Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
01.07.2017 13:23 - Програма по Приложна психология за съвременния човек - пояснения
Автор: paralelno Категория: Лични дневници   
Прочетен: 878 Коментари: 0 Гласове:
3

Последна промяна: 01.07.2017 17:56

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Програма по "Приложна психология за съвременния човек", с лектор Галя Йосифова - пояснения

https://www.youtube.com/watch?v=lWzArAG-uAw&feature=youtu.be
Здравейте,

бих искала да ви представя “
Програмата по Приложна психология за съвременния човек
”, която създадох и предлагам като свободна форма на дистанционно писмено обучение. Повече подробна информация за нея можете да прочетете в страницата ми “Галакреативеконсултинг” в менюто вляво с надпис “Курс по приложна психология”. 

http://galacreativeconsulting.com/prilojna-psihologiq  

Защо създадох тази Програма?

Причините са много, обединени в една дума – “съвремие”.


Хората, които освен всичко друго, което изживяват по Пътя си в живота, отделят време и за занимания със себе си лично, знаят, че живеем в ново време, в което нищо не е такова, каквото е било, че старите норми и правила за възприятия на живота като цяло, за човешките общувания и себепознанието, не са в състояние да подпомагат, така, както човек се нуждае, защото Прогресът няма как да води към Еволюция, ако няма Обновление.

Тези от вас, които са запознати с материалите, които пиша и/или са се срещали вече с мен, знаят, че при създаване на Програмата-Живот в нова роля-превъплъщение за живот на Земята, душата избира за база подматрица-вариация на една от двете основни матрици – СРАМ (Стара Ретроградна Архивна Матрица) или ПОДЕМ (Просперираща Обновяваща Дръзновена Ефективна Матрица), а тя е обвързана с житейската философия – мироглед – светоусещане – себевъзприемане, с които ще се проявява в живота, на базата на която ще стъпва, за да усвоява важните житейски уроци, поуки, познания, мъдрост.

Важни са изборите, които душата прави – кои души да са в ролите на майка и баща, на братя-сестри, на интимни-любовни-приятелски взаимоотношения, по кои причини именно те да са в основата на изживяванията, в които преминаваме през болка и радост, любов и отблъскване, възходи и падения и какво ли още не.

Много са факторите, които не е възможно само в една тема да се обхванат и пояснят, затова подготвих основни теми, най-важните, които е полезно всеки човек да знае, за да може да намира отговори на въпросите си, за да има яснота за случващите се събития в живота (защо са такива или онакива), за разбира самоизолацията, себесъхранението, себеразвитието, себеразгръщането си като творец-личност-същност, да разбира основната причина, заради която съществува като човек на Земята и какви подмисии включва тя, които го водят по Пътя напред в живота, как да общува с другите, как и защо да разгръща творческия си и личностен потенциал, как да изживява пълноценно Времето-Живот.

Темите, които се изучават в програмата, са взети изцяло от житейската проблематика, която всеки човек познава от личен опит, по един или друг начин. Приложната психология е все по-належащ помощен метод, за всекиго, който учи как да се преодоляват трудностите в живота, как вглъбено и всеобхватно да се себеопознава и обича, как да бъде целеустемен към постигане на реални успехи в различните сфери, области, направления, аспекти на живота, как да постига удовлетворение и благополучие по начина, по който желае и се усеща щастлив човек. 

Чрез тази Програма предавам знания и опит от моята дейност, за да е в полза на много хора, които биха могли да я доразвиват чрез своите знания, придобити познания, опитности и мъдрост.

Програмата е персонална, с дистанционно обучение, не е обвързана с присъствени занятия и лекции на живо, макар, че много хора проявяват желание да има и присъствени занятия, в група. Въпроси от страна на обучавания (от всякакво естество) винаги и по всяко време могат да бъдат задавани и обсъждани в писмена форма (по е-майл – gacreco@hotmail.com). Тази форма на обучение дава свобода на учащия - да разполага с времето си, да се организира така, че да успява във всичко важно за него в ежедневието. Освен това темите са и вид личностно психологическо консултиране-подпомагане за участника в Програмата.

Какво включва Програмата по Приложна психология за съвременния човек?

