Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
08.08.2017 19:51 - Визуализиращ хипнотичен сеанс за себеодобрението, съзряването, социализацията, личният живот
Автор: paralelno Категория: Лични дневници   
Прочетен: 764 Коментари: 0 Гласове:
4


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg


Визуализиращ хипнотичен сеанс за себеодобрението, съзряването, социализацията, личният живот

 image

 https://www.youtube.com/watch?v=hZ92_xPKSq8&index=4&list=RDNDeB9zIoE_s 

Отпусни се, отпусни тялото си, успокой дишането. Дишай спокойно, плавно, равномерно. Освободи ума си от всичко, което го е заемало до момента. В гърдите си усещай как сърцето ти бие силно, така, сякаш ще изскочи от гърдите ти. Усещай, как натрупаните в теб притеснения, страхове, блокажи - от всякакво естество, се блъскат в хаос и те натоварват, пренапрягат. С тях животът ти става все по-сложен, а времето - все по-забързано.
Сякаш се задъхваш и се питаш, как да продължиш да живееш? Понякога се усещаш, че си на предела на силите си, че ще рухнеш всеки момент под напора на всички изисквания към теб, които животът, семейната среда и други фактори в околния свят ти поставят, както и твоят контролиращ ум, които очакват от теб да се справяш безропотно с тях, тихо, подчинено. Осъзнаваш, че понякога те връхлитат безпокойство, тревожност, страх, съмнения - дали ще успееш да се справиш, дали ще си способен да правиш нещата, които желаеш и мечтаеш за себе си и за живота си.
При тези размишления усещаш как пулсът ти се ускорява, дишането се затруднява. Поеми дълбоко въздух, задръж го в себе си за малко, после бавно издишай. Дишай и издишай, бавно, спокойно, така, че да усетиш живота чрез дъха си, че теб те има, че това наистина си ти самият. Замисляш се в този момент, как всъщност живееш, как общуваш, как и за какво използваш времето-живот, как се чувстваш, за какво мислиш, с какви дейности се занимаваш, какви са причините, които те докарват до неприятните тежащи мисли, душевна ранимост, дискомфорт, липса на любов, самоизолация, невяра, че има щастие, радост, любов и за теб, но не знаеш как да стигнеш до тях.
Вглъбяваш се навътре в себе си, потъваш в твоя вътрешен свят и гледаш, усещаш, възприемаш с вътрешното си зрение, с очите на душата си. Тя най-добре знае как живееш, на какво я подлагаш всеки ден, преминавайки през различни емоционални състояния и чувства, според обстоятелствата и условията, при които живееш, според начините, с които усещаш, възприемаш света около теб, хората, общуването ти с тях, как те се отнасят към теб, как ти реагираш и как се отнасяш ти към тях, какви следствия поражда това за теб, как рефлектира върху твоето здравословно състояние, как повлиява на твоето лично отношение към теб самия, как въздейства на твоята лична себеоценка.
Осмисляш, осъзнаваш, анализираш начина си на живот, обстоятелствата, средата, условията, при които живееш, доколко те са твоите, тези, които на теб ти харесват, в които се усещаш истинския себе си, без да слагаш маски, без да влизаш в защитни роли, за да се приспособиш, за да оцеляваш, за да живееш. Животът е пълен с предизвикателства - на всяка крачка са. От теб зависи, как ти гледаш на тях, как ги възприемаш, на кое обръщаш повече внимание, какви чувства, емоции излъчваш преминавайки през тях, на кое отдаваш по-голям приоритет да влияе на избора ти на решения, на делата ти, как се отразява на качеството ти на живот.
Осъзнаваш ясно, че всичко зависи от теб самия, от мислите ти, от изборите, които правиш, как да живееш, как да възприемаш себе си, как да общуваш с другите хора, с целия околен свят. Нервната ти система, чувствата, емоциите ти, психиката ти, се повлияват от твоите реакции, възприятия, усещания, разбирания, с които възприемаш събитията, през които всеки ден преминаваш, във взаимоотношенията с майка ти, с баща ти, брат ти, с хората край теб, на работното място, с колегите, с работодателите ти, с близките ти, в социалното ти обкръжение, в обществото като цяло.

