Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.12.2016 18:00 - За жените – 30 становища - 30
Автор: paralelno Категория: Лични дневници   
Прочетен: 452 Коментари: 0 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 За жените 30 становища

image

30. За жените злоупотребяващи с наркотици, алкохол и/или пристрастявания към други зависимости 

Проблемът с пристрастяванията към различни зависимости става все по-голям и за жените, които в тях търсят утеха, бягство от реалността, в която са зависими от някого-нещо, не са щастливи, самотни са, неразбирани, не виждат смисъла на живота си и полезност да живеят още. Темата е болезнена за много жени, неуспяващи да намерят решение и изход за промяна към по-добро с волята си, с характера си.

Подвластни са на емоционалната си система на интроверт, понякога на екстраверт, не съумяващи да се впишат в обществените порядки на обществото и в общовъзприетите норми на поведение, на категориите добро-лошо, полезно-вредно, успех-падение, обичан-отхвърлен и т.н.

Да си различен човек е като болест за жените, които търсят начин  да се справят с трудностите в ежедневието си, в бита, в дома, на работа, в социалната среда, в семейната-фамилна обстановка. Да живееш в рамка е непосилно изискване за свободолюбивата жена.

Когато някой наложи волята си над нея, от позицията на по-силния, тя търси начин да промени ситуацията. Някои жени успяват, но други не, затова прибягват към алкохола като средство за успокоение, към трева, транквиланти или по-силни упойващи вещества, за да излязат от реалността, да забравят как се отнасят към тях, да се усещат като в рая - свободни, независими, неподвластни на никого и на нищо.

С този вид бързо се свиква, но преминава в зависимост, от която е трудно да се излезе. Всичко се влошава, като навързани едно с друго всички случвания в живота: взаимоотношенията в дома с близките, в семейството, с роднините, на работа с колегите и шефовете, в приятелската среда.

Външните признаци показват, че жената преживява дълбоки травми, че е неспособна сама да се справи с тях. Много хора остават пасивни, безучастни към състоянието на такава жена, гледат да са далеч от нея, да не се ангажират с помощ-подкрепа-разбиране към нея.

Други от състрадание, обич или приятелско отношение подават ръка, но да правиш непоискано добро, без да е помолила за това, не е полезен вид подкрепа и загриженост, ако тя не потърси такава. Здравето на жената се влошава. Живее така, доколкото издържи или рухне. Настъпват загуби от всякакъв характер. За хората, които обичат жена със зависимости и пристрастявания, е трудно, болезнено мъчително да са с нея.

Мили жени, вие, които усещате-осъзнавате за себе си, че попадате в тази категория затруднения, не се оставяйте на течението, каквото дойде. Колкото и да е трудно, положете усилия, запитайте се, как стигнахте дотук, да сте в това положение, какво-кой бе в ролята на капката, от която е преляла чашата на вашата търпимост и прибягнахте към други средства за справяне, защото понасянето на болката във вас не е било вече по силите ви. Върнете лентата на живота си назад!

Върнете се даже в детските си години, в първите десет, когато сте дошли в семейството на родителите си. Как са се отнасяли те към вас тогава? На какви техни взаимоотношения сте били свидетел? Какво дете бяхте? Какво помните от това време? Как е протекъл животът ви след това, когато сте израствали и вписвали в социалната обществена среда? В какво и защо ви е било най-трудно? Изпитвате ли затруднения или невъзможност да гласувате някому доверието си, да вярвате на хората?

Потънете в миналото си, спомняйте си, докато откриете първопричината, която ви е довела до състояние на неспособност да понасяте повече начина си на живот, да искате да избягате от него, да забравите, да се скриете от хората, никой да не се занимава с вас, да не иска нищо от вас, да сте сама със себе си, да се пренесете в друг свят, при други обстоятелства, където няма това, което го има в реалния ви живот.

Бягството от действителността не е решение, не помага с нищо. Има много начини, които да ви подкрепят и дадат насока как да промените живота си. Не сте сами. Винаги ще се озове до вас поне един човек, който е готов да ви подаде ръка, да се опрете на него, да повярвате, че има светлина в тунела, че можете да успеете, ако силно желаете.

 

 

Галя Йосифова 
Консултант по психология / Персонален Коуч
Поведенчески анализатор – Взаимоотношения

Житейски и личностни проблеми 
Психологическа диагностика на заболяванията 
Регресивна хипноза / Полет на духа 
Енергийно-лечебна хипнотерапия

e-mail: gacreco@hotmail.com
www.galacreativeconsulting.com 
www.moyatjivot.com
фейсбук - Galja Josifova



Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: paralelno
Категория: Лични дневници
Прочетен: 572946
Постинги: 449
Коментари: 53
Гласове: 681
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930