъбития.

Винаги има кой и какво да ви помага в тази посока. Важното е да пожелаете да направите първата стъпка - себевглъбяването-осмислянето. Има много начини за действия. Зависи какъв е казусът ви, какъв вид травми сте придобили от отношението на мъжкия пол към вас. Важен фактор за успеха е да не мислите за себе си като жертва. Да живете като жертва е вид предателство към самите вас. Не го допускайте!

Осмелявайте се да се стремите към промяната! Всичко и всеки се променя. Животът е движение. Вярвайте, че има кой да ви подаде ръка за помощ и подкрепа по този път, дори да не знаете откъде ще се появи. Много жени са успели да го постигнат и живеят различно от преди това. И вие го можете! Дерзайте!

 

следва продължение...

Галя Йосифова 
Консултант по психология / Персонален Коуч
Поведенчески анализатор – Взаимоотношения

Житейски и личностни проблеми 
Психологическа диагностика на заболяванията 
Регресивна хипноза / Полет на духа 
Енергийно-лечебна хипнотерапия

e-mail: gacreco@hotmail.com
www.galacreativeconsulting.com 
www.moyatjivot.com
фейсбук - Galja Josifova



Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: paralelno
Категория: Лични дневници
Прочетен: 567010
Постинги: 449
Коментари: 53
Гласове: 681
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031