Присвиваш се, затваряш се навътре в себе си, стараеш се да приглушиш страховете си, да излезеш от напрежението, от нервните несъгласия в общуването с твоите майка и баща, в семейната ограничаваща те среда. Не ти харесва неудовлетворението и противопоставянето на всичко, което не е твоето, което не ти позволява да изявяваш себе си, такъв, какъвто си, да живееш и общуваш така, както на теб ти харесва, така както ти усещаш, че можеш.
Стремиш се да си удовлетворен от себе си, от начина си на живот, от изявите ти в него, с любов и разгръщане на потенциалите ти. Силно желаеш и си устремен да внасяш положителни промени в живота си - във всички направления! Дишай дълбоко, равномерно. Ритъмът на сърцето ти е спокоен, пулсът ти е забавен, а тялото ти е все по-леко. В този момент времето няма измерение, сега си извън него. Потапяш се в твоя вътрешен свят, безграничен, необятен, изпълнен с хармония, нежност, доброта, любов, мир, отзивчивост, целеустременост. Усещаш се напълно отпуснат, потопен в благодат.

Сега си представи, че си отишъл на морски кей, там при водата, загледан си в нея, в далечината, там, където се сливат вода и небе, където е линията на хоризонта.  Виждаш на кея голяма бяла яхта и усетът ти подсказва, че тя е твоя. Радост те обзема, че я виждаш отново. Огледай я, виж я колко е красива голяма, луксозна, модерна, съвременна. Тя е символ на твоя живот, символизира духа и душевността ти, теб самия като същност!
Порадвай й се! Виж колко много достойнства има тя! Това са твоите достойнства, качества, характеристики, с които се проявяваш в този си живот! Насочи сега погледа си към палубата и виж много натрупани черни чувалчета по нея. Всяко чувалче има надпис, какво има в него като съдържание. В тях са всички взаимоотношения, с всеки един човек, с когото си имал взаимовръзки по един или друг начин, с негативни за теб причинно-следствени резултатности в изминалата част от живота ти, които са ти причинявали ограничения, загуби, болки, страдания от всякакъв характер. В тези черни чувалчета, които символизират твоята негативността в цялостната ти клетъчна памет, е събрано всичко, което затормозява, обременява, ограничава духа и душата ти, забавя те по Пътя в живота.

Качи се на бялата яхта, иди в капитанската кабина, поеми ръководството й, пусни я в ход, понеси се с нея по вълните в откритото море, което е Животът, в който се проявяваш като мъжа, личността, душевността, твореца, същността, които си ти. Огрява те ярко топло слънце на синьото небе. Те те съпровождат, подпомагат, както и твоите невидими спътници в живота, за да се справиш успешно с пречистването и освобождаването ти от всичко негативно, травмиращо, затормозяващо, което е събрано в черните чувалчета на палубата. Дошло е време да се разтовариш и олекотиш от това бреме!
Издигни се в мисълта си и заеми позицията на космополит, който е над нещата, над болката, над реалността. Кажи си, че осъзнаваш, осмисляш колко важна и значима е за душата ти житейската опитност, която си придобил, че си утвърдил полезни уроци чрез болката и страданието, затова те вече не са ти нужни. Затова си ги събрал всичките заедно на едно място, за да им благодариш с признателност за мисията, която са имали за теб в живота ти. Мислено кажи на болката, на страданията, на всички хора, които са ти ги причинили, че им прощаваш чистосърдечно и се сбогуваш с тях, благославяйки ги всеки да е щастлив и успешен по своя си начин. 
След това вземай чувалчета, изхвърляй ги едно по едно във водата на морето. То е огромно. С могъщата си енергия поема и трансформира всичко негативно, което изхвърляш от себе си, поема го и трансформира в положителна енергия.
Вземи първото черно чувалче. То има надпис: “Липса на равнопоставеност в семейството, причиняващо страдания и усет за загубена непроявена опитност в общуването с хората в обществото; усет за загубено време в подчинение и зависимост от майката, бащата, които сриват психически.” Задържаш черното чувалче за миг в ръцете си. Като на филмова лента във вътрешното ти зрение преминават безброй картини, рисуващи натрупаните спомени от такива изживявания. Сега се усмихваш, казваш си, че това време, тези истории вече мъдро си ги осмислил, осъзнал, затова се разделяш с тях с благодарност и признателност, защото са изпълнили мисията си към теб. От тях остават в паметта ти само есенцията познания, поуки, усвоени житейски уроци. Изхвърляш чувалчето във водата на морето. Виж колко бързо то го поема и сякаш само за миг се разтапя, изчезва от погледа ти. Ентусиазиран си, уверено продължаваш...