→ Продължителността на курса и темпото на изучаване на материала всеки участващ сам определя за себе си, според времето, с което разполага и според своите желания за напредване. Препоръчително е да се вземат за един месец една или две теми за разглеждане и изготвяне на писмените казуси самостоятелна разработка.
→ Учебният материал за всяка тема и обработката на писмената работа (казусите) е 70лв (теория, техники, метоси, казуси). Заплащането става по банков път на посочена банкова сметка. Издава се опростена фактура (без ДДС). Заплащането става за всяка тема поотделно, за няколко теми заедно или пълната сума за целия курс – по преценка и желание на учащия в Програмата. 
→ Темите, казусите и общуването с участника се осъществява чрез е-майл. Писмената комуникация и обратната връзка между учащия и лектора е необходимост, която подпомага обучението с още допълнителна помощна информация, според нуждите на учащия.
→ Уебинари по интернет не са предвидени, по различни съображения.
→ След завършване на пълен курс на обучение по Програмата “Приложна психология за съвременния човек” всеки участник получава документ (сертификат) за обучение в Консултантска фирма Гала Креатив Консултинг ЕООД. Сертификат може да бъде издаван и само по конкретна тема.
Важно: Сертификатът не е лицензиран и не оторизира за работа като Консултант по психология, ако нямате диплома за завършено образование в области свързани с психология, педагогика, социални дейности.  Програмата е в помощ на всекиго като практическа опитност, която може да ползва за себе си, за свои близки, хора, на които желае да е в помощ и подкрепа, както и за допълнителна практическа подготовка на практикуващи психологически дейности.
→ Програмата е разработена така, че желаещи да участват в обучителния процес могат да преминават само избрани от тях предпочитани теми, а не цялостно, да го направят по свой избор, като получават документ за всяка избрана тема, която са преминали.
→ Начинът на обучение е следният: учащият получава темите разработени – една по една, последователно, като учебен материал, като след всяка тема получава задание за самостоятелна писмена разработка (казуси), които изпраща на лектора в писмена форма по е-майл. Лекторът я връща обратно на учащия с коментар и становище за вложеното от него лично творчество. 
→ За всякакви допълнителни въпроси моля пишете на лектора (Галя Йосифова) по е-майл (gacreco@hotmail.com). 
→ Записвания за участие в дистанционния курс на обучение по Програмата “Приложна психология за съвременния човек” към Консултантска фирма Гала Креатив Консултинг ЕООД – на посочения по-горе е-майл адре
→ Пишете име, възраст, е-майл адрес за кореспонденция и кратко Ваше представяне.

Какви са ползите за вас, ако участвате в Програмата по Приложна психология за съвременния човек?

→ Ще придобиете нов поглед за осъзнаването за себе си, живота ви, за взаимоотношенията ви с другите, за творческата ви и личностна реализация, за важните аспекти и дейности в живота ви
→ С придобитата информация-знания бихте могли да внасяте положителни промени в живота си, там, където усещате най-голяма необходимост, по ред, място, време и по приоритетност
→ Ще се научите да ползвате различни методи и техники, мисловни модели, които успешно да ви подпомагат винаги, когато имате необходимост, за каквото и да било
→ Бихте могли много по-добре да разбирате себе си, другите, своето и тяхното поведение
→ Ще се научите как да се пречиствате и освобождавате от негативни обременености, болки, травми, паник-атаки, фобии, страхове, депресивни състояния и всичко друго, което ви затормозява и пречи да се усещате спокойни и радостни
→ С придобитите знания и умения бихте могли да подпомагате други, които се нуждаят от помощ и подкрепа. Личният придобит опит винаги е отлична мотивация за това.
→ Бихте могли да разработвате нови техники, на база на тези, които научавате в Програмата и да ги прилагате за себе си, а и за другите, когато се убедите в тяхната ефективност
→ Програмата е отлично средство за себеопознаване, себеразгръщане, себереализация
→ Тя подпомага личностното и духовно развитие и осъзнаване за живот съвременния свят
→ Бихте могли да се научите да разбирате кои са първопричините довели до заболявания
→ Ще се научите как да се пречиствате и освобождавате в цялостната си клетъчна памет от всичко онова, което вече е изпълнило мисията си за вас – като мъдър учител провокатор-мотиватор
→ Ползите са много и разнообразни - всеки участник сам би могъл да ги открива за себе си.

http://galacreativeconsulting.com/prilojna-psihologiq  

Темите, които се разглеждат в курса, са следните: 

Визитна картичка на Галя Йосифова

Въвеждаща тема

*Предназначение на програмата. Към кого е адресирана тя като приложна дисциплина подпомагаща живота на съвременния човек?

