Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.12.2016 07:00 - За жените – 30 становища - 29
Автор: paralelno Категория: Лични дневници   
Прочетен: 378 Коментари: 0 Гласове:
0



 За жените 30 становища

image

29. За жените имащи проблеми с родителите си (и/или с родители на любимия си)

Да си в постоянно разбирателство с любимия човек до себе си не винаги се получава, по ред причини идващи от външния околен свят (хора, работна среда, космични енергийни влияния, условия фактори, събития, които са неизменно присъстващи в ежедневието ни и не на последно място – личностното-духовно-творческо развитие-изграждане-разгръщане на всекиго в партньорската двойка.

Когато жената “лети” в развитието си, а мъжът до нея в живота не проявява желание и интерес да е с нея в синхрон и той също да “лети”, тогава се получава разминаване в интересите и нуждите, които повлияват на взаимоотношенията между тях. Трудно е да криеш, не показваш истинската себе си, да си налагаш ограничения, да премълчаваш, за да не се стига до разговори, в които няма разбиране, няма единомислие, няма толерантност, възприемане на заетата позиция.

В немалко случаи се стига до наранявания от думи, отношение, поведение или до избор, дали да продължиш живота си с този мъж, който не само не те разбира, но и те наранява. По подобен начин се случват и неразбирателства с майка, с баща, които имат други представи за дъщеря си, как да живее живота си, с какво да се занимава, как да бъде щастлива, според техните виждания за щастието и успехите в живота.

В твърде много случаи жената носи следствията от детството си, когато не е получавала храната-любов и подкрепа за развитието си в живота. Това повлиява и на взаимоотношенията с родителите на мъжа, с когото споделя живота си. Наслагват се болка, отчуждение, неразбиране, самотност, усещане за изоставяне, незачитане на личността, нуждите.

В такива случаи неразбираната неподкрепяна жена търси съпричастност извън близките и дома, защото има потребност да среща съмишленици, себеподобни, с които да се усеща себе си, да е  разбирана, подкрепяна, мотивирана да продължи по Пътя си, без да отказва да следва живота си.

Мили жени, вие, които усещате-осъзнавате за себе си, че се намирате в подобна ситуация, да сте “чужда сред своите и своя сред чуждите”, да живеете потиснато, да слагате маски, влизате в роли, за да се самосъхраните, да не ви нараняват или вие да не наранявате обичани хора, не се отказвайте да следвате своя житейски път! Не правете компромиси със себе си, за да угодите на някого по някаква причина, дори тя да се нарича Любов, Привързаност, Отдаденост.

Помнете, че сте в този Живот, тук и сега, в ролята-превъплъщение на жената, която сте, по желание на вашата душа. Носите отговорност пред нея, пред себе си за изпълнението на вашата Програма Живот, след това сте отдадена на съпричастност и всичко друго, което ви обвързва с други хора.

Помислете за това, какво губите и какво печелите, ако продължите да сте в тази ситуация на неразбиране, неподкрепа, разминавания в представите за живеенето на живота, влизане в роли с маски, да не сте себе си, а такава, каквато другите очакват от вас да сте.

Помислете по същия начин и за това, какво печелите и какво губите, ако предприемете стъпки да отстоявате себе си, да не правите компромиси със себе си в името на това да съхраните нечия любов, която не ви възприема такава, каквато сте, а ви моделира по своите представи, дали си струва да го правите за да се харесвате на родители (вашите или неговите), за да живеете спокойно, но затворена в себе си.

Едва ли бихте могли да угодите на всекиго и на всекиго да се харесвате. Не е нужно. Важно е вие да се харесвате-обичате-възприемате-одобрявате такава, каквато сте, във всеки един миг от живота си, не другите. Вашата душа това очаква от вас, нея да следвате, а не какво искат другите от вас.

Колкото и да ви е трудно да повярвате в себе си, положете усилия, не се колебайте да изясните за себе си какво е важно за вас в живота и следвайте този път. По него ще срещате нови хора, нови любови, нови предизвикателства за себеотстояване, разгръщане на личностния-творчески потенциал, който носите в себе си. Всичко тече, всичко се променя. Вие също. Другите също.

Не стойте на едно място, а живейте, отдадени на себе си и своята мисия в живота! Можете го! Само се осмелете да се вглъбите в себе си и чуете гласа на душата си!

следва продължение...

Галя Йосифова 
Консултант по психология / Персонален Коуч
Поведенчески анализатор – Взаимоотношения

Житейски и личностни проблеми 
Психологическа диагностика на заболяванията 
Регресивна хипноза / Полет на духа 
Енергийно-лечебна хипнотерапия

e-mail: gacreco@hotmail.com
www.galacreativeconsulting.com 
www.moyatjivot.com
фейсбук - Galja Josifova



Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: paralelno
Категория: Лични дневници
Прочетен: 567086
Постинги: 449
Коментари: 53
Гласове: 681
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031