Следва друго черно чувалче с надпис: “Мисли за самоубийство с цел унищожаване на наследеното старо от майката, бащата, за да изградиш нещо ново за себе си, моментът на възкресението, на преобразуването и преструктурирането в нещо ново, с цел хармонично себевъзприемане, себехаресване, себеобичане.” 
Държиш това черно чувалче в ръце и се замисляш - кога, в какви ситуации са се раждали такива мисли и усещания в теб, какви точно случки са ги породили като емоции и чувства, кой е бил провокаторът за тяхното пораждане в теб. Да, спомняш си, че това черно чувалче и другите, които поемаш след него и изхвърляш във водата, са свързани с взаимовръзките ти с твоите майка и баща. В растежа си сред тях си наслоил в клетъчната си памет “усещане за непълноценно мъжко съзряване, обвързано като пренос от баща ти към теб”.
Осъзнал си отрано, че “той не е добър пример за модел подражание за теб, че е семпъл, неприветлив, непривлекателен, пасивен, не е уравновесен човек”, което е породило в теб нуждата в лицето на друг мъж да търсиш и намериш подходящ пример-модел за подражание, отговарящ на твоите представи за мъжко стойностно поведение, когото би искал да следваш, да се оприличаваш с него, за да се изградиш като силна мъжествена личност, притежаваща всички онези дадености, които те карат да се усещаш изграждащ се, утвърждаващ се, разгръщащ потенциалите си, всичко, което ти удовлетворение.
Липсата на придобити опитности в различни роли до настоящия момент от живота ти (на приятел, на съмишленик, на имащ приятелка, грижовен за някого), са като бели петна в теб, които ти пречат в общуването в обществото навън, а то идва като следствие от детско-юношеските ти години, когато майката ти е определяла с кого да общуваш, забранявала-казвала-решавала с кого да играеш. Не ти е разрешавала ти сам да избираш да си с тези, с които на теб ти е приятно.
Чувствал си се задушен от майка си, като послушно кученце, което й се подчинява. Това е създало в теб трудности в общуването, довело е до липса на социална среда, в която да растеш, да се изявяваш, лишило те е от компания, от светски живот сред хората, от принадлежност към  конкретни желани от теб социални групи. Осъзнал си, че има голямо разминаване в реалния Аз и осъзнатия желания Аз, че реалността на живота ти е продукт на съвместното съжителство с майка ти, която те прави зависим от себе си, говореща ти за своите нужди, да си съпричастен към тях чрез манипулации разговори за себе си, за заболяванията си, като по този начин енергийно те източва, търсейки внимание и състрадание от теб.
За теб е силно раздразнение, че тя не може да поеме отговорността за себе си и за своя живот, че се кара и със своята майка, вкопчва се в теб сякаш ти, а не баща ти, е нейният съпруг. Довежда те до състояние да усещаш сякаш ти носиш отговорност за нейния живот. Осъзнаваш и знаеш, че ти отговаряш за своя живот, както всеки друг за своя си. Отношението, поведението на майка ти към теб ти носи усещане за малоценност, за непораснало несамостоятелно дете, все зависещо от майка си и нейните решения за теб. Това ти пречи да се развиваш, да разгръщаш потенциалите си, ограничава те, принуждава те да отстояваш граници като инстинкт за самосъхранение, поражда в теб силното желание и необходимост да се отделиш да живееш самостоятелно, да имаш свой личен свят и свободата ти да избираш как да живееш
Спираш за миг, изморен от многото черни чувалчета, които си изхвърлил през борда на бялата яхта - символ на твоя живот, докато бе потопен в осъзнавания пречиствания на тази част от изминалия до момента твой живот. Усещаш се олекотен, разтоварен, освободил се от всички тези негативни изживявания, които са ти повлиявали по задържащ затрудняващ начин по Пътя ти напред и нагоре.
Сега си усмихнат и доволен, че си освободил, разтоварил цялостната си клетъчна памет от подробностите, били досега дразнители за теб. Погледни към небето. Виж безкрайната небесна шир сливаща се в хоризонта с водната необят, огряни от сияйните лъчи на слънцето. Усмихни се, благодари им за помощта, която ти оказват в тези пречистващи възраждащи процеси. Знаеш колко много важни житейски уроци си усвоил с тяхна помощ. Доволен си от себе си, от успехите си. Отдъхни, след това погледни към другите черни чувалчета, които чакат своя ред да се заемеш и с тях. Уверен и вдъхновен пристъпи към тях.
Вземаш чувалче, на което има надпис: “Страх, че ако дадено приятелство с някого се провали, ще бъдеш изоставен. Когато чувстваш, че не си разбиран, възприеман, изолиран, пренебрегван, решаваш да приключиш приятелството, от страх да не бъдеш изоставен.” Осъзнаваш състоянията на рязко отричане, поставяне на граници към хората, без плавност, гъвкавост, директно изтриваш човека в съзнанието си, с когото смяташ, че вече взаимоотношенията ви са приключили, решаваш, че няма да има във времето нови срещи комуникация с него, плътно затваряш врата зад себе си за него, рязко поставяш граници. От изминалите събития в живота ти разбираш, че въпреки тези твои нагласи, се случва този човек отново да се появи на Пътя ти.
Тогава разбираш, че той и ти сте изминали път на развитие, на промени, които по някакъв начин са ви сближили срещнали отново. Благодари сърдечно на това черно чувалче негативен товар, с признателност към него за мъдростта, поуките, познанията, които ти е дало и го хвърли във водата. Виж как то се разтваря за миг и изчезва, сякаш никога не го е имало в живота ти и в теб самия. Изграждаш в себе си нова нагласа за общуванията с хората, които срещаш по Пътя си, в която има свобода във взаимоотношенията, без поставяне на граници, без страхове от неразбиране и изоставяне. Животът среща и разделя хората, което е съвсем обичаен процес-необходимост за душата.

