Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.10.2020 20:23 - За да станете милионер - мислете като милионер
Автор: lvm Категория: Лайфстайл   
Прочетен: 1421 Коментари: 0 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
  Aвторът иска да покаже, че читателите имат всички шансове да станат милионери. За това ще са необходими време и усилия, но това е действително възможно. За да стаете милионер, трябва просто да мислите като милионер.  Най-вероятно, малко читатели мислят, че ще бъдат милионери. Да погледнем истината в очите: малко вероятно е да наследим баснословен капитал от прабаба си, едва ли ще спечелим от тотото и още по-малко вероятно е някой да дойде и да ни даде милион пари просто така. Следователно трябва да действаме сами. Избрах няколко важни и много недооценени съвета, които са присъщи за всеки успешен човек (списъкът се е формирал от анализ на последните). Тези съвети ще ви насочат в нужната посока на вашия пъ към богатството.  Важно е да помните, че богатството ще дойде при вас не утре и не другиден, а ще се натрупва постепенно, и за това ще са необходими десетки години (но когато това бъдеще настъпи, за вас то ще стане "сега", т.е. настояще).
 Също е важно, че тези съвети не са основани на гладно пестене или тебка работа 24 часа в денонощието; съветите са базирани на промяна на мисленето ви. Ще повторя: за да станете милионер, мислете като милионер!

Незабавно започвайте да пестите Когато сте млади не мислите за старостта си, а харчите пари за плащания по кредита за колата, наем, бизнес, харчите за храна, дрехи, кафенета, техника и други ежедневни разходи. Но за съжаление, малко хора мислят за бъдещето,. Когато бъдещетон настъпи, ще сте все същия младеже вътре и за вас това бъдеще ще стане настоящи и ще ви е все едно кой модел телефон сте купили преди 20 години, а ще е важно какво имате сега (т.е. след няколко десетки години). Готови ли сте да се оставите в беда? Разумният ще отговори отрицаелно; за това си струва незабавно да повдигнете въпроса за финансовия пенсионен фонд (или негов аналог). 
Ако започнете сега да спестявате периодично неголяма сума за пенсията, ще можете да съберете съществен капитал (ако няма форс мажор). Начина за пестене зависи от вас: теоритично може да изберете всеки дългосрочен инструмент с фиксиран процент.
Важно е да разбирате, че колкото по-рано започнете да спестявате, толкова по-бързо ще расте прихода ви. 

Харчете по-малко и само за активи Сигурен съм, че сте чували и чели много пъти за това, че трябва да пестите за да станете милионер. Но всичко това са празни думи, докато не разберете 2 прости правила:
  •  богатият е този, който харчи по-малко отколкото изкарва
  • в идеалния вариант трябва да се харчи само за активи
Ако харчите всичко, което изкарвате, не чакайте, че при вас нещо ще се промени към по-добро във финансово отношение;  защо да се променя, ако не давате шанс? 
Трябва да дадете този шанс, да разделите всички ваши разходи на активи и пасиви, и да харчите само за пасиви само за спешни случаи.
Активите са продукти и услуги, които имат приложен смисъл за финансовото ви благосъстояние. Пасивите са стоки и услуги, които нямат никакво приложно значение, удовлетворяват желанията (а не потребностите и имат временен ефект. Просто си задавайте въпроса за приложното финансово значение на покупката преди всяка покупка: "Действително ли се нуждая от това? Каква функция ще изпълнява тази покупка?"
За нагледен пример, представете, че играете на сериозна компютърна игра за личностен и финансов растеж на героя. Имате сума пари и избор:
1. да не харчите 2 седмици и след това да купите нов компютър, който ще увеличи продуктивността на героя и постоянно ще донася повече пари
2. да похарчите сега за забавление, което ще се отрази на финансовото състояние на героя само с това, че парите ще станат по-малко

Очевидно е, че забавлението няма приложен смисъл, освен да удовлетвори желанията на героя (под забавление може да се има предвид ходене на кино, пушене, дискотека, скъп телефон, ненужни декоративни елемент, шопинг като процес и т.н.). Но тъй чато тези желания са ирационални, а героят е сте вие, а измислен персонаж в играта, с лекота и чувство на увереност ще изберете вариант 1.
Защо в живота не можем да правим такива избори на постоянна основа? Защото в живота ние правим ударение на това, че героят сме самите ние, и са ни интересни нашите желания, и заради тях може да се направи изключение. Докато продължаваме да правим такива изключения, и да избираме варианти в нерационална страна и нашата финансова свобода, пътят към богатството е затворен. С други думи: трябва да изградите навик да правите избор за правилни рационални покупки, за да можете да мислите като милионер.
Наем или покупка  Включваме рационализма и си задаваме въпроса: "обекта нужен ли е в дългосрочен период или не?"
Ако е дългосрочно, трябвада се купи, ако е краткосроче, трябва а се наеме.
Тези, които наемат апартамент, може да използват момента на криза за да придобият по-евтин апартамент, или възнамерявате цял живот да живеете под наем?

Покупка на автомобил Помнете, че автомобила е средство за придвижване, а не за самоизразяване. Няма смисъл да преплащате и да купувате скъпа кола, дори само защото колата ви след няколко години вече няма да е толкова модерна и готина. Най-добре купете  такава кола, която ще изпълнява практични задачи. Самоизразяването чрез автомобил и самоутвърждаването е за несъстоялите се и неуверени в себе си хора; каквито богатите със сигурност не са. 

Знайте си цената Ако на работното ви място, след няколко години упорит труд не ви предлагат повишение - струва си да се замислите за причините. Нали сте опитен специалист! Ако в друга фирма биха ви платили повече - отидете като честен капиталист и се продайте по-скъпо. Знайте си цената!
Извод Нужно е даизработите навиците:
  1.  да  харчите само за активи
  2. да пестите средства
  3. да се опитвате да се продадете по-скъпо
  4. да пестите за пенсия
Ако решително се настроите и изпълнявате  тези съвети, ще култивирате в себе си мисленето като милионер.  С времето ще акумулирате достатъчно средства за да ги умножите след това. Как ще го направите това вече е друг въпрос. Но важното е да започнете да мислите за бъдещето си сега, днес, от тази минута. Мислете, създавайте навици и непременно ще станете милионер.





Гласувай:
1


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: lvm
Категория: Лайфстайл
Прочетен: 944875
Постинги: 976
Коментари: 85
Гласове: 1963