Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.02.2017 06:00 - Първи жизнен енергиен център
Автор: paralelno Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1016 Коментари: 0 Гласове:
4



 Първи жизнен енергиен център

image
 

https://www.youtube.com/watch?v=kSQdRIHAaX8&index=5&list=PLRYkAa71dBZBPoDjGKc4mxrnz-G7thKO0


https://www.youtube.com/watch?v=aKYZwMSlT64&index=2&list=PLRYkAa71dBZBHWz0TtP96pIDfY3cszCXp

Първи жизнен енергиен център се намира в областта на половата система. Отговаря за:
- сексуалната жизнена енергия, която ползваме в две основни направления: интимни партньорски сексуални взаимоотношения с партньор/ка и за трансформиране в творческа, която използваме в дейностите, заниманията си всеки ден, за всичко в ежедневието ни,
- усвояване на различни житейски уроци обвързани с общуването ни с други пол в различни взаимовръзки, с причинно-следствени резултати от взаимоотношенията ни с тях, влиящи на нас самите и в различните области на живота ни,
- разгръщане на женската творческа енергия (за жените) и мъжката творческа енергия (за мъжете),
- постигане на хармония и баланс между мъжка и женска енергия, въздействащи на омиротворението вътре в нас,


Жените и мъжете използват сексуалната жизнена енергия в неравномерност, с различна психическа и личностна обосновка и насоченост. Често има дисбаланс в използването на този вид жизнена енергия - повече за секс/интимност и по-малко за творчество и личностни изяви, или обратното.


Много мъже и жени, поради безброй житейски причини и обстоятелства, използват сексуалната жизнена енергия само за преобразуване в творческа и никак за интимни взаимоотношения, или обратното, т.е. няма баланс между двата вида ползване. Този жизнен енергиен център има огледално отражение на гръбначния стълб в опашната кост, излъчва мека ярка червена светлина.

В първи жизнен енергиен център, в областта на половата система натрупваме опитности чрез изживени позитивни и негативни чувства, емоции, преживявания, състояния, свързани с възприемането ни от другите (мъже/жени) като индивид от пола, който имаме, излъчвайки импулси жизнена енергия, с която се стремим да покажем на обществото, пред заобикалящия ни свят, че сме излезли от детско-юношеската възраст, че сме влезли във фаза на съзряване, когато тялото произвежда по-голямо количество хормони, които оказват силно влияние върху психо-емоционалната ни и чувствено-нервна система.


Те повлияват на сексуалното поведение-общуване с мъжете/жените, които срещаме по Пътя и влизаме във взаимовръзки, взаимоотношения с тях, които оказват въздействие върху отношението ни към самите нас като мъж/жена. Изборът на пол е един от най-важните показатели на избора на душата, когато съставя Програма-Живот в ново превъплъщение-роля.


Всички уроци и поуки, които имаме да усвояваме чрез житейската опитност, преминават през седемте жизнени енергийни центъра, в конкретен пол, защото той определя по какъв начин ще усвояваме конкретни важни уроци, обвързани и с другия пол. Не е едно и също, дали душата ще е в тялото на жена, мъж или хермафродит.


В конкретния пол (мъж или жена) има закодирана информация на клетъчно ниво в клетките на половата система, която ползваме широко-обхватно в живота (на подсъзнателно ниво) във всички сфери, области, аспекти и направления, в която носим запечатани спомени за предишни житейски истории и преживявания, в минали превъплъщения-роли, които са позитивни и негативни. Те са базата, на която стъпваме, осъзнавайки своята полова определеност, дава ни усета какво ни предстои.


Към тази информация на клетъчно ниво се добавя и влиянието на наследствена обремененост от фамилната-семейна среда, в която растем, в която наблюдаваме, изучаваме, възприемаме околния свят, възпитанието, което получаваме всеобхватно от отношението към нас от страна на майката, бащата, роднините, от други хора.

Често има пренос на лични преживявания, травми на родител/и, които той/тя прехвърля върху детето и манипулира възприятията му за неговото полово съзряване и общуване с другия (или със същия) пол. Взаимоотношенията с другите хора в първите години на съзряване имат осезаемо влияние върху оформянето на себеоценката (физика, външен вид, красота, сексуално и цялостно физическо излъчване, харизма, привличане, въздействие, манипулиране), от което тя е завишена (надценена) или занижена (подценена)

Това са само малка част от факторите, които влияят на жизнената енергия, която струи от първия жизнен енергиен център и въздейства върху начина на живот, на проявите в него и удовлетворението, което имаме/нямаме. Ден след ден, на клетъчно ниво се натрупват, наслояват позитивни и негативни спомени от общуването с различни хора, от взаимовръзките и следствията от срещите с тях, които съчетани с пренесените по Програма-Живот спомени от минали животи, усложняват още повече дейността на първи енергиен център (сексуалната жизнена енергия)

Мислите, думите, действията, отношението, делата, които другите имат към нас (и като следствие и ние към самите нас), повлияни от обстоятелства, хора, условия, фактори, събития оказват съществени наслоявания с позитивен и/или негативен знак, със своите последици в живота ни, от различно естество. 
 Светлинната енергия, която излъчваме от него и ни обгръща в аурата ни, е в различни нюанси на червена светлина

Хармонизираната сексуална жизнена енергия балансирано използвана в живота ни с радост и любов, излъчва ярък чист червен цвят. Когато се намираме в друго емоционално състояние, породено от негативни преживявания, наслоени в клетъчната памет на първия жизнен енергиен център, тогава излъчваната от него червена светлина преминава в по-тъмни нюанси и е на петна

Уроците, които учим в живота посредством пола си, са разнообразни и са основна част от пътя на душата за развитие, израстване, еволюиране, чрез осмисляне-осъзнаване-анализ, благодарност, прошка, любов, благословия към тези мъже и жени, които са били провокатори и мотиватори за нас за тяхното усвояване

Всички ние в предишни свои превъплъщения, сме преминали през различни роли, като “добри” и “лоши”, като провокатори и мотиватори за другите, и за себе си, като подкрепящи, подпомагащи, по начините, които сме имали като възможност да проявяваме.