Вземаш друго черно чувалче с надпис: “Не харесвам, не познавам, тялото си, не му се доверявам, не го познавам, ползвам го само като транспортно средство, не знам как да го заобичам, имам слаба връзка с него, не разбирам нуждите му. Телесността ти като дете и юноша в пубертета е била подигравана, осмивана, унизявана.” Заради вида на тялото си си страдал, че те отдалечава от другите, с които си желал да си в общуване, защото са те пренебрегвали. Осъзнаваш, че като дете и юноша не си спортувал и смяташ, че поради това физиката на телесността е незряла, неразвита, а това води до физическо нехаресване, до усещане за непривлекателност, оказва влияе и на сексуалното ти развитие.
В теб се е насадило убеждението, че жените харесват мъже с красиви физически тела, а ти нямаш такова, което води до страх от отхвърляне, нехаресване. Изградил си усещането, че имаш некрасиво физическо тяло, което е причината довела до липса на сексуална опитност. Осъзнаваш, че в детско-юношеската си възраст, в периода на съзряване, не си има модел на възприятие за това, как общуват двата пола помежду си, не си виждал майка ти и баща ти в близки взаимоотношения между тях, в прегръдки, разговори, с радост, с чувства и обич.

В теб са силни желанието и необходимостта да срещнеш жена, която да те възприема такъв, какъвто си, да е уравновесена, да ти помогне да се откъснеш от влиянието на майката ти над теб, да те разбира, подкрепя, насърчава, да те научи как да живееш, което да ти дава усещане за пълноценност и споделеност. Нямаш придобита самостоятелна опитност в общуването с жена. Това те довежда до усещането, че не си равностоен партньор за връзка с жена, не се чувстваш подготвен и зрял за такава, нямаш опитност в различни социални роли в живота, които да те подготвят за нея.
Държиш в ръце това черно чувалче негативни обременености, размишляваш, преди да го хвърлиш във водата. Усещаш колко много тежи то. Много полезни важни житейски уроци и мъдрост ти е донесло то! С радост и благодарност се освобождаваш от него. Имаш ясна представа кой си, какъв си, как да продължиш по пътя си напред и нагоре, с какви желания, идеи, планове, които да следваш, които да те доближават все по-близо до образа, който желаеш и изграждаш за себе си, в който се вливаш, ставаш едно единно цяло с него.
Когато изхвърлиш всички черни чувалчета виж как палубата на бялата ти яхта е чиста, сияеща, нищо черно не е останало на нея. Вдигни нагоре ръце към слънцето и благодари с любов на всички висши сили, същности и енергии, които ти помагат в тези пречистващи процеси. После благодари на водата на морето, че ти помогна в освобождаването от болките, страданията, травмите, блокажите, страховете, с които си живял досега, които си носил като тежко бреме.
