Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.01.2017 16:41 - Как се раждат мечтите и целите?
Автор: paralelno Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1210 Коментари: 0 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Как се раждат мечтите и целите?

 image

Откъде идват те, докъде можем да стигнем и в най-смелите си мечти? Какво точно се случва в мислите ни, в душите ни, как се развива този процес: оформянето на целите, мечтаенето? Има няколко основни показателя, които дават яснота по този въпрос, дават ориентир за това, как работи “фабриката за мечти и цели”.

Залагане в подсъзнанието вследствие на: 

* преживяна емоционална ситуация,
* изживян тежък проблем,
* преодоляно стресово изживяване,
* силно душевно вълнение,
* преживяно заболяване,
* дарби, таланти, способности, умения, опитности пренесени от предишни животи в настоящия,
* мечти оформени още в ранното детство на човека – спомени от настоящата Програма Живот.

 

Престояване и уталожване – вътрешна необходимост да се определи, колко силно е желанието за предприемане на стъпки за тяхното развитие и реализация.

Узряване” – период от време, в който целите и желанията, мечтите, дръзновенията са вече оформени и добре структурирани в мислите и съзнанието на човека. Има ясна визуализация за тяхната същност, значимост, въздействие, което могат да окажат върху живота му и да го променят в една или в друга, или в няколко посоки едновременно - в различните сфери, области, аспекти на живота.

Трепети – душевна нетърпимост вече да се предприемат стъпки за действия, за развитие и реализация на мечтите и целите.

Конкретни действия - те са на ниво “материален свят”, т.е. реалният живот, в който човекът действа, твори, развива се, потъва в динамичен процес с причинно-следствени резултатности.

Време за изпълнение – свързано е с личностните характеристики на човека, с обществото в което живее, проявява, развива се, себедоказва, с начина му на живот и на себереализация, с околния свят (близки, роднини, приятели, месторабота, професия, финансови и материални възможности).

За голям % от хората целите, мечтите, талантите, дарбите, способностите остават само на ниво “желание”, защото не са успели да развият матрицата “раждане на целите и мечтите” докрай, поради различни своеобразни причини. Когато това се случва, човекът се чувства неудовлетворен от себе си, така, сякаш не е живял пълноценно, не е успял да разгърне като ветрило творческия потенциал на душата и личността си. Усещането за липса е потискащо, създава дискомфорт в личния живот на човека.

Често се случва да напредне в други области, но не и в най-желаните от него (заложени в подсъзнанието му) и да постигне забележителни успехи там, където най-малко е очаквал и се е надявал да се случи; да развие нови способности с усърдие, учение и труд, но – по принуда, а не по желание. Това се нарича еволюция, в която душата натрупва ценни практически познания и опитности.

Какво се случва с нереализираните цели, мечти, стремежи, желания? – най-често те се превръщат в хоби; прехвърлят се върху децата или остават като душевна потисната мъка в душата. За да не се случва това, най-доброто, което можете да направите за себе си, е да дерзаете, да направите така, че да освободите от подсъзнанието си най-силните мечти, желания, цели, да им дадете свобода за действие и живот, да ги реализирате.

Никога, за нищо не е късно, независимо на каква възраст сте! Никога няма да разберете “Какво би било, ако...”, ако не позволите на себе си да направите това, което най-силно желаете да направите и постигнете в живота си. Това сте вие, вашият свят, вашето време за живот на Земята, което ще е успешно и щастливо използвано от вас, ако разтворите творческия си потенциал, ако се развивате в тези области, в които се чувствате най-силни и уверени в себе си – независимо от това, дали е професия, дали е хоби, дали е развлечение или нещо друго – просто го правете и се чувствайте удовлетворени от себе си.

Така животът ви ще е по-пълноценен и смислен, ще усещате радостта от живота и от общуването с околните, ще сте винаги заредени с положителна енергия, по-лесно ще преживявате стреса и депресиите в съвременния динамичен свят. Нужни са вяра, смелост, упование, дързост, дръзновение, безотказност, търпение. Дерзайте и успявайте! Всичко е възможно! Мечтите се осъществяват, когато не се отказвате от тях и дерзаете за реализирането им.

Успех!




Гласувай:
2



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: paralelno
Категория: Лични дневници
Прочетен: 570981
Постинги: 449
Коментари: 53
Гласове: 681
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930