Жените често носят на клетъчно ниво спомени-тежко бреме от изнасилвания, поругаване на личността, насилване от мъжете против волята им, малтретиране, проституиране (доброволно, по принуда заради тежките обстоятелства в живота, насилствено против волята), от тежки раждания, смърт при раждане, пренебрегване заради някой друг, изоставяне, от ревност

Тези спомени оказват своето въздействие върху настоящия живот, ако не са преработени, освободени. Душата се нуждае от пречистване/освобождение от тях на клетъчно ниво в първи жизнен енергиен център. Подсъзнателно човекът знае, помни, че е преживял нещо тежко, от което усеща болката като стопер да се довери на другия пол в лицето на някого конкретно, защото носи вътрешен блокаж, трудна бариера за преодоляване, страхове, проявява паник атаки.

Мъжете носят в първи жизнен енергиен център пренесена информация, която когато е негативна, е свързана най-вече със съперничество с някой друг мъж за спечелване на вниманието, доверието, любовта на жена в миналото, за доказване на по-силна мъжественост, от отношението на майката и на бащата към него като малко момче, проявили се тогава като малтретиращи насилници без любов и подкрепа в съзряването, в израстването. Варианти много. Спомените от детската възраст са изключително важни. Основа са за същността и значимостта на сексуалната енергия, която вече в зряла възраст индивидът ще използва по един или друг начин

Всички души преминават през мъжки и женски роли, опознават състоянията на психично емоционална чувствена основа, повлияни от преживявания във взаимоотношенията с майка, баща, приятел/ка, съпрузи, братя/сестри, насилници, под една или друга форма, оказващи негативно влияние върху първи енергиен център, сексуалната жизнена енергия. Когато няма преноси от минали животи като тежко бреме за освобождаване в настоящия живот, тогава любовта, излъчвана в първи и четвърти енергиен център, като жизнена енергия заедно, е изпълнена с любов, хармония, мир, творяща, подкрепяща в делата, в живота и успехите носят голямо удовлетворение.

Какво е положението в днешно време? В началото на двадесет и първи век, в процесите на личностна и духовна еволюция, на развитие на научно-техническия прогрес, на вида храна, с която изхранваме физическото тяло, необяснимите за медицината заболявания на организма, постоянните промени в материалния земен начин на живот, всеки човек изпитва дискомфорт в една или друга област, аспект, направление на живота си

Усамотяването, самоизолацията, трудното общуване очи в очи в срещи на живо с някого, не само във виртуални взаимоотношения по интернет и мобилни устройства, натрупани вътрешни страхове, комплекси, блокажи, стават все по-масови и оказват твърде силно влияние върху сексуалната енергия в първи жизнен енергиен център на човека. Какво се получава?

Обособяват се две основни групи при мъжете и при жените. В едната група и двата пола не водят сексуален живот, живеят сами, нямат интимен партньор до себе си, с когото да споделят живота с предизвикателствата в него (хубавите и трудните), радостите и неуспехите, тъгата, постиженията в делата.

Често голяма част от тях не се доверяват на никого от хората, които вече познават. Изпитват страх да не бъдат наранени по някакъв начин, който вече им е добре познат от ревност, унижение, потъпкване на личността, достойнството от насилник-партньор в трудна връзка, пренебрегване, изоставяне, манипулиране, подчинение, изнасилване, обсебване, малтретиране...


Клетъчната памет на първи жизнен енергиен център е претоварена, а той затлачен от наслоени през годините негативни спомени, които се напластяват над тези, които душата е взела като багаж за осъзнаване-анализ-отработване-освобождаване от минали животи. Енергийният жизнен център не функционира в хармония, не излъчва ярка червена светлина като жизнена енергия в помощ на човека. Хората с негативни преживявания трансформират цялостно сексуалната жизнена енергия в творческа и я прилагат в делата си.

В другата група попадат хората, които я използват почти напълно само за сексуални удоволствия, без значение дали има или няма чувства с партньора/ите в общуването. Много малка част от този вид енергия използват за подкрепа, разгръщане и постижения на дейностите на творческия потенциал на личността и душата. Неизвестността, недоверието, страховете, самотата, изолацията от обществото са само малка част от причините, които нарастващо обременяват с негативизъм първи жизнен енергиен център,

Затова е важно той да се прочиства периодично с метода осъзнаване-осмисляне-анализ, с благодарност-признателност, прошка-разбиране, любов и благословия, за да може сексуалната жизнена енергия да подпомага, а не да натоварва и обременява с още нови товари, негативно травмиращо бреме. Важно е да се възприеме тази необходимост като полезност, с която сами на себе си помагаме, да сме по-успешни в живота.








Гласувай:
4



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: paralelno
Категория: Лични дневници
Прочетен: 569335
Постинги: 449
Коментари: 53
Гласове: 681
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930