Легни на палубата, затвори очи, разпери широко ръце и крака, напълно отпуснат. Отдай се на почивка, на релакс, заслужаваш ги! Яхната плавно се носи по вълните и те унася в мечти и представи за това, какво ти предстои. Представи си как тялото ти радостно възприема лекотата, а страховете в теб напълно изчезват. Усещай как вятърът гали лицето ти, как слънцето те зарежда със силна, сияйна, оздравяваща зареждаща светлина и енергия. Чувствай се все по-добре и по-добре. Укрепвай вярата и убежденията в теб, че със силата на духовното осъзнаване животът ти и ти самият се променяте - по начините, по които ти желаеш да се случват тези процеси.
Знаеш, че целият видим и невидим околен свят, времето-живот, финансовата енергия, твоите невидими спътници, са винаги с теб и около теб, подпомагат те по всевъзможни начини това да се случва, по най-добрия ползотворен за теб радващ начин. Изказвай мислено благодарност на всички души, които в миналите животи и в настоящия живот са имали своето участие-роля в усвояването на важните уроци на израстването, осъзнаването, извисяването в еволюцията ти като духовна енергийна същност. Благодари и на своите ангели хранители, на духовните си учители и наставници, че винаги за всичко са с теб. Знаеш, че никога не си сам, изоставен, забравен, самотен.

Пътувай с бялата си яхта на воля в открито море! Поеми пътешествия в дестинации, които ти избираш и се радвай на свободата, без ограничения! Бъди дръзновен, упорит, търпелив, последователен във всяка своя следваща стъпка по Пътя. С лекота преминавай през живота, без да го вземаш твърде насериозно!
Учи жизнерадостта! Живей земно и духовно осъзнато! Забелязвай всичко красиво около теб! Обичай себе си по нов начин! Знаеш, че всички решения са в теб и за теб! Сега избираш да живееш в мир и хармония със себе си, да излъчваш любов и доброта, такива да идват и при теб - от тези хора, които желаеш да се появяват на пътя ти – себеподобни на теб мъже и жени, с които с лекота общуваш, които те приемат достойно, с респект и уважение. Разгръщаш потенциалите си, реализираш завидни успехи.
С радост приемаш жената, която срещаш, която вижда в теб този достоен мъж, когото тя желае да срещне и има до себе си, с която и ти желаеш да споделяш живота си. Всичко се нарежда за теб по най-добрия и желан от теб начин. Взаимоотношенията с майка ти и баща ти преминават в нова форма, в уважение и подкрепа от тях към теб, с разбиране и доверие, с благопожелания към теб да си щастлив и успешен по твоя си начин. Те се радват на твоиет псотижения. Животът те обича и те подпомага!

Време е да приключиш пътешествието си. То беше чудесно и ползотворно за теб! Насочи се към брега. Слез от прекрасната твоя бяла яхта - метафора на твоя живот. Погледни към морето - метафора на Живота като цяло. Усмихни се с благодарност и признателност за изживяванията, които имаше в него. Чувствай се олекотен, възроден, облекчен, радостен, доволен.
Отвори очи, върни се в реалността. Продължавай напред смело, убедително, дръзновено, с вяра и устрем, че можеш и знаеш как да постигаш щастие.






Гласувай:
4


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: paralelno
Категория: Лични дневници
Прочетен: 570927
Постинги: 449
Коментари: 53
Гласове: 681
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930