Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.04.2016 14:08 - За жените – 30 становища - 11
Автор: paralelno Категория: Лични дневници   
Прочетен: 544 Коментари: 0 Гласове:
0



 За жените - 30 становища 

image

11. За жените обичащи да командват – “Командване” е дума с много значения. Погледнато от различни гледни точки възприема различно съдържание. За много жени командването означава да са водеща сила с много отговорности, заради които е като локомотив в семейството, всички на нея разчитат и очакват тя да се справя, да е човека-оркестър, да може и знае всичко, да е добра във всички възможни роли, мъжки и женски (домакиня, майка, съпруга, работеща жена, творец, лекар, мед.сестра, адвокат, учен и т.н.), да са доволни всички от нея. За друга група жени тези отговорности са противоположност на командването, влизат в ролята на жертва. Жени, които обичат да показват силна мъжка енергия, да командват, да ги слушат, да са водещи, са успешни (донякъде или частично) в живота, но дали се замислят какво причиняват на душата си? Проявата на силна мъжка енергия в жената води до това, мъжете да я приемат като  свой враг, съперник,  с когото се състезават или силно желаят да подчинят на волята си, но могат да са и добри съмишленици, приятели, партньори.

В интимната партньорска връзка с мъжа до тях са с водещя роля, командващи, управляващи, често налагащи своите становища и желания като валидни и за двамата. Такова поведение у жената има обяснение, но въпросът е, доколко това я прави щастлива жена и душа. След време настъпва момент в живота й, когато се усеща уморена да е силна жена, да е все с водеща роля, тя да управлява, от нея да зависи едва ли не всичко. За тези жени, на които много им харесва да командват, всички да им се подчиняват, животът е повече борба за себеутвърждаване, себедоказване, отстояване, себеразвитие (със спотаени дълбоко в душата чувства, на жената в себе си), отколкото усещане за щастие и радост в живота. На повърхността видимо показват едно (силна мъжка енергия), а в душата им е друго (силна женска енергия, нежност, желание за свобода, разбиране, подкрепа, доверие, любов, доброта).

Мили жени, вие, които усещате-осъзнавате за себе си, че сте управляващи, командващи, от вас зависи кое как да бъде, спрете за малко и се замислете, какво вътре във вас ви подтиква да сте такива, да го правите, как се чувства душата ви, показвате ли истинската себе си, жената, която сте, истинската, която чувствате, че живее във вас, но по една или друга причина не се изявява? Много са причините, поради които влизате в тази роля на командваща жена, която няма кой да отмени, за да си починете и порадвате на живота от сърце и душа. Всичко от вас зависи, какво ще пожелаете, към какво ще се устремите в дейностите си, как дерзаете за мечтите си. Важно е първо да го поискате, след това да се осмелите и направите първата крачка.

Помислете над това, защо в живота сте в ролята-превъплъщение на жена, а не на мъж, какви житейски уроци са ви нужни да получите в начина на живот, който имате. В крайна сметка, щастлива жена ли сте? Да командваш, да даваш наставления на другите за какво ли не, вашият глас да се чува и следва, до известна степен е база за усвояване на важна опитност за душата, само не прекалявайте! Жена сте все пак и като такава постигайте баланс и хармония между мъжка и женска енергия, за да се самосъхраните, за да усещате живота със сетивата си на жена! Не командвайте, ръководете с благост и доброта делата си! Така ще сте по-успешни и най-вече, по-добре себе си ще усещате.

следва продължение...

Галя Йосифова 
Консултант по психология / Персонален Коуч
Поведенчески анализатор – Взаимоотношения

Житейски и личностни проблеми 
Психологическа диагностика на заболяванията 
Регресивна хипноза / Полет на духа 
Енергийно-лечебна хипнотерапия

e-mail: gacreco@hotmail.com
www.galacreativeconsulting.com 
www.moyatjivot.com
фейсбук - Galja Josifova



Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: paralelno
Категория: Лични дневници
Прочетен: 573794
Постинги: 449
Коментари: 53
Гласове: 681
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930