Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.12.2018 06:00 - За егото с любов!
Автор: paralelno Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1300 Коментари: 0 Гласове:
3


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
image 
За егото с любов!

В днешно време изобилието от информация и учения е твърде много. То не само обърква възприятията на човека, но и затруднява селектирането – чия информация да приемат за своя истина и да я следват като пътеводна светлина в своето личностно и духовно осъзнаване, потопени в житейския хаос, в който трудно внасят подредба, която да дава хармония, спокойствие, комфорт и за духа и душата, и за ума и тялото, и дава свобода на вътрешното дете да се проявява по начините, нужни за душата да се проявява, развива, разгръща – нужен процес за нейното еволюционно развитие, прогрес, възход. Темата е широкоспектърна.

Насочвам се към темата “его”, защото е често некоректно възприемано понятие. Много хора настръхват войнствено и заемат отбранителна защитна позиция, когато някой им спомене тази думичка, облечена във всякакъв род словесни изкази. Приемат я като нещо негативно, което сякаш е враг, срещу който воюват който. Стремят се да премахнат егото като водещ фактор в живота, защото внушенията отвън са с характер (егоист, егоцентрик, егоманиак). Търпелив, толерантен човек съм, но понякога капката прелива чашата, когато слушам  и чета какво ли не за егото, което отдалечава хората от истината.

Егото е основен елемент на нашата личност, носител на творчески потенциал, интелект, знания, мъдрост, опитност, които душата е включила за проявленията на човека (мъж, жена), в когото се въплъщава, за да следва мисията (с много под-мисии в нея) на живота, по начините, които на нея са й нужни, за да се движи напред и нагоре в еволюционните процеси, които не са самоцел – те са част от всемирните еволюционни процеси. Никоя мисия не е самостоятелна сама за себе си (всеки от нас е част от Общото и Общото е част от нас).

Егото включва нашите ум, съзнание, интелект, въображение, рационално творческо мислене, организационни възможности, приоритизиране, правене на избор, вземане на решения за действия... Егото е част от човешката природа, в която дуалността (противоположностите) е базата, на която стъпваме, за да усвояваме важните за духовната енергийна същност (която сме) житейски уроци. Във всяка нова роля-превъплъщение сме в различни личности, с различно его. Егото е водач в живота толкова, колкото са духът и душата. По-важното и същественото е, доколко успяваме да опознаем човешката природа, в която душата ни е избрала да се въплътим, чрез която да се проявяваме по един или друг начин в живота, със следствията от тях. По тази причина съществуват понятията себеопознаване, себевъзприемане, себеобичане, себеразвитие, себеразгръщане, себе-...
Написах 50 становища, започващи с представка “себе-“ и “само-“. Писах ги няколко дни като призив от моите духовни учители-наставници да пиша по темата, защото се изопачава, не-разбира, изкривява като знание, нужно за живота на душата в земно проявление.

Как ще се случва това, ако избягваме или игнорираме егото, ако се борим срещу него и се стремим всячески да го потиснем в себе си, само защото е общо-наложено мнението, че то е нещо негативно и включва в себе си много обвинения (от кого ли не, за какво ли не).

Егото е важна част от личността ни! Помнете го! Не се обезличавайте като личности, само защото на някого, по някаква причина не му харесва каква личност-интелект-творец сте! Помнете, че вашата душа е избрала този вариант за вас и е нужно да следвате нейните нужди и потребности, а не тези на другите край вас!

Не очаквайте всички да ви разбират и приемат такива, каквито сте! Не е нужно да влизате в роли, да носите маски, за да ви приемат тези, към които сте устремени, да сте в тяхното обкръжение. Бъдете верни на себе си!

Обичайте егото си, личността, която сте! Благодарете му за всички постижения, които имате зад гърба си в живота!

Учете се да се доверявате на себе си, че вашият интелект и творчески потенциал са толкова мощни и значими, колкото на всеки друг! Давайте възможност да се проявява и го подпомагайте да се изявява по най-добрите начини, чрез ресурсите, които душата ви е включила да ползвате в настоящия живот като човека, който сте, за да се себеразгръщате като творци!

Подпомагайте хармонията и баланса вътре във вас, между дух и душа, ум и тяло, и вътрешното дете!

Помнете, че в живота сте най-добре ръководени, когато вашите водачи са в разбирателство помежду си: дух-душа-ум-интелект-творец-вътрешно дете-невидими спътници-околен свят!

Успеете ли, ще усетите разликите в живота по много ярък забележим начин. Успех!

Галя Йосифова

Консултант по психология / Персонален коуч

е-майл: gacreco@hotmail.com

 

 

 

 




Гласувай:
3



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: paralelno
Категория: Лични дневници
Прочетен: 571331
Постинги: 449
Коментари: 53
Гласове: 681
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930