Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.03.2017 15:14 - Мъдрост взета от живота
Автор: paralelno Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1042 Коментари: 1 Гласове:
3

Последна промяна: 22.03.2017 15:33

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Мъдрост взета от живота

 image

 

1. Много неща са важни в живота, които имаме пред себе си, които слагаме в графа “важни”. Те всичките са взаимообвързани една с друга, взаимно си повлияват и взаимодействат, по един или друг начин. Най-важното сред тях е да се научим да ги разграничаваме, да селектираме, да приоритетизираме, да не ги виждаме замъглено като през опушено стъкло, за да сме винаги наясно какви са задачите ни в живота, да не се объркваме в незнания, неясноти, колебания.

2. Нужно е да полагаме усилия да се самосъхраняваме, да сме способни и можещи да владеем себе си и посоката, която следваме в живота като главен основен път за душите ни в проявите ни като личности и разгръщащи се духовни енергийни същности.

3. Нужно е осъзнато да възприемаме себе си и другите около нас с уважение, като индивидуалности, с творчески заряд и потенциал за развитие и прояви, защото всеки от нас носи в себе си знания и мъдрост, които душата му усвоява в Духовния свят, за да ги прилага в живота на практика.

4. Никоя душа не е лоша. Всички сме ярки светли енергийни сфери, духовни енергийни същности. Програмата-живот на всяка душа включва задачи, житейски уроци, казуси, истории, обвързнаости и самостоятелност, които определят събитията, през които личността преминава, с по-силен водещ разум (АЗ) или с по-силно проявяващ се дух (Висш АЗ).

5. Главни задачи в житейския път са: усвояване на дуалността, космополизмът, търпението, последователността, жизнерадостта, многовариантността във възможните сценарии и решения, себеизучаване-себеразбиране-себеотстояването, свободата, независимостта, дръзновението.

6. Приемането на нещата от живота с ясен прозорлив поглед е съществено важно и нужно, за да прозира човек зад нещата, защото на пръв поглед нищо не е такова, каквото изглежда, защото едноколовозното възприетие води до много заблуди, ограничения, пропуски и тежки причинно-следствени резултатности. Нужно е да се развива многоаспектно виждане, от различни гледни  точки едновременно, коректно и обективно (а не изгодно).

7. Нужно е да се помни, че огледалото и буумерангът са неразделна част от нашия живот. Като в огледало се оглеждаме в очите на другите, какво всъщност сме, как се проявяваме. Бумерангът винаги се връща при нас – каквото правим, каквото мислим, това идва към нас.

8. Сложно е за човек да осъзнава, че в нашата кръв, в клетъчната памет на организма и тялото ни, на душевността и духа ни, в енергийните ни тела и в аурата ни, натрупваме цялата история на делата си и проявите си в живота, мислите, думите, отношението, които излъчваме към другите и към самите себе си. Замисляме се за тях едва когато разберем, че това се случва, че едва когато сигналната система на цялостната ни  клетъчна памет се включи с показване на болки, травми, негативности, ние обръщаме внимание и страдаме, че сме допуснали това да се случи.

9. Живеенето в мир, хармония, баланс и разбирателство вътре в себе си, между дух и душа, ум и тяло, между мъжка и женска енергия, между даване и получаване, отдаване и привличане, в мир и разбирателство с околния видим и невидим свят, са основните фактори за успешен живот.

10. Човек е мъдър и способен да е щастлив, когато следва в живота своите истини, своите житейска философия и мироглед, своите принципи, без да копира тези на другите (осъзнато или неосъзнато), защото истината е многолика и се базира на личния поглед и опитност, които всеки е придобил по един или друг начин, оформил след това в мъдрост, която споделя. Важно е всеки сам да създава мъдрост от своята житейска опитност, а не да следва тази на другите.

Галя Йосифова
Консултант по психология / Персонален коуч






Гласувай:
3


Вълнообразно


1. zaw12929 - РАЗЛИКАТА: Умният винаги ще се с...
26.04.2017 10:46
РАЗЛИКАТА: Умният винаги ще се справи с положение в каквото мъдрият няма да се забърка
Успешна седмица!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: paralelno
Категория: Лични дневници
Прочетен: 571645
Постинги: 449
Коментари: 53
Гласове: 681
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930