Кой може да се обучава в тази програма? Какви са изискванията към учащите?

Какво представлява приложната психология?

* Що е то Консултант по психология и персонален коуч?

Първа тема

* Значимост на ембрионалната възраст, ролята на храната-любов, на майката и бащата като модел-шаблони за уроците в живота - човешки взаимоотношения

* Храната Любов в нашия живот

* Силата на думите

Втора тема

Духовните закони в живота на човека на Земята и основните уроци за усвояване във всеки живот, във всяко превъплъщение-роля

Основни уроци усвояване във всеки един живот на Земята

Трета тема

Постулати – съветници за различни житейски ситуации

Работа със себе си – 50 становища

Четвърта тема

До каква степен познавам себе си? Метод: “Вие сте най-добрият експерт, който познава (името Ви). Какво можете да кажете за него, в трето лице единствено число?”

Помощен модел е “Слънцето, което съм аз”

* Опознаващ себе си модел е “Моето АЗ”.

* Утвърждаващ личната себеоценка модел “Спирала на моята духовна енергийна същност”

* Модел от серията “АЗ” - “Моите силни страни”

* Модел “Обичам! “Вълшебните облаци на моите удоволствия”

* Помощен опознавателен модел е “Диаграма Хроника във времето на развитието на качествата ми и на моята емоционална система”

Пета тема

Основният въпрос: “А какво искам аз?”  Метод: “Проблем - Цел - Ресурси”

Конкретни действия стъпка по стъпка за реализиране на желанията

Шеста тема

Силата на положителното мислене. Съставяне на положителни мисловни модели и утвърждения

* “Пирамида на потребностите - по метода на Маслоу”

* От какво още се нуждае човек?

Енергийният център в дланите

Водене на дневник на житейските събития

Ретроспекция на живота

Писмо до живота

Пирамидата на живота ни

9. Седма тема

Метод: “Социален атом на взаимоотношенията с околните”

* Метод “Триада за вземане на решение”

Метод “Страничен поглед на Уолт Дисни – мечтател – реалист – критик”

Метод “Елипса на заниманията и заангажираността в различните области на живота”

Осма тема

Пет-стъпков ритуал за пречистване и освобождаване от емоционални  негативни състояния в човешките взаимоотношения с други хора в социалната среда

Девета тема

Програмиране на желанията с помощта на спирала-формула

Десета тема

Метод “Какво би било, как бих се чувствал/а, ако се случи чудо през нощта и когато се събудя сутринта установя, че това, за което мечтая, вече се е случило?”

* Последните пет минути от живота – равносметка

Единадесета тема

* Енергийни центрове и жизнена енергия – пречистване, обновяване, балансиране, програмиране

Дванадесета тема

* Психологическа разработка на влиянието на числа и планети върху човека в 9-годишните цикли, през които преминаваме в живота

Тринадесета тема

Какви проблеми вълнуват и преживяват хората? Какви са те за богатите? Какви са те за бедните? Какви са те за средната класа? Какви са те за жените? Какви са те за мъжете? Какви са те в партньорскаат връзка между мъжа и жената?

Четиринадесета тема

Какви проблеми вълнуват и преживяват децата, подрастващите, тинейджърите?

Петнадесета тема

Какви проблеми вълнуват и преживяват възрастните хора?

Шестнадесета тема

Човешките взаимоотношения

Седемнадесета тема

* Скала на емоциите

* Влияние на емоциите върху психичните процеси

Осемнадесета тема

* Декларация на самоуважението – съставена от Вирджиния Сетайър

* Основните права на всеки човек

Деветнадесета тема

Физиогномика и езикът на тялото

Двадесета тема

За човека и неговата духовна енергийна същност

Двадесет и първа тема

Регресивна хипноза Полет на духа

Двадесет и втора тема

Енергийна лечебно-въздействаща хипнотерапия

Двадесет и трета тема

Първата среща с клиента

Други допълнителни теми - допълващи изброените (по съгласуване)

Дерзайте и успявайте с вяра, убеждение, с настойчивост и безотказност в целите!  

 

Галя Йосифова

Консултант по психология / Персонален коуч

Енергиен хипнотерапевт

Личностно и духовно развитие

Помощник в живота за човека - душата и духа, личността и твореца
gacreco@hotmail.com

 






Гласувай:
3


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: paralelno
Категория: Лични дневници
Прочетен: 571274
Постинги: 449
Коментари: 53
Гласове: 681
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930