Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.02.2017 06:00 - Пети жизнен енергиен център
Автор: paralelno Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1054 Коментари: 0 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Пети жизнен енергиен център

image

https://www.youtube.com/watch?v=LnyQKXIOMP4&index=9&list=PLRYkAa71dBZBPoDjGKc4mxrnz-G7thKO0

https://www.youtube.com/watch?v=0-HQcZsLSpA&feature=youtu.be

Пети жизнен енергиен център се намира в областта на гърлото. Отговаря за промените в живота ни към по-добро, за реализиране на мечтите, целите, към които постоянно сме устремени, не/доволни, не/удовлетворени, към всичко, което е свързано с тях, всеобхватно, да живеем Живота така, както ние желаем, според своите представи, нужди, желания. Пети жизнен енергиен център е често затлачен, затормозен. Обвързан е с говорния център, словоизказа, тембъра на гласа. Когато е балансиран, спокоен излъчва мека небесно синя светлина. Огледално отражение в долните вратни прешлени на гръбначния стълб при гърба.
Пети жизнен енергиен център се намира в гърлото, отговарящ за промените към по-добро в живота на човека. При много хора е почти постоянно затлачен, затормозен, по какви ли не причини. Той, също както втори и четвърти жизнен енергиен център, участва активно и постоянно с жизнената си енергия в усвояването на заложените за усвояване в настоящия живот духовни уроци. Повлиява се силно от факторите и условията на външната среда, на околния свят, от обстоятелствата, причинно-следствените взаимовръзки в общуванията в ежедневието на човека.
Те имат силно въздействие върху неговото светоусещане, възприемане, предприети действия в една или друга посока на живота, които той, може или не, е способен да възприема, контролира, ръководи, според своите нужди, желания, решения, в изборите, които прави за стъпки напред в живота си, за да живее така, както той иска, така, както на него му харесва, да реализира успешно желания, мечти, начинания, стремежи.
В тези процеси, когато човек не се справя (по една или друга причина, зависеща и/или независеща от него), когато пред него има непреодолими препятствия, бариери, ограничения, стопери, жизнената енергия в пети енергиен център се свежда неосезаемо, неосъзнато, почти до минимум, затова се появяват често и на физическо ниво болки в гърлото, шипове на врата, проблеми с гласа, в говора, в словоизказа като сигнална система на организма-тялото.
Появяват се проблеми с дишането, с щитовидната жлеза. Те не спират дотук, продължават надолу и към трахеята, към белите дробове, които символизират Живота (как се отнасяме към него, ценим ли го, обичаме ли го, харесваме ли го, радваме ли се, как се проявяваме в него).
Човекът търси причинителите за тях във всичко друго и във всеки друг човек, но не и в самия себе си, защото не разбира, не осъзнава, не познава същността, важността на енергийните жизнени центрове, как те функционират, какво ги затормозява, затлачва. Никаква представа няма как да ги пречиства и освобождава от негативните товари, с които живее всеки ден.
Не знае как да внася положителни промени в живота си, не знае откъде, как, по какви начини да получава подкрепа и помощ, когато се нуждае от такива, а много силно желае и постоянно е устремен към тях. Когато не успее, страда, трупа още блокажи, блокира този важен жизнен център.  






Гласувай:
2



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: paralelno
Категория: Лични дневници
Прочетен: 572641
Постинги: 449
Коментари: 53
Гласове: 681
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930